Linux Mu Macintosh Mu ??

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Robinson_Crusoe
    Robinson_Crusoe's avatar
    Erkek

Windows 7 akar,

Gençliğimden bu yana et yenilmesine karşıyım. Bir gün insanların hayvanları öldürmeyi tıpkı insan öldürmek gibi cinayet kabul edeceğine inanıyorum,
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    baristux
    baristux's avatar
    Erkek

NmC bunu yazdı:
    -----------------------------

SinusX bunu yazdı:

baristux bunu yazdı:

Gelişmişlik açısından şüphesiz en iyi işletim sistemi Linuxtur. Kapalı kaynak kodu olan bir işletim sistemi ne kadar gelişebilir ki açık kaynaklıya göre? Tabi bu gelişmişlik amacına da bağlıdır.

Şu anda Unix tabanlı işletim sistemlerinin de aslında Linux tabanlı paket sistemleri kullandığına dikkat çekmek gerekiyor. Ayrıca Unix sadece çekirdek olarak kaldı diyebilirim, onun yerini BSD sistemler aldı.

Video tasarımlarında ve grafik animasyonlarında Hollywood da Linux bilgisayarları tercih ediyor. Blender olduğu için :)

Linux kullanacaksan yeterli bilgi sahibi olmak için Ubuntu, OpenSUSE, Fedora, Arch Linux, Gentoo, Slackware.

Bence bu dağıtımları sırasıyla kullan. 1 seneni alır Linux'ta kendini iyi hissetmen ortalama. Ben 2005 yılından beri kullanıyorum. Slackware vaz geçilmezim oldu mesela. Normalde çoğu Slackware kullanıcısı Arch Linux'a geçti ama ben bir türlü vaz geçemiyorum.

En gelişmiş işletim sistemi windows'tur hocam bütün programlar stabil çalışır ve kullanmasını bilen her işini görür dediğinin tam tersine kapalı kaynak işletim sistemi daha iyi gelişir çünkü işin ucunda para vardır mac şuan diğer linux dağıtımlarından daha gelişmiştir çünkü adamlar para kazanıyorlar  + after effects blenderdan daha gelişmiş bi programdır bu özgür yazılım tamam beleş güzelde hiç bi zaman milyonlarca dolar kazandıran yazılımlar kadar gelişmiş olamazlar aynı işi yapar tamam ama stabilite konusunda paralı olan iyidir

Yalnız ikiniz de bilmeden konuşmuşsunuz hea :D

İlk arkadaşa:

Blender hollywood'da pek popüler değil.. Genelde maya ile çalışıyolar, duruma göre 3d max falan da kullanılıyor, ama blender değil :)

İkinci arkadaşa:

Hocam blender ile after effects karşılaştırılamaz, çünkü aynı klasmanda bile değiller, birisi video efekt programı birisi 3d çizim ve animasyon programı.. Kaldı ki after effects profesyonellerin değil amatörler için yapılmış bi programdır blender kadar kompleks bi yapıya sahip değil :)

Şöyle alalım sizi:

http://www.youtube.com/watch?v=QbzE8jOO7_0&feature=player_embedded video "official" başlığı altındadır :)

http://news.softpedia.com/news/Hollywood-Loves-Linux-45571.shtml  bu da benden olsun.

Toplam Hit: 2821 Toplam Mesaj: 13