folder Tahribat.com Forumları
linefolder Linux ve Diğer İşletim Sistemleri
linefolder Linux Mint Lisa 12 Kararlı Sürümünü Kullananlar



Linux Mint Lisa 12 Kararlı Sürümünü Kullananlar

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MaviGozluDev
    MaviGozluDev's avatar
    Kayıt Tarihi: 05/Eylül/2005
    Erkek

    zumsuk bunu yazdı:
    -----------------------------

    gnome-shell <3

    gerisi hikaye.. Linux mint'te 12'de gnome-shell'i kullanıyordu sanırım.

    Şimdi hatırladım da, ben linux-mint 12 kullanıyordum iatkos'tan önce.

    --

    Baya bi eksiği vardı ondan geçmiştim ama kaç oldu.. 11 sanıyordum ben. Oturtmuşlardır sanırım.

    Son kullanıcı için tonla problem, eksik var.. 40 farklı dağıtım çıkartacaklarına , oturup 40 tanesi 1 dağıtım üstüne yoğunlaşsa bu gün windows ve mac ile yarışabilecek birşey yapabilirlerdi.

    Bedava verilen ve bu kadar sağlam çekirdek, mantık şu bu içinde barındıran linux dağıtımları ; birazda kullanım, GUI ve son kullanıcılar için basitliğe falan önem verse farklı olurdu.

    Tuğberk bi konuda nt ve linux kernelini göstermişti sanırım hemen hemen aynı işi yapan kodlar. Linux'un standart konusunda sorun var kodlarda..

    --

    Daha öncede dediğim gibi, hayatımın şu döneminde kararlılık, basitlik ve tasraım istiyorum. Sahte mac kurdum, ona rağmen kararlı. Bi kere kurdum kaç aydır tık demedi. Bir MAMP ve text wrangler ile (ve gimp) sitemi tasarlıyorum, keyfim yerine.

    Yoksa linux'a kalsam 2-3 dağıtım denemiş, windowsta olsam bu kadar sürede yine bir sorunla uğraşıyor olurdum.Tasarım berbatlıklarına ve kullanışsızlıklarına değinmiyorum bile.

    Belki ; windows 8 . oda belki. Linux dünyasının toplarlanması gerek. Cloud vs.. gibi şeylerde öncülük yapması, herkese kullandırıp ; yeni teknolojilerle birlikte hayatımıza girmesi gerek. Bu iş öyle oturup, bak beleş işletim sistemiyle olmuyor. İnsanların kalite için nelerden ödün verdikleri çok kez gördüm.

    Şu sıralar tek derdim ; bir iki site yapıp satıp, kendime mac book alıp bir daha işletim sistemi ve bilgisayarla (casperda ısınma problemi mevcut) bir daha uğraşmamak. İStemiyorum artık. Hele bug, iğrenç tasarım falan asla..


    -----------------------------

    ortak macbook fikrim hala geçerli :)  iatkos u bi kurcalayam bende ya belki bi nebze doyarız :)


    .
Toplam Hit: 2709 Toplam Mesaj: 22