Limitsiz İnternet Tavsiylerinizi Alalım
-
Merhaba arkadaşlar,
ayın 12 si itibariyle 24 aylık 4 gb 8mbit e kadar kotalı ttnet internetinin taahhüdü bitmiştir. Şimdi limitsiz pakete geçme istiyorum. 10 dakika önce dsmarttan hoş sesli bir bayan arayıp taahhüdün bittiğini haber verip dsmart'ın güzel kollarına davet ettiler. Bir aydın doğan karşıtı olarak sıcak bakmadım. Yok şu kanalları izliyorsunuz gibi şeyler söyledi de pek tv ile ilgilenmiyorum. 50 gblik adil kullanım kotası var sonra hız düşüyormuş. ayrıca onlara özel modem de almam gerekiyormuş. 1 tl faturama yansıyrmuş.
tam olarak hızını öğrenemedim ama 8 mbit olabilme ihtimali var. 62 tl dedi. tv içinde decoderi ve kurulumu ücretsiz dedi. bu fiyat 2 yıl boyunca sabit. onlarla da anlaşma imzalayacaksın..
sıcak bakmadım tabii.. daha önce de bu tarz konular açıldı ama biliyorsunuz paketler sürekli güncelleniyor. son bilgilere göre hareket etmek gerek.
ttnet hızım yaklaşık olarak 8mbit ve aşağıda ttnet hız testinden aldığım sonuç

yaklaşık 10 yıldır internet kullanan biriyim. dsl modemlerde 145 146 yı kullanmıl 100 küsür tl fatura ödemiş biriyim 10 yıl önce :) kendimi bildim bileli ttnetin şefkatli kollarındayım ama bazen hız çok düşebiliyor ve net gidebiliyor..
bu onların eksiği tabii diğer firmalarda da olabilir bu bölgesine göre değişiyordur. kendi netimizi kullanmasak da (genelde arkadaşın sınırsız internetini kullanıyorum) hep kotayı aşıyoruız bir şekilde 8 gb a kadar kota aşımı geliyor ve 70 tl civarında fatura :)
o yüzden sınırsız almak en mantıklısı.. modemi değiştirmeden (airteis in bir modemi) önerebileceğiniz bir ISP var mı? ya da ttnet in hangi paketleri daha cazip ? modem değişikliği de olabilri aslında ama iki de bir her tür için bir modem almak da mantıksız..
-
imkanın varsa uydunet yada metronet
-
@Kreyzi, hocam biraz detay ver de bilelim nedir avantajları. yani lafı söyleyip çekip gitmek olmaz:) şunlar şunlar avantaj bunlar bunlar dezavantaj gibi söylersen biz de ona göre hareket edelim
-
Kreyzi bunu yazdı
imkanın varsa uydunet yada metronet
satın aldığım site içerisindeki dairemde metro net ile superonline varmış. bende birini sececeğim ama hangisi olacak bilmiyoum. metro net için prizden internete giriş oluyormus ama bazen hız çok çok düşüyormus oda prizdeki kablo hattından filan diyor..Metronet
Superonline
Sizce Hangisi ?
Konu sahibi arkadasım baltalar gibi oldum kusura bakma..istersen silerim.
THT2005 tarafından 17/Ağu/12 16:28 tarihinde düzenlenmiştir -
unbalanced bunu yazdı
@Kreyzi, hocam biraz detay ver de bilelim nedir avantajları. yani lafı söyleyip çekip gitmek olmaz:) şunlar şunlar avantaj bunlar bunlar dezavantaj gibi söylersen biz de ona göre hareket edelim
uydunet ile hem beleş kablolu tivi alırsın ( beleş dediğim 8-10 lira gibi bi ucret buda sabit telefon parasının yarısı demek ) hem hızlı net alırsın akn olmaz kesinti filan çok nadir olur down hızın kadar upload hızı veriyor adamlar ttnet altyapısını kullanmıyorlar ayrıca
bende geçecektim hocu ama d.bakır'a hizmet vermiyorlarmış
metronet buna benzer diye biliyorum ama emin değilim sitesinden bakmak lazım
@tht2005
abi süperonline fiber mi ? fiberse iyidir ama dediğim gibi benim tahattüt dolgudunda çok araştırdım s.online için iyi diyen var kötü diyen var
burada konu bile açtım 5 kişi alma dediyse 4 kişi al iyidir dedi :)
ama fiber her zaman iyidir :F
Kreyzi tarafından 17/Ağu/12 16:29 tarihinde düzenlenmiştir -
olur mu hocam fikir alışverişi yapıyoruz :) biz de öğrenelim bir şeyler.. her türlü bilgiye açığım .. eyv. :)
-
1,5 senedir doping adsl kullanıyorum. tek dezavantajı sorun çıktığında geç hallediyorlar. müşteri hizmetleri hiçbir işe yaramıyo. oraya bilgisayar koysalar daha çok iş yapar o derece.
geri kalan herşeyden memnunum. diğer konuda yazdığım gibi. 2 mb ttnet kullanırken 6 mb kullanmaya başladım. sonra altyapıyı yenilediler. bide benim portuda güncellemişler. yakın bi yere çekmişler. şuan 16 mb çok rahat kullanıyorum. elektrik kesintisi veya modem kilitlenmediği sürece kopma veya hız düşmesi olmuyor. tabi altyapı kaynaklı sorunlar hariç. işte zaten eksikleri burada. arıza çıktığı zaman geç hallediyorlar işini. müşteri hizmetleri azıra kaydı yapmaktan başka bişey bilmiyo. mail yoluyla sıkıştırıyorum bende. 1-2 gün içinde hallediyorlar. mail attığın zaman geri dönüşleri daha çabuk oluyo.
tarifemde 16 mb'e 50 gb kotalı. ilk 7 ay 39 du galiba öyle verdim. şimdi 59 ödüyorum. 2 sene taahhütlü
-
@kreyzi, hocam baktım da kaldığım yere desteği yok :)
@ajan, hocam şuanlık evde çalıştığım için internet şart. internet gidip de 1-2 gün gelmiyorsa vay benim halime :) ttnet de bu olay taş çatlasa 1-2 saattir. bu internet gitmesi pek hoş olmadı
-
yaw sık sık olmuyo. bi geçen hafta oldu. 2-3 kez bi nanelik varmış. ondan önce de belki 5-6 ay tık demeden kullandım.
hocam sen bilin. avantaj ve dezavantajlarını yazdım ben ;)
-
valla fibermi bilmiyorum ama metronet i elektrik prizinden veriyorlarmıs. TOKİ nin sitesi işte tam bilmiyorum yönetimle konustum..
Onlarda Abi ya ttnet alıp eve telefon alacaksın.. yada metronet veya superonline dedi..en çok hangisi kullanıluıyor dedim valla fifti fifti dedi.
Bakalım 1 tanesini alacağız. Kullanan bilen birisi yönlendirirse iyi olur tabi gidipte berbat bir net almak istemeyiz.
-
uydunetin 70tlye 60mbpsli 80gb kotalı paketi var ben bunu düşünüyorum