folder Tahribat.com Forumları
linefolder Linux ve Diğer İşletim Sistemleri
linefolder Linux Dağıtımları ,Yorumlar , Görüşler

Linux Dağıtımları ,Yorumlar , Görüşler

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Type-R
    Type-R's avatar
    Erkek

Merhaba arkadaşlar dünden beri Linux kasıyorum pardus,superSUSE,Fedora vs. elden geçirdim kurup kurup sildim tam beklediğimi alamadım.

Yeni başlıyıcak olan birisiyim ve benim gibi bir çok arkadaşın yoruma ihtiyacı vardır diye düşünüyorum.Acaba tecrübeli arkadaşlar tecrübelerini ve kullandıkları Linux sisteminin özelliklerini iyi kötü yanlarını falan yazsa çok iyi olur.

Forumda Linux diye arattım ama böyle yorumların vs. olduğu bir konu göremedim.

Tecrübeli arkadaşlar kullandıkları sistem hakkında öneri görüş vs. yazarsa benim gibi yeni başlıyacak ve seçim aşamasında olanlara çok iyi yol gösterilmiş olur.

Not:SS Çekip koyabilecekler öneri yaparken ss'de koyarsa dahada iyi olabilir belki.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    amele_2
    amele_2's avatar
    Erkek

yeni bir kullanıcı olup linux hakkında bilginin olmadığını düşünürsek

türkiyede seviştirilen bir dağıtım olan pardus u kullanmanı tavsiye ederim

alpha2 nin isim babası olan meren dahi sorununla birebir ilgileniyor.teknik desteği iyi.

suse yıllardır kullanılan bir dağıtım fazlasıyla iyi.

ben monitörümü tamir ettirdikten sonra kendi pc me pardus kurmayı düşünüyorum 2. os olarak.

şimdi den kolay gelsin gazan mübarek olsun :D 

Ardından yüz köpek havlamayan kurt, kurt sayılmaz..
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    All hail to Tux
    sandman
    sandman's avatar
    Erkek
    yeni başlıyanlar için ubuntu veya pardus gibi tek cdlik dagıtımlar gayet iyi ve başarılıdır.Bunun haricinde ben openSuse ve Fedora Core serisinide çok severim hatta benim en sevdigim dagıtım susedir.Pardus ve ubuntu son kullanıcının ihtiyacı olan herşeyi sunmakla beraber openSuse ve Fedora komple çözüm olarak gelmektedir.Mesela Susede bilmem kaç bin paket içersinden mail sunucusu,veritabanı sunucunu gibi şeyleri kurabilirsin.Bunun haricinde ben illa kasıcam deliyim dersen Slackware yada Gentoo'dur tavsiyem ama yeni kullanıcılar pek haz etmezler.VL Linux benim son zamanlardaki gözdem severim kendisini.Şimdi ss koyucaktım ama her biri için ugraşamam valla tek tek ac çek upload et eve yeni geldim :S....Merak ediyorum 1 günde linuxa bakıp istedigini alamadıgına nasıl karar verdin ne istiyorsunki...Eger söylersen daha dogru yardım edebilirim

Mühendis kahveyi projeye dönüştüren bir insan evladıdır.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

linux böloümünde bulabilirsin.Ama sana tavsiyem önce live cd ile uğraş.

edit: ayrıca neye kime göre pardus?Sora bilir miyim?Linux mint varken pardus mu yada bşakaları varken pardus mu?Kusura bakmayın ama Türk işletim sistmei diye birileri bizi kandırıyor.Turkix te vardı truva mı ne oda vardı.Csdos başlandı gerçek Türk işletim sistemi.Onu kurun o zaman.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Type-R
    Type-R's avatar
    Erkek

Yorumlar için herkese ayrı ayrı teşekkürler öncelikle..

Çoğu kişi Pardus demiş , pardus kurdum iyi gibiydi ama yinede pek sevmedim.Donanımlar tanıtmaya kalktım baya bir soğudum : )

Şimdi PcLinuxOS Kurucam kısmetse..Ubuntuyu gerçekten denemek istiyorum çok iyi yorumlar geliyor.

Acaba donanım bakımından tanıtmak vs. en kolay hangisidir,yeni başlayan biri olarak en büyük sıkıntı çektiğim taraf orasıda.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    All hail to Tux
    sandman
    sandman's avatar
    Erkek

ubuntu suse bunlar gayet iyidir pardus aslında donanım konusunda gayet başarılıdır ama bir iki ince ayar yapman gerekebilir

http://tldp.org/HOWTO/Hardware-HOWTO/ şu sayfadan bir kontrol et bakalım donanımlarını 

Mühendis kahveyi projeye dönüştüren bir insan evladıdır.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Type-R
    Type-R's avatar
    Erkek

Şimdi Mandriva'yı indiriyorum onuda deniyicem bakalım nasıl..

Daha sonrada Debian 'ı düşünüyorum denemek için..

Bütün linux çeşitlerini deniyicem galiba : D

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    amele_2
    amele_2's avatar
    Erkek

debianı hiç kurma kasar seni yeniysen linux u bilmiyorsun beklentilerini karşılamaz (ne bekliyorsun tabii orasıda muamma)

mandrivada iyidir hoştur.

ama yeni başlıyacaksan ubuntu yada pardus ki pardus tavsiyedir 

Ardından yüz köpek havlamayan kurt, kurt sayılmaz..
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Type-R
    Type-R's avatar
    Erkek

amele_2 valla beklentilerim şöyle : D ;

Yeni balşadığım için güzel bir arayüzü olsun istiyorum içimi ferahlatıcak : D

Birde Donanım konusunda çok kassın istemiyorum bunlar beklentilerim..

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Shamanist
    Shamanist's avatar
    Erkek
    En iyi sürüm yoktur.En kullanışlı sürüm vardır. En azından programcıları böyle diyor :P Pardus işini görür.Kolay kurulur gereksiz paketlerle harddiskinde yer kaplamaz,kullanışlı ve de her türlü yeniliğe fazlasıyla açıktır.Ve de yeni başlayanlar için program kurma sorunu yok.Nasıl yok Hazır paketlerler tabi ki... fedora da suse de .rpm paketleri kullanabiliyorsak,pardusda da zengin .pisi arşivi bulunmaktadır.Depodan tek tuşla kurulum yapabilirsiniz.Ya standart bir Türk kullanıcısı değil,dünyanın bir çok yerinde tercih edilen bir sürüm olmaya başladı pardus :).

iyi biri değil... TBT
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Shamanist
    Shamanist's avatar
    Erkek
    sandman bunu yazdı:
    -----------------------------

ubuntu suse bunlar gayet iyidir pardus aslında donanım konusunda gayet başarılıdır ama bir iki ince ayar yapman gerekebilir

http://tldp.org/HOWTO/Hardware-HOWTO/ şu sayfadan bir kontrol et bakalım donanımlarını 

-----------------------------
    Katılıyorum.Özellikle pardusta ekran kartınızın driverlarını yüklemeniz gerekebiliyor.Depoda mevcutlar zaten.Yükledikten sonra 3D yi açmak için elle ayar yapmanız gerekebiliyor.Ama bunların bir çoğu felis chaus(2007.1)sürümünde düzeltildi. 

iyi biri değil... TBT
Toplam Hit: 4187 Toplam Mesaj: 13