folder Tahribat.com Forumları
linefolder Gündem - Güncel Konular
linefolder Libyalı Çocuk Şiiri (Yardım Arkadaşlar)

Libyalı Çocuk Şiiri (Yardım Arkadaşlar)

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FeRoCi
    FeRoCi's avatar
    Erkek

Arkadaşlar bu şiir ortalıkta çok dolanmaya başladı belkide çoğunuz denk gelmiştir. onla ilgili bir yazı paylaşmak istiyorum... izninizle.. sizde özen gösterirseniz memnun olurum... sözlükteki arkadaşlar bu konuda yardımcı olursa sevnirim gerçekten...

http://www.facebook.com/notes/ula%C5%9F-karakayanin-g%C3%BCncesi/libyali-%C3%A7o%C3%A7uk-%C5%9Fiiri-ula%C5%9F-karakayaya-aittir-a%C3%A7iklama/10150453198195646

buda şiirin yazarı Ulaş Karakaya nın sayfasında yapmış olduğu açıklamadır.. daha öncede belirttiğim gibi amaç nam şan şöhret falan değil.. şiirin anlamının bozulması ve emeğe saygısızlık olmaması... 

19 Mart akşamı şahsım tarafından yazılan Libyalı Çoçuk Şiiri kendi profilimde ve kendi sayfam olan Giresunuyum Video facebook sayfasında paylaşılmıştır.Bunun akabinden şiirin beğenilmesiyle beraber milyonlarca kişiye ulaşmış olup bazı aklı evvellerin  şiirin üzerinde değişkliğe  gitmiş olması şahsımı üzmüştür.  Vietnam'da Napalmla yandı çoçuk kısmı değiştirilerek benim yazdığım şiirle hiç alakası olmayan Nepal'de yandı çoçuk anlamsızılığı yüklenerek şiirin özü ve kronolojik sırası bozumuştur.Binlerce sayfada bu şekilde paylaşılan  Şiirin ULAŞ KARAKAYA'YA ait olduğu belirtilmemiştir.Bu açıklamayı yapmamın nedeni şudur .Şiirimi bazı insanlar farklı kişilere mal etmekte ;sonuna Tarih Utansın gibi absürd kelimeler ekleyerek  şiirin bütünlüğünü bozmaları ve şiir üzerinde kendi isteklerine göre değişikliğe gitmeleridir.

Üzücü olan diğer bir konu ise milyonlarca kişinin yanlış paylaştığı şiirde, toplumumuzda çoğu genç olan nüfusun Napalm bombasını duymamış olmasıdır.Ve eleştirel zekalarını kullan-a-mamaları  neticesinde kopyala yapıştır bir gençliğin ortaya çıkmış olduğunu  çok üzülerek gördüğümü belirteyim.Dünya savaş kronolojisinde Nepal'in yeri nedir? Nepal bu tür bir işgale maruz kalmışmıdır? Gençlerin bunları araştırması kendileri adına artı puan olarak hanelerine yazılacaktır

Buna, şiirimi alıp sözlüklerinde paylaşan zeki sayfa yöneticileride  dahildir.Kimisi şairin iphone varmış,duygu sömürüsü yapmış,duygu sömürüsünde son nokta gibi kendi yetersizliklerini başkalarının üzerine yıkarak rahatlama yolunu seçmiş tipler mevcuttur.Gönderdiğim açıklamaları hiç bir şekilde şu ana kadar yayınlayamamışlardır.

Bu şiirin  kendi adıma en olumlu tarafı(yanlış yazılsada) toplumumuzun şiiri benimsemesi ve benim duyguarıma tercüman olmasıdır.

Hayatlarında hiçbir mücadelenin içinde olmayan kimselerin ,toplumsal duruşu hayatlarında yakalayamamış ve yakalayamayacak olanların,bu şiiri anlamasını bekleyemem ,beklememde.Bu tür eleştiriyide kelime dağarcığı otuz kelimeyi geçemeyen Hayatlarında üç basit kelimeyi bir araya getirip cümle kuramayacak olanların yapması trajikomiktir.onlar için çoçukların ölmesi sıradan bir olgudan  başka birşey değildir.Onlar için büyükler hep haklıdır.Sözlerimi burada noktalarken bu sürecin bu şekilde sürmesi beni hukuksal mücadeleye itecektir.Saygılarımla

ULAŞ KARAKAYA

Şimdi sen ölüyorsun Libyalı çoçuk

Senden on sene önce öldü Iraklı çoçuk

Senden kırk sene önce vietnamda napalmle yandı bir çoçuk

Senden altmışaltı sene önce Hiroşimada şeker yiyemeden öldü bir çoçuk

Senden doksan sene önce Öldü Anadoluda beşikte bir çoçuk

Şimdi sen ölüyorsun Libyalı çoçuk

Keşke ,ama keşke parayı hiç bulmasaydı Lidyalı çoçuk...ULAŞ KARAKAYA

düşünüyorum oysa aklım var; aklım var oysa düşünmem gerek; düşünmem gerekse düşünülmesi gereken şeyler var; bazı var olan şeyleri düşünürsem zamanımı düşnmeye harcarım;harcanılan bi zaman varsa kıymeti bilinmeli; kıymeti bilinmeyen zaman tek canı kalmış süpermario ya benzer; süper marionun mantarı şirinlerin evine benzer; şirinlerin evinde bi kaltak var şirine o şirineyi bütün şirinler s*kmek ister... şirinler çok şey isterde ben hala neyi düşünüyorum anlamadım !!!!!...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HeadBanger
    HeadBanger's avatar
    Erkek

şiire lafım yok yalnız libyaya karışmamalı :)

mavi marmaradan ders çıkarılmalı..

