Linux Hakkında Herşey Burada
-
emreslmn bunu yazdı:
-----------------------------goldfinger bunu yazdı:
-----------------------------emreslmn bunu yazdı:
-----------------------------Ubuntuda .exe uzantılı dosyaları acamazsın. Yanı buda wındows ıcın yapılmıs herhangı bır oyunu oynayamazsın anlamına gelıyor.
Ancak eklentı olarak wine kullanırsan exe uzantılı dosyaları acabılıyorsun buda bılgısayarın ıyı degılse eger cok kasacaktır. Iyı olsa bıle yeterlı performans alamazsın oyunlardan.
Lınuxa ozel oyunlar var mı bunu bende tam bılmıyorum. Konuya tam hakım arkadaslar sorunu gorunce daha detaylı yanıtlayacaklardır.
-----------------------------linux da windows oyunları için playon linux diye bir uygulama var
-----------------------------Performans nasıl pekı? 100 fps aldıgım oyundan kac fps alıırm bu uygulamayla?
-----------------------------Ekran kartı sürücülerinizin tümü yüklüyse (linuxta ekran kartları tersine mühendislikle çalışır), raminiz de yüksekse Windows üzerindeki performansın %90'ını alabilirsiniz. O da Play On Linux destekliyorsa mümkün olan bir şeydir.
7-8 yıldır Linux kullanıyorum. Algıda seçicilik yapmak yerine, bilgisayarın küçük bir bölümüne oyun için Windows kurmak en idealidir. Linux'ta Windows oyunları çok sıkıntılı bir iş hiç bulaşmaya deymez...
-
canlı cd de şifreli root oturumu :D
fikri olan ?
-
Mx0TBT bunu yazdı:
-----------------------------canlı cd de şifreli root oturumu :D
fikri olan ?
-----------------------------Bazı dağıtımların ön tanımlı canlı cd ile "root parolası" vardır. Bazı dağıtımların yoktur. Hangi dağıtımın hangi sürümü için soruyorsun?
-
baristux bunu yazdı:
-----------------------------Mx0TBT bunu yazdı:
-----------------------------canlı cd de şifreli root oturumu :D
fikri olan ?
-----------------------------Bazı dağıtımların ön tanımlı canlı cd ile "root parolası" vardır. Bazı dağıtımların yoktur. Hangi dağıtımın hangi sürümü için soruyorsun?
-----------------------------ubuntu
-
yada sistemi full sifreli yapıp canlı cd açmak
-
crunchbang statler 10
ekran görüntüsü:

conky config:
# conky configuration # # The list of variables has been removed from this file in favour # of keeping the documentation more maintainable. # Check http://conky.sf.net for an up-to-date-list. # # For ideas about how to modify conky, please see: # http://crunchbanglinux.org/forums/topic/59/my-conky-config/ # # For help with conky, please see: # http://crunchbanglinux.org/forums/topic/2047/conky-help/ # # Enjoy! :) ############################################## # Settings ############################################## background yes use_xft yes xftfont sans:size=9 xftalpha 1 update_interval 1.0 total_run_times 0 own_window yes own_window_transparent yes own_window_type desktop own_window_hints undecorated,below,sticky,skip_taskbar,skip_pager double_buffer yes minimum_size 200 200 maximum_width 240 draw_shades no draw_outline no draw_borders no draw_graph_borders no default_color d8d8d8 default_shade_color 000000 default_outline_color d9d7d6 alignment top_right gap_x 12 gap_y 24 no_buffers yes uppercase no cpu_avg_samples 2 override_utf8_locale no ############################################## # Output ############################################## TEXT S Y S T E M I N F O ${hr} Host:$alignr$nodename User:$alignr$user_names Desktop:$alignr Machine:$alignr$machine Kernel:$alignr$kernel Uptime:$alignr$uptime C P U ${cpubar 3,150}$alignr${cpu cpu0}% Frequency:$alignr$freq_g (GHz) RAM:$alignr$memperc% - $mem/$memmax ${membar 3,200} Swap:$alignr$swap/$swapmax ($swapperc%) ${swapbar 3,200} D I S K ${fs_bar 3,200 /} Used:$alignr${fs_used /} ($fs_used_perc%) Free:$alignr${fs_free /} ($fs_free_perc%) Total:$alignr${fs_size /} Type:$alignr${fs_type /} I/O:$alignr${diskio sda} I/O (read):$alignr${diskio_read sda} I/O (write):$alignr${diskio_write sda} N E T W O R K ${hr} Internal IP:$alignr${addrs eth0} External IP:$alignr${execi 3600 wget -O - http://whatismyip.org/ | tail} Up:$alignr${upspeed eth0} k/s Down:$alignr${downspeed eth0}k/s -
Ubuntu veya Başka bir dağıtım kullanmak istiyorum fakat ben vs 2010 da program yaziyorum şimdi lınız ta vs kullanma şansım varmı çünku başka yerde yazmadım hiç.
-
Temiz ubuntu kullanıyorum..
filezilla
teamviewer
vlc player
firefox
chrome
vs bütün programları zaten ubuntu yazılım merkezinden bir tıklamayla zahmetsizce indirebiliyorsunuz zaten.
-
benim en büyük sorunum wireles driverini yüklemek ubuntunun her sürüm güncellemesinde us robotic wireles kartımı tanıtamıyorum 11 11 güncelledim halen wirelesi tanıtamadım önceki sürümlerde kolayca tanıttım 11 11 de halen tanıtamadım
-
Dun gece mint kurdum acılıs ekranında secım yapamadım fedora kurdum yıne aynı sekılde. EasyBCD kullanarak acılıs ekranında secım yapma olayını hallettım sonra hata verdı "no such partıtatıon"... En sonunda ısyan ettım ayırdıgım kısmı bıcımlendırıp tekrar bırlestırdım naptıysam kuramadım su mıntı.
Varmı bı fıkrı olan? Ayrıca ubuntunun son surumu cok sorunlu dıyorlar mınt yerıne ubuntu kurmayı dusunuyordum. Su an kullananlar bıseyler soyleyebılır mı?