Linux Mint 12 Geliyor Şimdi Ne Yapacağım ?
-
Linux Mint 12 rc sürümü yayınlanmış. Henüz kararlı sürüm çıkmadı ama Gnome 3 ve MGSE yüklü geliyormuş. Ben yeni gnome masaüstünü hiç sevmedim. Kullandım mı ? Hayır. Ama youtube'dan videolarını izledim, sevmedim. Bu durumda xfce, lxde gibi masaüstü ortamlarına mı geçeceğiz. Yoksa Linux Mint 12 ile Gnome 2x sürümlerini kullanabilirmiyim. Eski gnome sorun çıkarır mı nasıl yaparız bu işi. Gnome 3 istemiyorum.
-
hocam hele bir dur çıksın kararlı sürüm.belki mintde farklı olucak.yani belki mintde hoşuna gitdi.heyecan yapma şimdiden
-
12 de belki 2'si de yüklenebilir ama emin ol 13 te desteği komple keserler. O yüzden şimdiden alışmaya bak derim. KDE 4 için de öyle demiştik zamanında şimdi seve seve kullanıyoruz.
-
Sscheme bunu yazdı:
-----------------------------12 de belki 2'si de yüklenebilir ama emin ol 13 te desteği komple keserler. O yüzden şimdiden alışmaya bak derim. KDE 4 için de öyle demiştik zamanında şimdi seve seve kullanıyoruz.
-----------------------------ben kde4 gelince sevmedim. hala sevmiyorum. bu nedenle gnome masaüstü kullanıyordum. şimdi o da kde4 e benziyor.
-
Kaçacak yer yok dostum =) bu arada ben 'seve seve' derken başka bi şey kastettim =) XP'den sonra Vista yı beğenmemişsek de hepimiz 7 ye alıştık buna da mecbur alışacağız ;)
-
Başka bir masaüstü yükleyebilirsin downgrade'de bir çözüm gibi duruyor ama sorun çıkartırmı çıkartmaz mı biraz muallakta.En temizi gnome3'e güzel bir tema giydirmen
-
sandman bunu yazdı:
-----------------------------Başka bir masaüstü yükleyebilirsin downgrade'de bir çözüm gibi duruyor ama sorun çıkartırmı çıkartmaz mı biraz muallakta.En temizi gnome3'e güzel bir tema giydirmen
-----------------------------downgrade yaparsam güncelleme sırasında gnome paketlerini gnome 3 e güncellemek ister mi ? veya paket yöneticisinden depoları linux mint 11 depoları ile değiştirsem olur mu ? hani mint 11 depolarında gnome 2x var ya.
-
Gnome 2 tekrar geliştirilmeye başlanmış. Fakat Mate adıyla. Aynı Gnome 2, ve Gnome geliştiricileri tarafından yapılıyor. Gnome 2x sürümlerini kullanman sana yükleyeceğin ve kullanacağın uygulamalar açısından sorun yaratabilir çünkü kütüphaneleri farklı Gnome 3 ile. Bize kalan dağtıımların burada göstereceği tutum. Şu anda bana göre kullanılabilir en güzel masaüstü XFCE, Linus Torvalds'ın dediği gibi, XFCE, Gnome2'den geri, Gnome3'ten ileri bir adım.
-
gnome3 yerine gnome-shell kullan.
yada en iyisi fedora kur abi :) hiçç kasma
-
zumsuk bunu yazdı:
-----------------------------gnome3 yerine gnome-shell kullan.
-----------------------------Fedora'da Gnome3 ile geliyor :) Zaten asıl olay Gnome-Shell'de bitiyor. :)
-
zumsuk bunu yazdı:
-----------------------------gnome3 yerine gnome-shell kullan.
-----------------------------fedora akar aga...