Linux Neden Daha İyidir?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kabuCe
    kabuCe's avatar
    Erkek

Donanım neden desteklenmiyor???

Cevabı piyasada o kadar dandik programcı var ki yazdıkları kodların evrenselliğine yani her platformda çalışabilmesine hiç önem göstermezler, çünkü diğer platformları bilmezler, ve cahillerdir, çünkü öğrenmek istemezler.

Bir sertifika alabilmek için Microsoftun kıçını yalayan o kadar çok firma wardır ki, mikrosftun kıçına cok yakın olduklarından başka yerleri göremzler.

Donanım desteklenmeme konusu kesinlikle Teknik bir sorun değildir, firmaların ve programcıların ticari görüşleriyle alakalıdır.

Nvidia gibi büyük firmalar, linux sürücülerini de yayınlarlar.

Linux yaygınlaştıkça, firmalar da mecburen sürücülerini piyasaya süreceklerdir .)

...Orada Olmayan Adam...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kabuCe
    kabuCe's avatar
    Erkek
    @Hepaq :: a.slm, openSuse 10.1 eskidir openSuse 11 kur derim. SuSe'yi tavsiye ederim, bazılarının dediği gibi "üstün alman teknolocisi" :P

...Orada Olmayan Adam...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Hermes
    hermesthecat
    hermesthecat's avatar
    Erkek

göreceli şeylerı tartısmak yanlıs

kımıne gore lınux kımıne gore mac os  kımıne gore novel netware kımıne gore wındows 

varmı ortası yok kısısel terıhler sonucta :)

az insan çok huzur. | https://dnscheck.tr
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    EcHoLL
    EcHoLL's avatar
    Erkek
    beleş olması kanyak kodu açık olması sürekli güncel olması  hızlı olması sunucu olarak windowsa tecavüz etmesi expliotlerin  hızlı derlenmesi virüs sayısının az olması tema ve bazı özellikleri ile göz doldurması daha sayamıcam birçok seyden dolayı linux iyidir ama yine xp kullanıyorum :)

"Hayat zor olabilir ama ben de kolay sayılmam." insanları Silahsızlandırmak onları köleleştirmek için En iyi Yoldur.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Z-CHAN
    Z-CHAN's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Az önce bu sayfanın çevirisine ben de katkıda bulundum. Eğer yazar onaylarsa "Do something for the environment" bölümünün çevirisi şöyle olacak.

Bu fikir için Franz Bourlet'e teşekkür ederim.

Konu çevreye gelirse Linux'ün Windows'tan ne farkı olabilir ki, diye sorabilirsiniz. Ne de olsa, ikisi de çevre kirliliği ya da iklim değişikliği ile pek alakalı görünmeyen yazılım dünyasında sadece birer üründen ibaret. Yine de, Linux'ü seçmekle çevre sağlığına hiç de azımsanmayacak katkılarda bulunabilirsiniz.

• Windows ve Mac OS kap içinde satılırlar. Bunun anlamı, bahsi geçen yazılımların favori marketinizdeki raflarda yerini alabilmesi için gereken dış kartonun veya kabın üretilmesinde, tonlarca kağıda ve plastiğe ihtiyaç duyulmasıdır (Yazılımın satın alınmasından sonra çöpe giden kaplarının geri dönüşümü için gereken masrafı da bir hayal edin). Linux ise ücretsiz bir şekilde internetten indirilebilir; kağıt ya da plastik benzeri hiçbir atık bırakmaz. 
    • Windows ya da Mac OS'u kullanailmeniz için gereken sahipli yazılımların bir çoğu da, yazılım dükkanlarındaki raflarda kap içinde satılırlar. Oysa ki Linux yazılımlarının büyük çoğunluğunu Internetten edinebilirsiniz, hem de ücretsiz olarak! (işte tekrar, büyük miktarda plastiğin ve kağıdın israf olmasını engellemiş oldunuz!).
    • Microsoft ya da Mac OS için gereken sistem gereksinimleri gittikçe yükseliyor, birkaç sene önce milyarlarca para döküp satın aldığınız makinelere bugün birer hurda gözüyle bakılıyor. Buna rağmen, Linux çok eski makinelerde bile oldukça verimli çalışır, ve bilgisayarlarınızı fırlatıp atmak yerine çeşitli amaçlar için kullanmaya bile devam edebilirsiniz! (yedekleme, internet erişimi, çokluortam uygulamaları, vb.)
    • Windows ve Mac OS yazılımlarını kap içinde satabilmek için milyonlarca CD yazılır. Kabul etmek gerekir ki, Linux'ü yükleyebilmek için de CD yakmaya ihtiyaç duyabilirsiniz (Elbette, CD yakmadan da Linux kurulumu yapabilmeniz mümkün -- ağ aracılıyla ya da sabit diskten kurulum yapmak olgunca yaygındır.) Buna rağmen, birçok kişi Linux dağıtımını yeniden yazılabilir CD'lere (CD-RW) yazmayı tercih ediyor, böylece kurulum işlemini tamamladıklarında, CD'lerini farklı amaçlar için de kullanabiliyorlar. (Sahipli işletim sistemlerinin aksine, yazılımın CD'lerini sürekli yanınızda taşımak yerine, Linux'ü internetten istediğiniz zaman indirebilirsiniz.)

