Linuxmint Çökerttim Verilerimi Nasıl Kurtarırım?
-
LiveCD ile sistemi canlı başlatıp verilerini herhangi bir USB aygıt ile geri alabilirsin dizinden.
Ayrıca karıştırma olayı da normal karşılanmayan bir durum. Mint bir zamanlar Ubuntu tabanlıydı onun üstüne belki aynı sistem sanıp yükleme yapılmış olabilir.
-
baristux bunu yazdı:
-----------------------------
LiveCD ile sistemi canlı başlatıp verilerini herhangi bir USB aygıt ile geri alabilirsin dizinden.
Ayrıca karıştırma olayı da normal karşılanmayan bir durum. Mint bir zamanlar Ubuntu tabanlıydı onun üstüne belki aynı sistem sanıp yükleme yapılmış olabilir.
-----------------------------onu tabi ki daha önce akıl ettim :S
bunu yaptığımda özel dosyalarım için yetki hatası veriyor
kopyalayamıyorum açamıyorum
-
salla hocam linux u windows dan açmaya çalış, yetki metki sallamıyo ozaman, tabi dosya sistemini tanımıyo ek sürücü yüklemen gerekiyo ama zor bi iş deil.
-
bilgisayarı linux mint kurulum cd si ile başlatırsın, masaüstü gelince bilgisayarımdan istediğin disk bölümüne girersin. ilgili diskten /home/kullanıcıadın/masaüstü yolundan verilerini kopyalayıp herhangi bir disk bölümüne yapıştırırsın.
-
Prometheus bunu yazdı:
baristux bunu yazdı:
-----------------------------onu tabi ki daha önce akıl ettim :S
bunu yaptığımda özel dosyalarım için yetki hatası veriyor
kopyalayamıyorum açamıyorum
-----------------------------Sistemde GRUB açılıyorsa shift tuşuna basılı tut ve single user modda direk root olarak giriş yap. Özel dosyalarını da mv komutu ile şifrelenmemiş bir dizine taşı. Büyük ihtimalle ev dizinini şifrelemişsindir o yüzden öyle yapıyordur.
Anlattıklarımı yaptıktan sonra LiveCD ile sistemi açıp o şekilde kurtarma yapabilirsin.