Lens İşiyle Uğraşan Var Mı?
-
Uzundur gözlük kullanıyorum. Lens ölçüleri aldım doktordan. Bi kaç optikçiyle konuştum. Ancak burada(erzurum) fiyatlar ciddi yüksek. Aramızda bu işi yapan müritler varsa rica etsem teklifte bulunabilirler mi bana?
R 8.05 7.42
L 8.19 7.40
-
Brom internette uygun fiyatlılar var. İnternetten bak derim. Yalnız bc çapına uygun bulamayacaksın. Gözlerin küçük herhalde. tavsiyem acuvue oasys alman yönünde olacak. bunda 8.4 bc var bu markadan daha düşük bc değerinde olanı görmedim.
-
banneduser bunu yazdı
Brom internette uygun fiyatlılar var. İnternetten bak derim. Yalnız bc çapına uygun bulamayacaksın. Gözlerin küçük herhalde. tavsiyem acuvue oasys alman yönünde olacak. bunda 8.4 bc var bu markadan daha düşük bc değerinde olanı görmedim.
Hocam hangi siteden bakayım? Dediğin markadan kullanıyor çoğu kişi hatırladığım kadarıyla mavi kutulu bişeydi.
-
ben de kesinlikle internetten almanı öneririm. 8 yıldır internetten söylerim lenslerimi. ilk defa lens kullanacağın için gözlerine uyum sağlayacak markayı bulman en kritik nokta burada. oasys, biofinity, air optix ve purevision 2 piyasanın en çok kullanılan lensleri. 8 yılda bu markaların air optix hariç hepsini kullandım. doktorundan bir tane tester istesen aslında en güzeli o olur bir tane markayı denemiş olurdun. benim BC değerim yüksek olduğu için ilk olarak BC değeri tam uyan purevision 2 hd astigmatism kullandım. tamam gayet güzel bu bence çok rahat dedikten sonra arkadaşlarım hep oasys kullandığı için oasys deneyeyim dedim. sonra oasys'in çok daha rahat olduğunu fark ettim. uzunca bir süre oasys kullandıktan sonra geçtiğimiz yıl doktorum istersen bir biofinity isteyelim tester onu da dene dedi. iyi isteyelim ne olacak dedim sonra fark ettim ki biofinity oasys'ten de rahat oluyor. demem o ki bu markaların hepsi çok kaliteli ve her gözün her lense verdiği tepki çok farklı. o yüzden ben hiçbir markaya soğuk bakmamanı öneririm. benim etrafımda birkaç kişi biofinity denedi ama hepsi çok rahatsız olduğunu söyleyip oasys'e döndüler.
site olarak ben lensmarket.com kullanıyorum. memnuniyet garantisi diye bir zımbırtıları var. aldığın lensin kutusunu açıp kullansan dahi değişim yapabiliyorsun. bunu sitede falan görmedim birebir yaşadım geçtiğimiz yıl. açtım kutuyu kullandım, sonra biofinitye geçince ilk kutusu kullanılmış lensi iade aldılar. bir de 2 kutu lens alınca 1 paket lens suyu hediye veriyorlar ama bu kampanya çoğu lens satan sitede mevcut.
-
3 defa lens aldım boşa gitti lens takmak istiyorum ancak
1. Rahat edemiyorum sürekli lensi gözümde hissediyorum ve batıyor gibi geliyor
2 bir gözüm bazen şak diye oturuyor ama diğeri sürekli kaşınıyor
Bunlar kullana kullana geçecek şeyler mi
Purevision2 ve oasys kullandım ikisindede aynı olunca gözlüğe devam çizdirene kadar alışmak için zaman mı gerekiyor
-
deneme şansın olsaydı öyle alsaydın daha faydalı olurdu hocam. oasys marka kullandım numaralar seninki kadar olmasada büyük 5.5 ortalama miyop. tam o konforu vermiyor sürekli gözünde bişey var diyorsun yada bana özel bir durum yaşandı bilemiyorum. takıp aynaya baktığın an süper "ulan gözlüksüz saçımı düzeltiyorum işe bak" diye seviniyorsun ama dediğim gibi konfor konusunda soru işaretiydi benim için. 2 kutu bitirdim sonra devam etmedim.
-
https://www.tahribat.com/Members/vanhelsink
tüm sorularının cevabı bu müritte.
ailemizin optikçisidir kendisi.
-
PanxeR bunu yazdı
3 defa lens aldım boşa gitti lens takmak istiyorum ancak
1. Rahat edemiyorum sürekli lensi gözümde hissediyorum ve batıyor gibi geliyor
2 bir gözüm bazen şak diye oturuyor ama diğeri sürekli kaşınıyor
Bunlar kullana kullana geçecek şeyler mi
Purevision2 ve oasys kullandım ikisindede aynı olunca gözlüğe devam çizdirene kadar alışmak için zaman mı gerekiyor
yok hocam onlar geçmez. doktorun yazdığı reçete değil de makinenin ölçtüğü değere göre al. bc değeri en önemlisi. İlk lensi aldığımda 2 gün takamıyordum, şimdi en uygun olanı aldım 2-3 ay rahat çıkarmadan kullanıyorum. Fakat tavsiye etmem sen günlük olarak çıkar :D
-
adamhakli bunu yazdıbanneduser bunu yazdı
Hocam hangi siteden bakayım? Dediğin markadan kullanıyor çoğu kişi hatırladığım kadarıyla mavi kutulu bişeydi.
bro https://www.lensci.com/acuvue-oasys?gclid=EAIaIQobChMItajAs8mt4gIVBZ53Ch1ZCQytEAAYASAAEgIrJvD_BwE
burası uygun fakat önemli olan bc değerleri bunlara göre al, illa bu lens değil göz çapına uygun olanı al. Doktorun yazdığı değilde makine ölçümü en iyisi. Sanırım senin elindeki değerler makine ölçümü.
-
banneduser bunu yazdıadamhakli bunu yazdıbanneduser bunu yazdı
bro https://www.lensci.com/acuvue-oasys?gclid=EAIaIQobChMItajAs8mt4gIVBZ53Ch1ZCQytEAAYASAAEgIrJvD_BwE
burası uygun fakat önemli olan bc değerleri bunlara göre al, illa bu lens değil göz çapına uygun olanı al. Doktorun yazdığı değilde makine ölçümü en iyisi. Sanırım senin elindeki değerler makine ölçümü.
Makine ölçümü hocam, bu siteye de bakayım bakalım.
-
Dioptri ne BC ne hocalar?