Linux İçinde Sanal Makine

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Elif - Efe
    undefined-01
    undefined-01's avatar
    Homo

Merhaba dostum yazilara oncelik ile ustten baktim. ben nasil calistigimi soylim sana belki kafanda farkli seylerde olusur.

500 gb lik diskimin tamamini ubuntuya verdim. Multimedia - Film - Muzik gibi seyleri de burada tutuyorum bu sayede cok alana ihtiyacim oluyor.

C# uzerinde uygulama gelistirmem gerekiyor sirketim icin. bu noktada VmWare benim yardimima kosturuyor. Extornal Diskimde olusturdugum bir sanal makineyi calistiriyorum. uygulamalarimin onun uzerinde gelistiriyorum.

Ama sanal makinelerin uzerinde Oyun oynayamayacagini belirtiyim. Sanal makinelerin uzerinde olusturulan ekran kartlari gerceginin performansini elbetteki veremez. Vmware dada 3d destegi mevcut.

Neden Vmware dersen benim acimdan sebebleri sunlar :

- USB destegi cok yerinde ve kararli.
    - Sanal Makinenin diskin 2gb lik parcalara bolup tasina bilirligini artiriyor.
    - Sektorunde soz sahibi ve destek noktasinda sinir tanimiyor. (lisansiz - Crackli kullanici oldugum halde sisteme ticked acip ticked'larima cevap alabiliyorum)
    - vCenter gibi uygulamalarina sanallarini tasiyip ESX-ESXi server gibi uygulamalara destek veriyor.

bunlar benim kullanma sebeblerim altarnatiflerinde varmi yok mu bilmiyorum ama isin guzel kismi extornal diskimde Vmware'in Windows ve Linux kurulumlarinida tasiyorum. Kendi notebookum yanimda olmasa bile gittigim yerdeki makineye kurup isime kaldigim yerden devam ediyorum. sadece extornal diskim ile butun sistemimi yanimda tasimis oluyorum. (notebookum biraz buyuk te :p)

Vmware'i secenek olarak secersen ileriki adimlardada yardimci olurum. (gerci her secimde yardimci olmaya calisirim)

isletim sistemi olarak linux demisinde hangi version oldugu konusunda bir sey soylemisin ben Pardus'a alisamadim. Ubuntu daha kullanisli ve evrensel geldi bana. Hollandada abim delft universitesinde ogretim gorevlisi onlarda ubuntu kullaniyorlar filan falan =)

Bu aralar fazla yogunum. Unuttugum seyler oluyorsa affola. DM vs atın.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    baracuda81
    baracuda81's avatar
    Erkek

Cedega diye bir windows emulatoru var. Direct x oyunları bile açıyormuş. Çok başarılı diyorlar. Tam sürüm deneme fırsatım olmadı. Bir dene istersen

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    warlife
    warlife's avatar
    Erkek

aynı şekilde oluyor vbox ın linyux versiyonnu indir kur ama oyun konusunda oyununa bağlı olarak çalıştırır mesela max ekran kartı 128 mb alıyor die biliyom 

diyalektik için kesin, mutlak hiç bir şey yoktur..Her şeyin bir geçmişi vardir ve bir geleceği olacaktır. Her şey bir kez bulunduğu yerde her zaman icin kesin olarak bulunmaz, ve o bugünki o,kesin ve son değildir
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NmC
    NmC's avatar
    Erkek

Hocam virtualboxta dosya paylaşımı vs eziyet..

vmware çok daha başarılı..

En basitinden linux masaüstünden kopyaladığın şeyi çat diye öbür masaüstüne yapıştırabiliyosun :))

There are 10 types of people in the world. Those who knows binary and those who dont...
Toplam Hit: 3074 Toplam Mesaj: 15