Boş İşler Uzmanı..
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BosphorusPasha
    BosphorusPasha's avatar
    Erkek

ne berbat düşünceli bi şiir bu aga ? :| Parasız yaşanırmı lan? lidyalı çpocuk parayı bulmasaydı, şimdi avrupa ülkesinden petrol alıp portakal mı  verecektik ? :| ya da textil dükkanına girip iki pantolon bi tşört alıp adama mandalina falan mı verecektik :| 

yok abi ben lidyalı çocuğu tebrk ediyorum parayı bulduğu için, 

hem kaldı ki çocukların savaşlar da ölmesi kadar doğal birşey yok savaştır herkes kurşuna gider, duygu sömürüsü yapmayın :| 

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Pisibaliqi
    Pisibaliqi's avatar
    Erkek

BosphorusPasha bunu yazdı:
    -----------------------------

ne berbat düşünceli bi şiir bu aga ? :| Parasız yaşanırmı lan? lidyalı çpocuk parayı bulmasaydı, şimdi avrupa ülkesinden petrol alıp portakal mı  verecektik ? :| ya da textil dükkanına girip iki pantolon bi tşört alıp adama mandalina falan mı verecektik :| 

yok abi ben lidyalı çocuğu tebrk ediyorum parayı bulduğu için, 

hem kaldı ki çocukların savaşlar da ölmesi kadar doğal birşey yok savaştır herkes kurşuna gider, duygu sömürüsü yapmayın :| 

hacı üç beş kere daha oku anlatılmak isteneni anlamamışsın

Fiat Justica Et Ruat Caelum...
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FeRoCi
    FeRoCi's avatar
    Erkek

arkadaşlar sıkıntıya bakın işte.. dediğimiz bu... TARİH UTANSIN NE DEMEK YA.. herkes tarih utansın diye yazıyor...

http://www.internethaber.com/hacli-bombaliyor,-akp-alkisliyor-11317y.htm

düşünüyorum oysa aklım var; aklım var oysa düşünmem gerek; düşünmem gerekse düşünülmesi gereken şeyler var; bazı var olan şeyleri düşünürsem zamanımı düşnmeye harcarım;harcanılan bi zaman varsa kıymeti bilinmeli; kıymeti bilinmeyen zaman tek canı kalmış süpermario ya benzer; süper marionun mantarı şirinlerin evine benzer; şirinlerin evinde bi kaltak var şirine o şirineyi bütün şirinler s*kmek ister... şirinler çok şey isterde ben hala neyi düşünüyorum anlamadım !!!!!...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    angelofhope
    angelofhope's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

hocam Küçük İskender'in değil mi bu ?

Programming is our Religion, Algorithms are Our Bible & We ./make Our Own GOD
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FeRoCi
    FeRoCi's avatar
    Erkek

angelofhope bunu yazdı:

:))  şaka yapıyosun :)

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    angelofhope
    angelofhope's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

FeRoCi bunu yazdı:

angelofhope bunu yazdı:

:))  şaka yapıyosun :)

arkadaşımın yalancısıyım.

Programming is our Religion, Algorithms are Our Bible & We ./make Our Own GOD
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FeRoCi
    FeRoCi's avatar
    Erkek

değil kardeşim.. Şiir ulaş karakaya ya aittir... ilk yayınlandığı tarihte budur..

http://www.facebook.com/video/video.php?v=149097101819738&oid=216065561643&comments

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FeRoCi
    FeRoCi's avatar
    Erkek

sözlüklere pek takılmazdım ama her s.ki kalkanın tipik tipik yorum yaptığı yer midir sözlükler ?

http://www.uludagsozluk.com/k/lidyal%C4%B1-%C3%A7ocuk/

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    xzxz
    xzxz's avatar
    Erkek

o çocukları öldüren nato/abd bombaları değil, kendilerine çocuklarını savunabilecekleri bir ülke kuramayan libya halkıdır sittin senedir dünya bir yere giderken bu bedeviler sefil çadırlarında ilkellikle yaşamış buna da "kültür" dmeişler kendilerince , sefaletlerini abd olmasaydı başka biri de gelip geberterek bitirecekti nasılsa ... hazır domalmış duruyo orda kabak gibi altında da petrol var yemede yanında yat dimi ??

sana söylüom kızım sen anla gelinim hesaaabı , eğer kendimize "muasır medeniyetler" seviyesinde bir ülke kurup güçlüler ligine terfi edemessek aynı napalmlar bizimde bir gün kıçımızda patlayabilir "demokrasi" adına hemde. neyse türkiye de durum okadar vahim değil, yarı sömürge fln olsakta natonun kadim dostu müttefikiyiz bin şükür (harbiden diyom) 

herşeyin bir şeyi vardır
Toplam Hit: 2111 Toplam Mesaj: 12