Linux Video Oynatıcı Önerileriniz
-
xine kurdum, mp4 ler ve mp3 ler açılıyor fakat .rm hala açılmıyor. rm lere bi çare bulabilirmiyiz?
-
Ubuntu beni bozar sandman yardımcı olur sana kardeşim ubuntuyu adam etmek diye bi makale var heryerde dolanıyo,Kubuntu için aynı şeyler geçerli olmayabilir gerçi ama bi bakın hiç olmadı genel kültür :).Ubuntuda ilk kurduğumda ben de bi dünya işlem yapmıştım ama sonradan hakkaten çok güzel oldu :).Taş gibi maşallah
-
real media kullanabilirsin ama dedigim gibi win32codecs yüklediginde quictime felan herşey var
-
vlc iyi ben sevdim.. ayrıca mplayer yada movie player yeterli geliyo bana gstreamer paketlerinin tümünü indirirsen bi problemin kalmaz sandımca :|
-
Herşey yalan, gerçek Mplayer :D (+win32codecs tabii ki)
-
vlc media playerin son sürümünü tavsiye ederim hemen hemen tüm uzantıları açıyor, yüksek ses ve görüntü kalitesi ile izleyebiliyorsun
-
Blue_moon bunu yazdı:
-----------------------------
vlc media playerin son sürümünü tavsiye ederim hemen hemen tüm uzantıları açıyor, yüksek ses ve görüntü kalitesi ile izleyebiliyorsun
-----------------------------hacım ben gstreamer falan eklemediydim geçen kurulumda fakat flash v.s de görüntü bozuk oluyo hani videoları izliyosun nette /tmp in içinden alıyosun ya ben direk o şekilde kullanıyorum ama gariptir ki bazı videolarda görüntüde buğulaşma yer yer yeşil tonlarda çizgiler oluyo videolarda ama filmdir şudur budur bi problem yok windowstada vlc kullanıyore vlc rulz..
-
http://yihuuhu.blogcu.com/ubuntu-icin-codec-mplayer_25288031.html :P :Q
-
Ubuntu + VLC'yi tavsiye ediyorum. Şöyle ki:
- Pardus'un türkçe desteğinin biraz daha fazla olması dışında bir artısı yok. Restricted codecleri driverlerı tıkıştırıp dağıtım yaptıklarını iddia ediyorlar.
Kendisine özel paketlerin olduğu doğrudur fakat bunların birçoğu python ile geliştirilmiştir. Yani kısacası hantaldır. KDE 4.2'ye bile geçememişlerdir.
Durum o kadar vahim yani.
Destek mi? O da ne?
Daha da laf isteyene R. Stallman'ın Pardus üzerine görüşlerini postlayabilirim.
- Ubuntu 'kızoğlankız' GNU olarak indirilir. Gerçekten ihtiyaç duyulan paketler nonfree olarak çekilir. Flash'in ve Java'nın OSE alternatifleri de denenebilir.
Babalar gibi destekten (İngilizce/Türkçe) faydalanılır. Deryadeniz depolardan istenilen program rahatlıkla kurulur.
- Mplayer hoş bir programdır lakin ne 5.1 ses sistemlerini (şimdilik software olarak destekliyor galiba) ne de ass altyazıları (mkv ile işi olanlarda bu sıkıntı çıkarır) doğru düzgün aktarır. VLC de ise bu durum tam aksidir. Fakat arayüzü biraz çirkindir. Kısayollarına alışırsanız mplayer'a kolay kolay döneceğinizi zannetmiyorum.