Lens Kullananlar Bir Bakar Mısınız Lütfen
-
Lensci.com dan alabilirsin.
Lens kullanacaksan temizliğe önem vermen lazım yoksa gözünde alerji oluşabilir. Takması problem değil çıkarması zor :) Ben 3 saniyede takıyorum lensleri fakat çıkarırken bazen çıkmıyor delirtiyor insanı. Takarken de aynada kafanı yan çevir, gözünün beyaz kısmına tak sonra gözünü oynat o kendi oturur. İlk başları böyle yapa yapa alıştır sonra gözünün üstüne bile takabilirsin. Ben tam üstüne takamıyorum fakat neredeyse üstüne yerleştirebiliyorum ama. Ayrıca her gün gözünü ellediğin için duyarlılığı azalıyor, kirpik falan kaçtığında tam sulanmıyor, çıkarması zor oluyor. Reflesh suni göz yaşı damlasını kullanabilirsin bunlar için.
-
Arkadaşlar merhaba. Bu gün yeniden lens almaya karar verdim. Online olarak alıcam ama bu sefer lensi. Sizlere sormak istediğim bir kaç soru var. Bilenleriniz cevaplarsa çok sevinirim.
- Öncelikli olarak doktor gözümün BC değerini 8.7 olarak belirlemiş. Fakat internette Torik olarak bulamadım 8.7 BC ye sahip lens. 8.6 var. Problem olur mu ?
- Torik yerine normal lens alsam sıkıntı çıkar mı ?
- Gözümün CYL değeri 1.50 miş. Doktor bana 1.25 değerindeki lensi vermiş. 1.50 üretilmiyor. Bulanık görme sebebim buymuş. Ben gidip 1.75 lik alsam çok büyük sıkıntı olur mu ?
Teşekkürler.
-
Lensin numarası zaten düşük verilir. Bende de astigmat var ama torik lens kullanmıyorum. Bulanık görüyorum biraz. Fakat göz kuruluğuna dikkat et. Bulanık görmenin sebebi bu da olabilir.
-
0.25 cyl değeri göz çoğunlukla tölere eder. Çok hassas olması lazım ki arada ki farkı anlayabilesin.
Diğer soruların cevabını da pm de cevapladım hocam :)