Linux-Windows Boot-Mbr-Hdd Problemi.
-
Live linux sürümlerin biri ile aç sistemi grubu yeniden yükle.
-
Telaş yapma hocam şunu yap düzelir. Bendede olmuştu...
http://www.pchelpforum.com/xf/threads/windows-7-how-to-repair-mbr.115864/
-
ben de yaşadım aynı sorunu. sonra tam sayfa kırmızı ERROR yazısını aldım recovery yapayım derken. Mbr arızalandığı için o bölüme de erişemiyordu sanırım. Toolları kullanmaktan çekindim, recovery dvd'sini taktım ilk dvd direk olarak sorunu düzeltti sonra windows + ubuntu kurdum.
-
Bugun linuxu yuklemeyi denedim tekrar. Gayet guzel sekilde yuklendi sonra reset attim gene boot ekrani yok. Bende bu defa windows 7 cdsini takip baslangic onarmayi calistirdim. Iste o zaman olanlar oldu sistem daha beter oldu :D
Suan live cdlerde harddisk 1000 gb butun olarak gozukuyor ancak hicbir partitiona erisemiyorum sistem dahada beter oldu. Tum harddisk test programlarinda sonuclar gayet guzel hepsi ok cikiyor ancak hdd bi butun 1000 gb olarak gozukuyo.
Edit:suan hiren boot cd uzerindeki partition saving programinda partitionlarimin tamami gozukuyor ancak o programlada mudahale edemiyorum.
Windows 7 ile format atmaya calistigimda cok fazla dinamik disk oldugunu soyluyor. O dinamik diskleride silemiyorum.
pcdoktor636 tarafından 20/Mar/13 18:01 tarihinde düzenlenmiştir -
hocam linux'tan sonra win7 kurmayacaktın kötü olmuş :) win7 linuxın oluşturduklarını yok sayıp kendisi oluşturmaya çalışıyor o da pek hoş olmuyor. Geçmiş olsun diyelim.
-
pcdoktor636 bunu yazdı
Bugun linuxu yuklemeyi denedim tekrar. Gayet guzel sekilde yuklendi sonra reset attim gene boot ekrani yok. Bende bu defa windows 7 cdsini takip baslangic onarmayi calistirdim. Iste o zaman olanlar oldu sistem daha beter oldu :D
Suan live cdlerde harddisk 1000 gb butun olarak gozukuyor ancak hicbir partitiona erisemiyorum sistem dahada beter oldu. Tum harddisk test programlarinda sonuclar gayet guzel hepsi ok cikiyor ancak hdd bi butun 1000 gb olarak gozukuyo.
Edit:suan hiren boot cd uzerindeki partition saving programinda partitionlarimin tamami gozukuyor ancak o programlada mudahale edemiyorum.
Windows 7 ile format atmaya calistigimda cok fazla dinamik disk oldugunu soyluyor. O dinamik diskleride silemiyorum.
onarmayı hiç denemeyeydin iyiydi.
hocam msdos ordamından fdisk ile formad admayı dener misin? (t basmıo da :) )
-
Daft bunu yazdıpcdoktor636 bunu yazdı
onarmayı hiç denemeyeydin iyiydi.
hocam msdos ordamından fdisk ile formad admayı dener misin? (t basmıo da :) )
Sistem yedekleri aliyorum suan. Ondan sonra hddyi komple bicimlendirip temel diske donusturecegim. 3e ayirip birine linux birine w7 birinide yedek yapacagim.
-
Hocam pm attım sana...
-
Fixmbr diye bir araç var linux için. Çoğu mbr sorununu çözer.
-
kanka öncelikli olarak Cylo sikko çıktı. ben de heveslenip kurdum sıonra ubuntu 12,10a geri döndüm.
sorununa gelince, ylon ya da linux live ile gir. try değil setup de. kurulum yap. sonra diğer seçeneğini seç. hani win7 ile mi kurulsun falan sorusuna en alttakini tıkla.
sonra choose other diyip ordan ex4 seç dediğin yerden boot kısmı seç 100 mb falan at yeter. o bölümü formatla kalan kısmı da ex4 ile formatla " / " ile bağla