Led Tabela İmalatatı Yapan Murid Varmı ?
-
Caliber bunu yazdı:
-----------------------------
Free_Mans bunu yazdı:
-----------------------------yaptırın o zaman tabelayı elektronikçiye. insin birisinin kafasına burada da toplarsınınız para sonra tazminat ödersiniz. işin elektriksel kısmından anlayabilir benim söylediğim uygulaması vs vs. Merak etmeyin bu işlerden çok iyi anlıyorum. kaç senedir reklamcıyım. benim işimi bana mı öğreteceksin. adam led ten anlıyor diye tabelayı da mı mükemmel yapacak? anlamak farklı uygulamak farklı arkadaş. bırakında herkes kendi işini yapsın, gitsin o araba teyibine baksın, ev elektriğine baksın ne bilim işte kablolarla uğraşsın :))
-----------------------------Dükkanımın tabedlasını elektronikçi yaptı taş gibi kimsenin de kafasına inmedi. :) Reklamcılar genelde çekemez elektronikçileri. Siz soket kullanırsınız elektronikçiler tek tek elleriyle yaparlar. Sizin pahalı olur hemen hemen 2-3 katı olur onların ki ucuz olur. Ha sizinki daha güzeldir ona birşey diyemem yani görsel açıdan ama sağlamlık yok kafaya indi gibisinden şeyler tırt hocam. :)
adam herkes kendi işini yapsın demiş. dağılın :) şaka bir yana tabela imalatı çok basit bir olay. kimsenin bir yeri kalkmasın reklamcı olmaya da gerek yok. önce tabelanın şekli önemli diyelimki komple ön cephenin üstünde olacak o zaman bunun bir çerçevesi olacak demektir ve o çerçeve için yapılacaklar; uzunluğa göre 4 6 yada 8 delik aç, epoksiyi veya hangi kimyasalı kullanacaksan zemine göre belirlenir bu mesela tuğra ise epoksi basılır, betonsa sıvıconta basılır, kum gibi dağılıyorsa çapraz atılır neyse işte önce bunu yaparsın sonra saplamaları atarsın, sonra çerçeveyi daha önce kestirdiğin profillerden kaynaklayarak yaparsın ve çerçeveye su alacaksa antipas sürersin koyarsın köşeye, epoksi yada kimyasal neyse kurur beton gibi olur çerçeveyi kaldırır saplamalara kaynaklarsın tonlarca ağırlığı çekebilecek saplamalar 80 100 kg lik tabelayı mı çekemeyecekmiş. daha sonra üstüne polikarbon getirip normal tabela mı yaparsın, saca yazı boyunca delikler deldirip içine led sokup ışıklı tabela mı yaparsın orası senin bileceğin iş ve led tabela da öyle zor iş flan değil, led tabelacıların çoğu amele gibi gider lazerde kestirir oysa tabelada yazıya kontör atar gibi işleyip autocad de cnc ye verilecek gibi hazırlarsan sacı çatır çatır milimetrik deldirirsin sonra ister mercekli led yap ister merceksiz led yap ister götüne başına polyerser dök çok zor işler değil bunlar gözünüzde büyütmeyin. -
IRET bunu yazdı:
Caliber bunu yazdı:
Free_Mans bunu yazdı:
yaptırın o zaman tabelayı elektronikçiye. insin birisinin kafasına burada da toplarsınınız para sonra tazminat ödersiniz. işin elektriksel kısmından anlayabilir benim söylediğim uygulaması vs vs. Merak etmeyin bu işlerden çok iyi anlıyorum. kaç senedir reklamcıyım. benim işimi bana mı öğreteceksin. adam led ten anlıyor diye tabelayı da mı mükemmel yapacak? anlamak farklı uygulamak farklı arkadaş. bırakında herkes kendi işini yapsın, gitsin o araba teyibine baksın, ev elektriğine baksın ne bilim işte kablolarla uğraşsın :))
-----------------------------Dükkanımın tabedlasını elektronikçi yaptı taş gibi kimsenin de kafasına inmedi. :) Reklamcılar genelde çekemez elektronikçileri. Siz soket kullanırsınız elektronikçiler tek tek elleriyle yaparlar. Sizin pahalı olur hemen hemen 2-3 katı olur onların ki ucuz olur. Ha sizinki daha güzeldir ona birşey diyemem yani görsel açıdan ama sağlamlık yok kafaya indi gibisinden şeyler tırt hocam. :)
adam herkes kendi işini yapsın demiş. dağılın :) şaka bir yana tabela imalatı çok basit bir olay. kimsenin bir yeri kalkmasın reklamcı olmaya da gerek yok. önce tabelanın şekli önemli diyelimki komple ön cephenin üstünde olacak o zaman bunun bir çerçevesi olacak demektir ve o çerçeve için yapılacaklar; uzunluğa göre 4 6 yada 8 delik aç, epoksiyi veya hangi kimyasalı kullanacaksan zemine göre belirlenir bu mesela tuğra ise epoksi basılır, betonsa sıvıconta basılır, kum gibi dağılıyorsa çapraz atılır neyse işte önce bunu yaparsın sonra saplamaları atarsın, sonra çerçeveyi daha önce kestirdiğin profillerden kaynaklayarak yaparsın ve çerçeveye su alacaksa antipas sürersin koyarsın köşeye, epoksi yada kimyasal neyse kurur beton gibi olur çerçeveyi kaldırır saplamalara kaynaklarsın tonlarca ağırlığı çekebilecek saplamalar 80 100 kg lik tabelayı mı çekemeyecekmiş. daha sonra üstüne polikarbon getirip normal tabela mı yaparsın, saca yazı boyunca delikler deldirip içine led sokup ışıklı tabela mı yaparsın orası senin bileceğin iş ve led tabela da öyle zor iş flan değil, led tabelacıların çoğu amele gibi gider lazerde kestirir oysa tabelada yazıya kontör atar gibi işleyip autocad de cnc ye verilecek gibi hazırlarsan sacı çatır çatır milimetrik deldirirsin sonra ister mercekli led yap ister merceksiz led yap ister götüne başına polyerser dök çok zor işler değil bunlar gözünüzde büyütmeyin.
