Lipton Akıllı Çay Bardağı
-
Merhabalar bugün arkadaşım bir app davetiyesi attı face'te çok hoşuma gitti paylaşayım dedim.
http://apps.facebook.com/akillicaybardagi/
Genel olarak sizin aklınızdan tuttuğunuz şeyleri biliyor. Ama İsim olması gerekiyor fiil düşünmüyor.
Birde özel bir rica: Müridler bunu nasıl yapmışlar ? Hangi programlama diliyle yazılmıştır bana açıklayabilecek var mı?
-
zeratul bunu yazdı:
-----------------------------Merhabalar bugün arkadaşım bir app davetiyesi attı face'te çok hoşuma gitti paylaşayım dedim.
http://apps.facebook.com/akillicaybardagi/
Genel olarak sizin aklınızdan tuttuğunuz şeyleri biliyor. Ama İsim olması gerekiyor fiil düşünmüyor.
Birde özel bir rica: Müridler bunu nasıl yapmışlar ? Hangi programlama diliyle yazılmıştır bana açıklayabilecek var mı?
-----------------------------Programlama dilinin bir önemi yok. Bütün kelimeleri belli kategorilere göre bir ağaç altında tutuyorlar. Yavaş yavaş eleme yapıyor her soruda..Daha önce avrupa yakasındaki bi abla oynuyodu böyle bi sistemde. Şimdi çaybardağı yapmışlar :)) -
NmC bunu yazdı:
-----------------------------
Programlama dilinin bir önemi yok. Bütün kelimeleri belli kategorilere göre bir ağaç altında tutuyorlar. Yavaş yavaş eleme yapıyor her soruda..Daha önce avrupa yakasındaki bi abla oynuyodu böyle bi sistemde. Şimdi çaybardağı yapmışlar :))
-----------------------------Nasıl yani şimdi ilk sorularda değişiyor yani o soruları nasıl ağaca uydurabiliyor?
Birde elinde örneği var mı bunun yada benzeri :)
-
zeratul bunu yazdı:
-----------------------------NmC bunu yazdı:
Programlama dilinin bir önemi yok. Bütün kelimeleri belli kategorilere göre bir ağaç altında tutuyorlar. Yavaş yavaş eleme yapıyor her soruda..Daha önce avrupa yakasındaki bi abla oynuyodu böyle bi sistemde. Şimdi çaybardağı yapmışlar :))
-----------------------------Nasıl yani şimdi ilk sorularda değişiyor yani o soruları nasıl ağaca uydurabiliyor?
-----------------------------Ağaç demek çok mantıklı olmadı aslında..
Şöyle düşün elinde 200-300 tane soru var. Binlerce nesne var. Ve bütün nesneleri o sorulara bağlamışsın.
Dikkatini çekiyor mu bilmiyorum, sorular çok belirleyici şeyler. Mesela canlı mı diye soruyor. Nerden baksan böyle bi soruya evet dendiği zaman 1000 nesneden 100 nesneye inersin. Eğlenceli mi diye sorduğu zaman, o 100 nesneden ineceğin 10 tanesi olur. Falan filan feşmekan.. Elimde örnek birşey yok. Fakat bundan önce yapılmış olanı "Herşeyi bilen kadın" olarak geçiyodu. İstersen onunla ilgili arama yap google'da muhtemelen birşeyler çıkar..
Edit: Ufak bi araştırma yaptım. Desicion Tree olarak geçiyor. Ayrıntılı bilgi: http://en.wikipedia.org/wiki/Decision_tree
-
Yani bu durumda bütün o nesneleri girmiş mi oluyor iguana dan tut dizüstü bilgisayar a kadar herşey var çünkü. Travesti bile çıktı yani :)
Eğer öyleyse hangi insanüstü varlık o kadar kelimeyi girebiliyor :)
-
daha onceden vardı lipton'un ama facebook uygulaması değildi herseyibilenkadin.com adresindeydi şenay gürlerin sesiyle hatta görüntüleriyle beraber :) yine aynı yani :)
-
zeratul bunu yazdı:
-----------------------------Yani bu durumda bütün o nesneleri girmiş mi oluyor iguana dan tut dizüstü bilgisayar a kadar herşey var çünkü. Travesti bile çıktı yani :)
Eğer öyleyse hangi insanüstü varlık o kadar kelimeyi girebiliyor :)
-----------------------------İskambil kağıdı, Ney ve Poster'i de bildi.. Veri girmek çok zor birşey değil ya, 20-30 kişiye ver günlük 50 lira.. Max 1 haftaya hazır :)) -
bilemedi. bez tutmuştum
-
bunun aynısını editleyip sitemize koyabilirmiyiz acaba yahu?_
-
zeratul bunu yazdı:
-----------------------------NmC bunu yazdı:
-----------------------------zeratul biz seni kandırmaya çalıştık ama olmadı çok zeki çıktın. o program bir beyin okuma sistemi malesef şimdi mit cia interpol mi6 iran istihbaratı seni almaya geliyor lütfen kıpırdama
-
Gharzvog bunu yazdı:
-----------------------------bilemedi. bez tutmuştum
-----------------------------Evet ya bez tutunca havlu çıkıyor zorlayınca seccade falan dedi :D