[Linux] Bu İsteklerim Doğrultusunda Hangisini Seçmeliyim?
-
linux mint , ubuntudan daha sağlam..
yada pardus 2009 :)
tekrar diyorum kaç. dağıtımda geliştiricilerle konuşma gibi bir imkanın olabilir ? pardus ta bu vardır.Hea geliştiricilerle konuşunca nolcak diyorsan ordaki dikkat çekilesi nokta geliştiricilerle konuşmak değil, pardus hakkında desteğin bir örneği ,yardım var :)
-
Alıntı : " - ' TextMate , Kate , Coda ' gibi kod editörlerini desteklemesi ( sanırım tüm linuxlar destekliyor) "
- Bu yazılımlar ne Linux ne de Windows üzerinde çalışmaz. Sadece Macosx desteklidir uzantıları *.dmg'dir.Linux üzerinde bunlara alternatif olarak vim,gedit,gphpedit,komodo edit gibi yazılımları kullanabilirsin.
- Ayrıca Linux çoğu sıkıştırma formatını destekler rar için de extra küçük bir paket kurarak desteklemesini sağlayabilirsin.
- Bazı arkadaşlarında bahsettiği gibi Ubuntuyla başlayabilirsin yada Ubuntu temelli çeşitli dağıtımlarla.
- Bu yazılımlar ne Linux ne de Windows üzerinde çalışmaz. Sadece Macosx desteklidir uzantıları *.dmg'dir.Linux üzerinde bunlara alternatif olarak vim,gedit,gphpedit,komodo edit gibi yazılımları kullanabilirsin.
-
ekinalp bunu yazdı:
-----------------------------Alıntı : " - ' TextMate , Kate , Coda ' gibi kod editörlerini desteklemesi ( sanırım tüm linuxlar destekliyor) "- Bu yazılımlar ne Linux ne de Windows üzerinde çalışmaz. Sadece Macosx desteklidir uzantıları *.dmg'dir.Linux üzerinde bunlara alternatif olarak vim,gedit,gphpedit,komodo edit gibi yazılımları kullanabilirsin.
- Ayrıca Linux çoğu sıkıştırma formatını destekler rar için de extra küçük bir paket kurarak desteklemesini sağlayabilirsin.
- Bazı arkadaşlarında bahsettiği gibi Ubuntuyla başlayabilirsin yada Ubuntu temelli çeşitli dağıtımlarla.
-----------------------------Coda'nın Linux'ta çalıştırılması için yöntem var kendi sitesinde acıklıyor geniş olarak. daha önce bakmıstım ;)
-
Bende Fedora derim hocam
-
En popüleri ubuntu. Bende kullandım gerçekten iyi.
Onun dışında vatana millet hayırlı olayım diyorsan pardus tabiiki. Ancak ubuntu için yazılmış program sayısı çok piyasada. Senin için daha iyi olur. Türkçe dil paketide var.