-----------------------------bu arada corel draw ile ledtool eklentisini ekleyip çok güzel hazırlayabiliyorsunu ben denemiştim :D
-
Mycity bunu yazdı:
IRET bunu yazdı:
Caliber bunu yazdı:
-----------------------------Free_Mans bunu yazdı:
yaptırın o zaman tabelayı elektronikçiye. insin birisinin kafasına burada da toplarsınınız para sonra tazminat ödersiniz. işin elektriksel kısmından anlayabilir benim söylediğim uygulaması vs vs. Merak etmeyin bu işlerden çok iyi anlıyorum. kaç senedir reklamcıyım. benim işimi bana mı öğreteceksin. adam led ten anlıyor diye tabelayı da mı mükemmel yapacak? anlamak farklı uygulamak farklı arkadaş. bırakında herkes kendi işini yapsın, gitsin o araba teyibine baksın, ev elektriğine baksın ne bilim işte kablolarla uğraşsın :))
adam herkes kendi işini yapsın demiş. dağılın :) şaka bir yana tabela imalatı çok basit bir olay. kimsenin bir yeri kalkmasın reklamcı olmaya da gerek yok. önce tabelanın şekli önemli diyelimki komple ön cephenin üstünde olacak o zaman bunun bir çerçevesi olacak demektir ve o çerçeve için yapılacaklar; uzunluğa göre 4 6 yada 8 delik aç, epoksiyi veya hangi kimyasalı kullanacaksan zemine göre belirlenir bu mesela tuğra ise epoksi basılır, betonsa sıvıconta basılır, kum gibi dağılıyorsa çapraz atılır neyse işte önce bunu yaparsın sonra saplamaları atarsın, sonra çerçeveyi daha önce kestirdiğin profillerden kaynaklayarak yaparsın ve çerçeveye su alacaksa antipas sürersin koyarsın köşeye, epoksi yada kimyasal neyse kurur beton gibi olur çerçeveyi kaldırır saplamalara kaynaklarsın tonlarca ağırlığı çekebilecek saplamalar 80 100 kg lik tabelayı mı çekemeyecekmiş. daha sonra üstüne polikarbon getirip normal tabela mı yaparsın, saca yazı boyunca delikler deldirip içine led sokup ışıklı tabela mı yaparsın orası senin bileceğin iş ve led tabela da öyle zor iş flan değil, led tabelacıların çoğu amele gibi gider lazerde kestirir oysa tabelada yazıya kontör atar gibi işleyip autocad de cnc ye verilecek gibi hazırlarsan sacı çatır çatır milimetrik deldirirsin sonra ister mercekli led yap ister merceksiz led yap ister götüne başına polyerser dök çok zor işler değil bunlar gözünüzde büyütmeyin.
-----------------------------bu arada corel draw ile ledtool eklentisini ekleyip çok güzel hazırlayabiliyorsunu ben denemiştim :D
hacım coreldrawdan led olarak işaretlediğin yerleri autocad dosyası olarak cnc de delinecek şekil kaydetmek mümkün mü? 50 takla atarak o hale getiriyoruz :) convert babam convert, senin bu ledtool bu iş için mi? -
Free_Mans bunu yazdı:
mycity elektronikçi tabeladan ne anlar :))
hocam biz yapıyoruz ancak sen istanbullusun galiba. uzağız biraz. illa yaptırcam diyorsan iletişim bilgilerini pm ile atarım. pm den ulaş bana...
-----------------------------elektronikçi tabeladan öyle bir anlarki a'na bile kor.
tek başıma 7500 tane 5 mm lik ledlerden döşemişliğim var led tabela hemde bilmem kaçmetre
2 kişi zor kaldırıyordu.daha sıda varda anlatırsam dilini yutarsın
-
swordfish bunu yazdı:
Led tabela yaptırmam gerekiyorda arkadaşlar.
Bu işle uğraşan varsa çalışalım
Yabancıya gitmesin iş boşu boşuna
Saygılar
-----------------------------hacım boşa para kaptırma emprmecilerden fiberglas alıyorsun ne ölçü tabela yapacaksan
kısa yol:dik şerit ledler var değişik renklerde panoya seri şekilde döşüyorsun 1 gün bile sürmüyor ölçü sorun deil
uzun yol:alırsın 5mm ledleri tek tek döşersin günleri öldürürsün
tavsiye:coreldraw birde ledtools plugin var tabelacılar kullanır.kurarsın.desen yada resim herneyse girersin programa
sana dizilcek led sayısını,çizimini v.s herşeyini program kendi oluşturuyor.gidersin emprimeni lazerde deldirirsin
dik şerit ledleri mermi şeridi gibi 2 dakikada deliklerine sokarsın bağlantıları toparlarsın.al sana pano bitti
yanıp sönen tabelada pic kodlama v.s gerektiriyor.tabelada desene göre yanma grubları,bölgeleri oluşturursun
bitti gitti
-
swordfish bunu yazdı:
tamam hocam pm at yardımcı olabilirim
Led tabela yaptırmam gerekiyorda arkadaşlar.
Bu işle uğraşan varsa çalışalım
Yabancıya gitmesin iş boşu boşuna
Saygılar
http://www.youtube.com/watch?v=On-tFDFvl58