Linuxta Kurulu Programlari Calistiramama Türü Sorunlarım Var..
-
Arkadaslar bir kac sorunum var bu konuda..
ilk olarak sunu diyeyim..ben bir ubuntu programını windows ile indirip sonra flash diske atip, evde linuxu acarak o programi nasil kurabilirim ?
ikinci sorun : Ubuntu yazilim merkezinden aircrack-ng yi indirdim...Bunu nereye indirdi ilk önce bulamadim, simdi buldum ama calismiyor..usr\Bin klasörünün icinde bir aircrack-ng var ama tikliyorum acilmiyor :S bu paket toplamak icin felan gerekiyormusta bi türlü programi acamadim...
bu ubuntunun program files türü bir yeri yok mudur ? oraya girip tiklasam da kurdugum programlari felan acsam da kurtulsam şu dertten yahu..
bu ubuntu güzel felan ama ögrenmek cok zaman alacak, sabirli olmak lazim vesselam..
yardimlariniz icin simdiden tesekkurler murid canlar :)
-
Burada aircrack-ng var ama tek tikliyorum, cift tikliyorum genede acilmiyor :|
-
Aga ubuntu tr var forumuna gir acemi bölümü var oku onları.aircrack kullanmak istiyosan.youtube de izlemeni tavsiye ederim. Konsol a airodump-ng bide kartın şeyini yazcan . Sen dediklerimi yap
-
tesekkurler hocam, hemen gireyim acemi bölümüne :)
-
indirdigin .deb uzantili ubuntu programini ubuntuda masaustune atarsin tiklarsin pencere gelir kur dersin bu kadar
-
cuneyd bunu yazdı:
-----------------------------
Arkadaslar bir kac sorunum var bu konuda..
ilk olarak sunu diyeyim..ben bir ubuntu programını windows ile indirip sonra flash diske atip, evde linuxu acarak o programi nasil kurabilirim ?
ikinci sorun : Ubuntu yazilim merkezinden aircrack-ng yi indirdim...Bunu nereye indirdi ilk önce bulamadim, simdi buldum ama calismiyor..usr\Bin klasörünün icinde bir aircrack-ng var ama tikliyorum acilmiyor :S bu paket toplamak icin felan gerekiyormusta bi türlü programi acamadim...
bu ubuntunun program files türü bir yeri yok mudur ? oraya girip tiklasam da kurdugum programlari felan acsam da kurtulsam şu dertten yahu..
bu ubuntu güzel felan ama ögrenmek cok zaman alacak, sabirli olmak lazim vesselam..
yardimlariniz icin simdiden tesekkurler murid canlar :)
-----------------------------"ilk olarak sunu diyeyim..ben bir ubuntu programını windows ile indirip sonra flash diske atip, evde linuxu acarak o programi nasil kurabilirim ?"
cevap: windows ile indirdiğin programı ubuntuya masaüstüne kopyalarsın, dosyaya çift tıklarsın, bir pencere açılır, kur yazan yeri tıklarsın program otomatikmen kurulmaya başlar. hepsi bu kadar. bu arada kullanıcı şifreni isteyecektir senden, windowstaki gibi her önüne gelen program kuramaz linuxta. program kurmak için yönetici şifresi sorulur, şifreyi doğru girersen program kurulur. bu yönden linux çok güvenli.
bir noktaya dikkat çekmek isterim, mesela sen firefox-3.6 isimli linux programını windowsta indirip linux masaüstüne attın ordan tıklayıp kuracaksın, linux bir özelliği de bağımlılık dosyalarına ihtiyaç duymasıdır. mesela sadece firefox-3.5 dosyası ile kurulum yapamayabilirisin. onun bağımlılıkları olan dosya varsa onları da masaüstüne kopyalayıp kurman gerekir. bu yöntem acemiler için kullanışlı değildir. paket yöneticisi aracılığı ile program kurmanız tavsiye edilir. böylece bağımlılıklar da otomatikmen kurulur.
- - - - - -
"ikinci sorun : Ubuntu yazilim merkezinden aircrack-ng yi indirdim...Bunu nereye indirdi ilk önce bulamadim, simdi buldum ama calismiyor..usr\Bin klasörünün icinde bir aircrack-ng var ama tikliyorum acilmiyor :S bu paket toplamak icin felan gerekiyormusta bi türlü programi acamadim..."
cevap: ubuntu yazılım merkezinden aircrack-ng yi seçip kur dersiniz, o kendi otomatik kurar. indirmekten kastınız bu olsa gerek. yok ben başka şekilde indirip kendim elle kurayım derseniz acemiliğiniz bitene kadar böyle yapmanız tavsiye edilmez. diyelimki normal kurdunuz ama programı açamadınız. bu durumda alt+f2 tuşlarına aynı anda basınız, karsınıza küçük bir pencere gelir. oraya aircrack-ng yazıp enter derseniz program açılır. ama programın ismini doğru bir şekilde yazmalısınız.
- - - - - -
cevap: dediğm gibi alt+f2 yöntemi ile kolayca çalıştırabilirsiniz.
- - - - - -
cevap: ubuntu bana göre windowstan çok daha kolay, ama bilmeyince yapılmıyor. 1 sene kullansan ubuntunun ustası olursun :))) -
cok tesekkurler hocam, simdi bisiler indiriyorum windowstayim :) backtrack 3 ü indiriyorum, bittikten sonra linuxa gecip dediklerini denicem :)
uzun uzadiya anlatip cevapladigin icin de tesekkur ederim hocam :)
-
aircrack'i kurdum, alt f2 yaptim ama program orda çıkmıyor..
filezilla felan kurdum, onları alt f2 yapinca görüyor ama aircrack'i görmüyor :)
-
o dedigin program ne programi ki ? normalde acilmasi lazim ama... bi defa benim sadece opera web tarayici acilmiyordu, alt f2 ile de acilmiyordu. ne yapsm olmadi, en sonunda linux mint 9 surumu cikti eski surumu kaldirip linux mint 9 kurdum simdi opera aciliyor. sana tavsiyem fazla stres yapma ya format atip linux mint kur yada o dedigin programin isini yapabilecek baska program varsa arastirip ismini ogren onu kur.
-
ubuntu.tr forumuna uye olup orda baslik acarsan onlar daha hizli ve daha kolay yoldan sorununu cozeler.
-
ubuntu 10.04 yani son sürümü kullanıyorum, bi cok programi yukleyebiliyorum..Amsn yi kurdum, rar programini kurdum, filezilla felan kurdum ama dedigim aircrack-ng yi kuramadim..
Simdi bu kadar guncelleme felan yaptim, bir de tekrar mi yeni bir ubuntu versiyonu kurayim ?
ubuntu mint mi öneriyorsun yani hocam ? :)
Edit : aircrack wireless paket toplamak icin..
ubuntu foruma bir sorayim bir de...