Linux Kuruyorum Elimde Pardus Ve Debian Var Hangini Kurıyım
-
sn linux cu müritler linux u kuracam karar verdim kesinlik le kurucam dediğim gibi pardus vede debian var hart disk tek parça partion magic i indirdim bölüm oluşturuyorum ama bölümlerden linux için uygun olanı heralde ext3 yada swap tı dimi yani bölümlendirirken hangini seçiim bide winxp ve linux aynı hart diskte çalışacak bu sorun olurmu windows a bişe olursa yanarım risk ne kadar bi yardım edinde kurtulıyım şu xp den
-
bill amcan bu yazdığını görmesin :)
-
a.q bill i özellikle görsün hatta ne üdüü belirsiz belirsiz çalıştırıyoz kopei olsun linux un soyadında da işletim sisteminin isminde bile hayır yok soyadı gates kapılar işletim sisteminin adı windows pencereler şeronun kıralı
-
Pardus kur. Eger acaıp bır programlamacıyım ben, edıtleyerek ogrenırım dıyosan Debıan kur. Debıana gırısmek ıcın cıddı sevıyede C/C++/PHP bılmen gerekır ama. Yanı kurarsında bı bok yapamazsın. Pardustan basla sen en ıyısı.
-
Pardus'un hangi sürümü var ama? Şu an son sürümü alpha2 gayet stabil. Eğer alpha1 veya 1.0 var ise onları kurma. O depolar dondurulmuş durumda ve alpha1'de 2 kritik bug var sisteme kurulmasını engelleyen.. Yani alpha2 indirip kuruyorsun :)
-
peki pardusu boş werdik debianda programlama falan bide şimdi hatırladım bendeki çekirdekti kabuk paketleri internetten indiriyodu e kotayıda aşınca kötü bi olay bu peki hangi linux u önerirsiniz dicem klasik bi soru olucak farklı olarak aklımda suse var ii midir
-
ben de de linuxlu alet var redhat iyidir. Kubutu da olabilir. :)
-
şimdi yeni bir kullanıcı için debian biraz agır kaçabilir pardus toptan bir çözüm olarak daha iyidir bunun haricinde debianın stabilitesi tüm linux dagıtımları arasında en yüksegidir örnek... yinede benim tercihim yeni bir kullanıcı için pardus bu son çıkan versiyonu denemedim ama 1. elden aldıgım bilgiye göre gayet iyimiş
-
kesinlikle pardus 1.1alpha2 gayet stabil
manyak bi driver arşivi war
hede hödö dolu -
Pardus iidir.
-
Ubuntu...
Toplam Hit: 4221 Toplam Mesaj: 12