Linux Geliştirme (Programlama Konusu)
-
RootB bunu yazdı:
-----------------------------sandman bunu yazdı:
-----------------------------
-----------------------------usta java cok kasar suan için.. python u cok övüyorlar gerçekten..
bir de şu yolu izle diyenler var .. c > c++ > java
pyhton ile açık kaynak tamam iyidir diyolar ama ticari olarak para kazanmak istiyorsan c > c++ > java yolunu izle diyenler de var..
-----------------------------bunu görmemiştim
konu başlığı linux geliştirme değilmi? linuxu geliştirirken para kazanmayamı çalışacaksın? linuxu geliştirirken para kazanma yolu ancak bağıştır. diğer türlü ona linux geliştirme denmez :)
-
celoron bunu yazdı:
-----------------------------sandman bunu yazdı:
-----------------------------abicim tamam anladımda mesela mp3 playerda yazmak programladır apacher server yazmakta özellikle ilgilendigin bir konu varmı babında sormuştum....
Java en temizidir ....zordur ama yazdıgın program hem Windowsta hemde Linuxta sorunsuz çalışır millet Python demiş ama python ile yazdıgın bazı programlara eklicegin kütüphaneler Windowsta olmadıgı için basit programların ebatları ciddi anlamda büyüyebilir.Birde Pythonla yazdıgın bir kod her zaman birebir öbür işletim sisteminde de çalışmayabiliyor.
-----------------------------1.doğru. fakat ilerleyen yıllarda pythonun önemi arttıkça işletim sistemleri yanlarında python kütüphaneleriyle gelecektir(örn:ubuntu). bu sayede boyutu büyütmeye gerek kalmaz
2. yanlış. birtek türkçe karakter problemi yaşarsın onuda unicode fonksiyonu kullanarak düzeltebilirsin.
bide python nokiaların işletim sistemi olan sybiandada çalışıyor
python +1
-----------------------------1.Windowsun Wx yada GTK kullanıcagını sanmıyorum bunların kitlesel halde Windows plartformuna uyarlanıcagınıda ki bunun yanında sadece grafik kütüphaneleri degil Pythonun *nix ailelerinde kullandıgı bir çok ortak kütüphanede buna dahil
2.Sen yanlışsın mesela python ile bir CGI server yazmak istedigimizde multi-threat kodumuz linuxta çalışıp Windowsta çalışmadı aynı şekilde path sorunu var malum linux la windowsun dosyaları tutma bicimleri farklı bunun yanında Os kütüphanesi pythonda çok sınırlı bir çok işletim sistemi seviyesindeki kodu elle yeniden yazmak gerekiyor.
python -1 derim bu durumda....
Pythonunda Windows altında performansı bana çok etkilide gelmedi.
edit:Celeron Linux altında çok yüksek ücretlere satılan ticari yazılımlarda bulunmaktadır.bunuda unutma....
edt2:Windows altında sıcan kısmıda Child procedürler ne hikmetse Linuxta çalışan kod Windowsta bir yerden sonra patlıyor.....bu 3-4 farklı multi-theath kodunda da oldu.
-
c yi herşeyi ile öğren ama herşeyi ile :P =))
bir de fantezi dilim perl var, çok delidir...
-
peki başlangıç için direkt olarak python 3.x ile mi başlasam python 2.x ile başlamaya göre daha fazla avantajım olur mu
-
RootB bunu yazdı:
-----------------------------chelishky bunu yazdı:
-----------------------------
phyton hocam phyton
-----------------------------phyton öğren mi diyorsun yoksa yanlıslıkla pyhton yazdıgım için mi sinirlendin :)
-----------------------------phyton öğren diye dedim kardeşim yav,niye kızayım :).Sana phyton'da ısrar etme sebebim şu;
linux üzerine paket program geliştirmek istersen,bunu java ile yapamazsın.Tamam sandman'a katılıyorum 2 dil karşılaştırma istersen Java açık ara önde tabi ama bunun yanında Java öğrenmek de zor.
phyton'u öğrenmen Javaya nazaran daha kolay,asıl phyton deme sebebim bu.Cevaplarımda linux dediğin için phyton diyorum.
Program yazdımmı her işletim sisteminde olsun dersen o zaman phyton'da yan basacağın yerler var,Java o konuda çok daha sağlam.
Öncelikle sadece linux için mi geliştireceksin yoksa zamanla windows'a da geçerim mi diyorsun bu kararı vermen gerek.
edit : Kafanda tamamen yer etmeden kesin karar vermeden bir dile başlamamanı tavsiye ederim.
-
@chelishky
paket programdan kastın ne ?rpm deb tarzı şeylermi anlamadım abi?