.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    olivetti
    olivetti's avatar
    Erkek

konpicyus bunu yazdı:
    -----------------------------

Z-CHAN bunu yazdı:

@ dengesiz

img371/4234/grntyakalayc3uf8.png

'Provokatif' konulardan başka konular da açıyorum.

gerçekten tebrikler ;) 

nerede anti akpartili varsa hemen saldır:)

...
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    murathan
    murathan's avatar
    Erkek

Microsoft un bilip de bilerek kapatmadığı açıklar Linux ta olmadıgı için Linux daha iyi...

Kendi dünyanız diyebiliriz.

copy
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ~$
    ComputerWolf
    ComputerWolf's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    Bende Unbreakable Linux(Oracle Enterprise) kullanicisiyim.Tabi Windows ailesine daha cok asinayim.Simdi benim Linux kullanmamdaki nedenler arasinda bu verilen sitedeki savlarin hicbirisine dahil degiller.Cok temelsiz savunmalar.Sidik yarisina dokulurse olay zerre ilerleme olmaz zaten.Bilisim Teknolojilerini kullanmak nedir? Ortada bir sorun vardir ve bu sorunun birde cozumu.Iste bu cozum yoluna gore istediginiz sistemi secebilirsiniz.Iyi cozume odaklanmaktir.

Hep denedin. Hep yenildin. Olsun yine dene , yine yenil ama daha iyi yenil !
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

Donanımı desteklemiyor demiş birisi.Hİç kusura bakmasın 5. element uydurmayın kafanıza göre.

Pardus ekran kartını, ses kartı, ana kartı tanır.Windowsta ise hepsini sürücülerini yüklemek gerekiyor.PArdus yazıcı tanımlama işini otomatik yapar.Bilin bakalım windows nasıl yapıyor ????

Linux bir şirket değildir.Komünizm gibi düşünüyorum.Halka iyi hizmet vermeyi amaçlar, performansı yüksek olması istenir.FAkat window sşirket olduğundan dolayı önce görsellik ile göz boyamalıdır.Kapitalist bir sistem olarak düşünebilirsiniz.

Hea windowsun katkısı ise sanıyorum linuxtan daha fazla (piyasaya) .En basitinden bu gün ajaxa başladım tarihini vs.. bilin bakalım en büyük katkayı kim sağlamış ???Explorer 4.

Burda önemli olan windows / linux kavgası değildir.İkisininde farklı ömzellikleri var.Hangisi daha işinize gelirse onu kullanın.Eğer oyun oynamak, arada bi e-postalarınıza bakmak istiyorsnaız linuxa geçmeyin.Çünkü kafanızı karıştırabilen işlemler oalbilir.

Öte yandan oyun harici ben özgür yazılımı destekliyorum diyorsnaız başta pardus (Türkçe olduğu için destek meselesi...) kullanabilrisiniz.Ubuntu, linux mint vs.. gibi windows tarzlı sistemleride kullanabilirsiniz.

Fakat şunu diyeyim eğer ben yaparım, öğrenmek zevkli diyorsnaız pardusu indirip kurun.İngilizce biliyorsanız bu işi daha iyi bilenlerin söyleyeceği dağıtımları deniyebilrisiniz.

bitsin artık linux / windows, asp / php tartışmaları..Ne kadar saçma birşey olduğunu şöyle özetleyeyim.

Ben araba alıcamda.Aynı paraya cip mi alsam yoksa spor araba mı?

Bana niye soruyorsun ? Spor arabayı seviyor, kullanabiliyorsan onu al yoksa jipi.Kalkıpta spor araba böyle, jip şöyle diye kıyaslamanın anlamı yok.İki farklı tarz.Hangisi hangi insanın tarzına hitap ediyorsa onu kullanır. 

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FiLoZoF
    FiLoZoF's avatar
    Erkek
    benim anakart desteklemediği için kuzu gibi ubuntu yatıyor. :( Neyse eski pc yi kaldıracam. Yada dolar euro düşünce para bulursam notbuk alacam inş.
Toplam Hit: 6179 Toplam Mesaj: 24