Led Monitörü Televizyon Yapmak ?
-
İşyerinde bir tane tüplü bir televizyon var fakat eskidi ve çok fazla elektrik yakıyor.Benim laptopa geçmeden önce masaüstü bilgisayar olarak kullandığım Fujitsu marka monitör var onu televizyon yapayım dedim ama kaç tane mağazaya sordum bugün bi türlü Vga to scart kablo bulamadım.Uydu alıcısı scart ile bağlanıyor.Yalnız ses olayını nasıl çözebilirim ? Aşağıda linkini verdiğim kablo seste iletir mi ? Monitörün kendi hopörlörü var.
Şöyle bir şey alayım diyorum : http://urun.gittigidiyor.com/bilgisayar-tablet/vga-to-scart-av-baglanti-cevirici-kablo-pc-tv-98524624
-
monitorun hdmi girişi varsa hdmi to scart bak hocam
-
Tengri bunu yazdı
monitorun hdmi girişi varsa hdmi to scart bak hocam
yok hocam sadece vga giriş var. -
monitörün composit video yada s-video desteklemiyor ise bu tip kablolar işe yaramaz araya arafrekans modülü takmak lazım piyasada bu tip aparatlar var composit videoyu rgb ye çevirebiliyor ama görüntü ne kadar hoş olur bilinmez.
-
peki ses olayını nasıl çözüceksin hocam bende de aynı durum var
-
Headhunterz bunu yazdı
peki ses olayını nasıl çözüceksin hocam bende de aynı durum var
ses için recevır a eski pc hoparlörü takmanız yeterlidir.
-
receiver piyasada dedikleri tvbox tarzı bişiy mi olması lazım hocam
-
yok hocam normal dvbs uydu cihazı dedikleri cihaz monitördeki hoparlör olurmu sorusunun cevabı sadece hoparlör ise olmaz preanfi özelliği olan bir hoparlör olmalı yani ses yükseltme özelliği olan bir hoparlör olabilir.
-
vukuat bunu yazdı
monitörün composit video yada s-video desteklemiyor ise bu tip kablolar işe yaramaz araya arafrekans modülü takmak lazım piyasada bu tip aparatlar var composit videoyu rgb ye çevirebiliyor ama görüntü ne kadar hoş olur bilinmez.
Monitör desteklemiyor sanırım saydıklarını.Bildiğimiz düz pc monitörü.Yattı benim iş.
-
şöle bi alet alman lazım ben aldım, dediğini yaptım.
-
FOXXLY bunu yazdı
şöle bi alet alman lazım ben aldım, dediğini yaptım.
bunun scart girişi yok sanırım ? uydu alıcısı için.