Linux Ati Ekran Kart Sorunu
-
Jubei bunu yazdı:
-----------------------------
PanxeR bunu yazdı:
Milamber bunu yazdı:
hocam çift ekran kartlı bir notebook ilk defa duydum şoktayım... umarım iyi birşeydir.
-----------------------------hocam 2 ay sonra alıyorum ellerinden öper kendisinde hem
512 MB ATI HD 6470 hemde 1 GB Nvidia GT525 bulunmakta
umarım ben linux da böyle bir sorun ile karşılaşmam :(
driver sorununu yaratan ati linux da hep böyle nvidia lar ise daha rahat çözümler bulunabiliyor.
Yanlışın var,aynı anda hem HD6470 hemde GT525 yok sadece bu iki ekran kartının bulunduğu iki model var ve masaüstünde yani yüksüz durumda intel 3000 serisi ekran kartı devrede oluyor ama yük durumunda HD6470 veya GT525 devreye giriyor ayrıca taşınabilir olduğu doğrı ama eğer evden arabaya ordanda işyerine gidiyorsan doğru taşınır ama eğer araban yoksa ve evden çıkıp toplu taşıma araçlarında yol katedeceksen ve birde birazda yürüme mesafen varsa o taşınabilir 3Kiloluk alet pek taşınacak bir şey olmuyor,şimdiden allah kolaylık versin.
-----------------------------evt ona da dikkat cekerim sendeki de ayni benimki gibi intel hd pro ile ya ati yada nvidia gt 525 olur o aldigin bilgisayara gore degisir.
mesela senin aldiginda gt 525 var ati ile alakali birsey degil
-
up
-
donanim kismi var donanim oneriyor ordan kurabilirsin.nvidia cikiyor ama atide cikar saniyorum.
--------------------------
ayrica o linux problemli diyen arkadasa soruyorum eger linux olmasaydi windowsun kullaniciyi ne kadar zikebilecegini biliyor muydu.
zaten aliyorlar diye simdide cok gelistirmiyor adam.linux olmasa performanstan kaliteden uzak yasardiniz.
android ve chrome ile acik kaynak ozgur yazilimin neler yapabildgini goruyoruz.windows nerde cok iyise.cikicak onuda gorucez.
google isletim sistemi cikiyor birde o zaman gorun.linuxta windowsta onemlidir piyasa icin.fakat performans hiz gibi konularda sidik yaristirmayin
-
ucak kullanamiyorsun diye ucaga suc atma.demek ki ucagi kullanacak bilgi donanim yok.
-
zumsuk bunu yazdı:
donanim kismi var donanim oneriyor ordan kurabilirsin.nvidia cikiyor ama atide cikar saniyorum.
--------------------------
ayrica o linux problemli diyen arkadasa soruyorum eger linux olmasaydi windowsun kullaniciyi ne kadar zikebilecegini biliyor muydu.
zaten aliyorlar diye simdide cok gelistirmiyor adam.linux olmasa performanstan kaliteden uzak yasardiniz.
android ve chrome ile acik kaynak ozgur yazilimin neler yapabildgini goruyoruz.windows nerde cok iyise.cikicak onuda gorucez.
google isletim sistemi cikiyor birde o zaman gorun.linuxta windowsta onemlidir piyasa icin.fakat performans hiz gibi konularda sidik yaristirmayin
-
ucak kullanamiyorsun diye ucaga suc atma.demek ki ucagi kullanacak bilgi donanim yok.
-----------------------------linux hybrid ekran kartlarinda sorunlu linux problemli midir degil midir bilmem ama bu sikinti kesin var :D
http://asusm51ta-with-linux.blogspot.com/
simdiye kadar buldugum en iyi cozum bu gibi duruyor.
ati yeni yayinladigi catalyst surumu ile idare edin diyor ama benim gibi cogu kisi olmuyor diye belirtmis hybridler de performans yerlerde.
-
blod707 bunu yazdı:
bios dan acaba acılısı hangi kart ile yapabılecegini secebiliyomusun
-----------------------------öyle değilde şöyle bişey diyim bende sana. onboard vga direk iptal et biostan. disabled et. değişkendir genelde. pciex-olmazsa onboard oto tanı der. sen sadece harici ekran kartını seç bakim nolacak ?
-
interfector bunu yazdı:
blod707 bunu yazdı:
bios dan acaba acılısı hangi kart ile yapabılecegini secebiliyomusun
-----------------------------öyle değilde şöyle bişey diyim bende sana. onboard vga direk iptal et biostan. disabled et. değişkendir genelde. pciex-olmazsa onboard oto tanı der. sen sadece harici ekran kartını seç bakim nolacak ?
-----------------------------onboard ekran karti degil hocam bu .laptop da i5-560m işlemci ile gelen intel hd ekran karti
ayrica bios ayarlarinda ekran kartini iptal etme gibi bir secenek yok otomatik ayarliyor.
-
ati nin lanet driveri calismiyor.
cozumu buldum ama
switchero+opensource drivers
https://help.ubuntu.com/community/HybridGraphics
http://asusm51ta-with-linux.blogspot.com/