Linux Vs Windows
-
Konyali bunu yazdı:
-----------------------------1. ubuntunun mintden ne farki var?
2. virus konusunu hala anlamiyorum, nasil oluyorda virus derdimiz olmuyor linuxla?
-----------------------------
hocam linux kullanan az birde exe açmıyor onu geçtim linux üzerine pek gidilmediğinden Benim deyimimle salak kullanıcı linux kullanmadığından virüs yazma gereksinimi duymuyolar. Böylece güvenli oluyor. -
Konyali bunu yazdı:
1. ubuntunun mintden ne farki var?
2. virus konusunu hala anlamiyorum, nasil oluyorda virus derdimiz olmuyor linuxla?
-----------------------------1.Daha doğrusu Mint'in Ubuntu'dan farkı janjanlı olması ,makyajlı hali ,extradan Ubuntu'da kurduğum flash player vs. gibi hepsi Mint'te kurulu geliyor olayı bu başka birşeyi yok.
2.Linux içinde var virüs ama Windows'takiyle kıyaslanmıycak kadar.Çünkü kullanıcı sayısını düşünürsek gereksiz bi hareket olur linux için virüs.Ama tabi kat be kat daha güvenli Windows'tan gene de.
-
Ben de aynı olaydan kalkınarak kendimi zorladım ve 3 ay boyunca linux kullandım. Fakat bir süre sonra yeterli driver bulunmayışı, karta göre doğru düzgün video izleyememen, ses kartın olmasına rağmen verim alamaman gibi sebeplerden dolayı tekrar windows'a geçtim. Bundan dolayı günlük işler için tavsiye etmem. Fakat dersen ki ben yazılımcıyım, o zaman senin için iyi bir deneyim olur.
-
Konyali bunu yazdı:
1. ubuntunun mintden ne farki var?
-----------------------------2. Virüs, trojan windows sisteme bulaştığı zaman, bulaşma virüs dosyasının sabit diske yazılmasıdır, kendini kopyalar ve çalıştırır. Linux sistemde ise bir dosya oluşturulduğnda çalıştırma izninin elle verilmesi gereklidir (chmod [ugo+x] ...). Linux sistemlerde virüs sisteme arka kapıdan girmeyi, sızmayı olanaklı sağlayacak rootkit anlamına gelir.
Ayrıca her kullanıcının dosya erişim ve yazma izinleri farklıdır. Sıradan bir kullanıcı üzerinden sistem dosyalarına erişmek / yazmak mümkün değildir (exploit diye duyduğun programlar işte bu sınırı aşmak için sistem izinlerini "exploit" etmek için kullanılır).
Kabaca teknik açıklaması bu...
-
mescarine bunu yazdı:
sokoban bunu yazdı:
aslında linux çok güzelde program yüklemek falan çok uğraştırıyor windows ta install shield var zart diye yüklüyor ama linux te her program aynı şekilde kurulamıyor.Beni en çok sıkan kısım bu oldu.
-----------------------------Katılıyorum. Her program setup ile kurulamıyor ya, işte o zorluyor adamı. Onun dışında bir şirketim olsa direkt makinelere linux kurar geçerim... Hatta bana göre birçok konuda avantajlı konumda. Bikere open source, açık lisans. Kim uğraşacak BSA ile?
-----------------------------depoyu kullanmak yada terminalde bi komutla root olup " apt -get install paketadı " yazmak zormu hocam :)
-
aslında sade bir kullanıcı için linux on numara kur sadece nette takıl vs bir iki program haricinde programa ihtiyaç duyma bence güzel :D hiç kullanmadım şuana kadar fakat birgün kullanacağım. Değişiklik herzaman iyidir.