Linux Kullanıyorsunuz, Birisi Wireless'ı İzinsiz Kullanıyor, Siz De Eğlenmek İstiyorsunuz...
-
S¢an Notu: Bu yazıya internette sörf yaparken rastladım. Böyle bir uzmanlık alanım bulunmamasına rağmen içeriği eğlenceli buldum ve diğer deneyimli müridlerin konuyla alakalı kişilere yardımcı olabileceğini ya da kendilerinin faydalanabileceğini düşündüm.
---
Diyelim ki komşunuz internetinizi izinsiz kullanıyor. Ağınızı şifrelemeyi unuttuysanız hemen yapabilirsiniz, ama eğlenebilirsiniz de....
Ağı İkiye Bölün
İşe ağı ikiye bölerek başlayacağım; güvenli kısım ve güvensiz kısım. Güvenli yarım ile güvensiz olanın farklı netblocklar kullanması gerekiyor. Bu adreslere farklı mac'ler atayabilmek için DHCP sunucusu kullanıyoruz.
/etc/dhcpd.conf
ddns-updates off;
ddns-update-style interim;
authoritative;
shared-network local {
subnet *.*.*.* netmask 255.255.255.0 {
range *.*.*.* *.*.*.*;
option routers *.*.*.*;
option subnet-mask 255.255.255.0;
option domain-name "XXXXX";
option domain-name-servers *.*.*.*;
deny unknown-clients;
host trusted1 {
hardware ethernet *:*:*:*:*:*;
fixed-address *.*.*.*;
}
}
subnet 192.168.0.0 netmask 255.255.255.0 {
range 192.168.0.2 192.168.0.10;
option routers 192.168.0.1;
option subnet-mask 255.255.255.0;
option domain-name-servers 192.168.0.1;
allow unknown-clients;
}
}Hırsızları İstediğiniz Sayfaya Yönlendirin!
Birdenbire her linkin altından yaramaz kediler fırlar! Kedicik-ağı.
/sbin/iptables -A PREROUTING -s 192.168.0.0/255.255.255.0 -p tcp -j DNAT --to-destination 64.111.96.38
Üstteki komuttan bir şey anlamadıysanız, işlevi bütün ağ trafiğini kittenwar sayfasına yönlendirmektir (Ç.N: Komutta oynayarak daha farklı yerlere yönlendirebilirsiniz.)
Yazının devamı: http://www.ex-parrot.com/peter/upside-down-ternet.html
(Ç.N: Yazının devamında sadece yönlendirmenin yanı sıra ağı kullananlara gösterilecek sayfada deformeler (resimleri ters göstermek, sayfayı bulanıklaştırmak) gibi daha sinsice oyunlardan bahsediliyor. Merak sardıranınız okusun)
-
zı[çan ]han kedi olalı 1 farte tuttun :F
-
Bu sadece Wireless kartı linux üzerindeyse olucak birşey eger normal bir wireless modem kullanıyorsanız olmaz
-
vay amk ne güzel la :D
-
sandman bunu yazdı:
-----------------------------
Bu sadece Wireless kartı linux üzerindeyse olucak birşey eger normal bir wireless modem kullanıyorsanız olmaz
-----------------------------kendimizi dhcp sunucusu yapsak ve modemin dns ayarlarını kendimize çevirsek olmazmı?
-
windows'ta ettercap ile yapılabiliyor sanırım.ama çok iyi bilemiyorum. bilen birileri açıklasa şükela olur
-
bunun mantığını biri açıklasın ya windowsta bildiğin dns server kurup modemin dnslerini bilgisayara yönlendirmek değil mi ? ama ağı ikiye bölmeyi anlamadım windowsta yok böyle bişey ha linuxta warsa sırf kullanmak için ubuntu kurarım da z-chan dön gel polonyadan da anlat ya:|
-
KaRaKuLe bunu yazdı:
bunun mantığını biri açıklasın ya windowsta bildiğin dns server kurup modemin dnslerini bilgisayara yönlendirmek değil mi ? ama ağı ikiye bölmeyi anlamadım windowsta yok böyle bişey ha linuxta warsa sırf kullanmak için ubuntu kurarım da z-chan dön gel polonyadan da anlat ya:|
-----------------------------cain&abel ile dns yönlendirmesi yapabilirsin arp spoof yaparken.ama data replace yapamıyorsun sanırım cain&abel'de.
ettercap windowsta bi göçmeden çalışsa güzel şeyler olcak ama... -
NoktaliVirgul bunu yazdı:
KaRaKuLe bunu yazdı:
-----------------------------cain&abel ile dns yönlendirmesi yapabilirsin arp spoof yaparken.ama data replace yapamıyorsun sanırım cain&abel'de.
ettercap windowsta bi göçmeden çalışsa güzel şeyler olcak ama...
-----------------------------göçme olayı : )
-
bunu dns lerini ekleyerek geçebilir heralde
-
istediğimiz sayfaya yönlendirebiliyormuyuz?
Eğer böyle birşey mümkünse çok rahat adamı hackleriz:)) güzel bir hack tekniği olur salarsın wifiyi umuma düşen "uyanık"ları yersin:D