Lenovo İdeapad Y-560A
-
Geçen hafta %25 yılbaşı indirimi ile http://www.vatanbilgisayar.com/lenovo-59-050951-y560a-core-i7-740qm-1.73ghz-4gb-750gb-1024mb-hd5730--15.6-dvdrw-cam-bt-w7pre/productdetails.aspx?I_ID=51343
bu bilgisayarı aldım. 1.735 Lira tuttu.
Spesifikasyonları
-Intel i7 1.73-2.93 ghz işlemci
-4 GB DDR3 1066 Mhz Ram
-750 GB HDD
-1024 mb Ati Radeon HD5730 Ekran Kartı (2 GB'a kadar eklenebilir)
-15.6" 1366*768 HD-LED Ekran
-Lenovo veriface,dokunmatik switchboard,entertainment mode özellikleri
-JBL hapörlörler
Artılar
+Öncelikle bilgisayarı daha açarken malzeme kalitesi ve tasarımı kendini belli ediyordu.
+Parlak siyah bir kasası var.
+Üzerindeki indikatörler siyah panele çok güzel entegre edilmiş.Ram-wifi ve programlar arasında geçiş yapmayı sağlayan
dokunmatik switch-board ışıkları kullanıma göre yansıtma birer ışık gibi yanıp sönüyor.Gerçekten bu kısımla oynamaktan baya zevk aldım. :]
+Arayüz harika.
+Oyun oynamak için ekstra bir ses sistemine ihtiyaç duymayacaksınız.Dünyadaki en kaliteli notebooka entegre hapörlörler mevcut.
+Görüntü ve ses mükemmelleştirmesi için film-müzik modu mevcut.
+Parlak HD-LED ekranı canlı,keskin ve etkileyici görüntüler sunuyor.Özellikle beyaz dengesi beni kendine hayran bıraktı.
+Enerji tasarrufu,ses ayarı ve kurtarma modu için kasa üzerinden geçiş yapabileceğimiz tuşlar mevcut.Bir sürü kullanışlı enerji modu var.
+Sessiz ve ısınmadan çalışıyor.
+PC oldukça ince.
+Bol ve yerinde usb giriş noktaları
Eksiler
-Kasaya vuran ışıklar bazen dikkati dağıtıyor.
-Dokunuşlar kasada çabuk leke bırakabiliyor.
Daha öncede bir Dell Inspiron kulllanıcısı olarak notebookta oyun oynanmaz diyen arkadaşlara şiddetle tavsiye olunur.
-
dostum çok iyi bir tercih yapmışsın bende y560 kullanıyorum bu fiyata bu özellikler gerçekten müthiş.
-
ram ler 1333 mhz mi yoksa 1066 mi?
edit:yeni gordum 1066 mhz imis
-
Hacı güzel alet zira ibm lenovo olduktan sonra biraz kalite düştü sanıyorum. Dell studio tavsiye ederim.
-
Hocam Lenovo'nun IBM kalitesinden hiç bir farkı yok, zaten hala aynı sağlayıcıları kullanıyorlar.Hatta baya bir ileri götürdüğü kanaatindeyim.
-
kac aydır forumda y560 yada asus n61jq dıye bagırıyorum sonunda A serisini alan olmuş ne mutlu sana kardeşim .d
-
Tam multimedya pc, ekran kalitesi falan harika dellden sonra baya bir iyi oldu :]
-
bende g 560a serisini kullanıyorum touchpad hariç diğer diğer özellikleri de fena değil :)
-
y'de touchpadi baya iyi yapmışlar tabi dell kadar iyi değil touchpadi :]
Tırtıklar hafif sürtünme yapıyor.
Kimse touchpadde Dell'e yetişemez.
-
y560 sersinin tek kusuru ekran A sersinde gıderıldı o sorun ama ikisininde tek sorunu olarak touchpad tuşları olabilir. cok hafıf ya dandil yanı .d
-
Bende dancing pixel falan çıkmadı A serisi olduğundan , görüntü baya iyi (Maşallah :])
Dell'de renkler ölü gibiydi.
Touchpad narin tabi.