Litespeed Vs Apache ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    lepusmorris
    lepusmorris's avatar
    Erkek

nginx'in optimizasyonunu yapamamıştım. kahretmişti beni :|

..
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ozgunlu
    ozgunlu's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Nginx, single thread çalışır. Yani tüm bildiklerinizi unutun... Nodejs' in hepsini dövdüğü gibi o da hepsini döver. Detayları ekleyeceğim.

Performans testlerine buradan ulaşabilirsin:

http://wiki.dreamhost.com/Web_Server_Performance_Comparison

ozgunlu tarafından 18/May/15 06:13 tarihinde düzenlenmiştir

Hello, i am nothing. I come from Neverland.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DrKill
    DrKill's avatar
    Erkek

Bana kalırsa doğrudan apache ye geçin hocam.

NGINX daha hızlıdır lafı tamamiyle uydurmadır. NGINX daha fazla (aynı anda) eş request'e cevap verir denirse daha doğru bir tabir olur. NGINX 'in temel amacı apache'den daha fazla requesti kaldırması amacıyla çıkmıştır(C10K problemi).NGINX 'in aslına bakarsa apache'ye nazaran daha az zaman harcadığını söyleyebilirim. Hatta kullanımı apache'ye nazaran daha rahat bile diyebilirim.

Ancak şöyle bir sıkıntı var ki NGINX de htaccess dosyaları çalışmaz. Kendine has bir yöntemi var NGINX'in. SEO destekli yazılımlarda sıkıntı çıkabilir senin adına. Ayrıca uyumluluk konusunda apache ile yarışamaz, çok sorun yaşarsınız ilk başlarda. Çoğu ayarı yeniden el ile yapmanız gerekebilir.

Bana kalırsa apache ile devam etmen senin için daha hayırlısı olur. Hatta mümkünse sabit içerikleri (resimler, müzikle vs.) nginx yüklü bir sunucuya atarsanız çok daha hızlı bir sunum gerçekleştirir üstüne çok daha az sorunla karşılaşırsınız.

Apache ile bulacağınız kaynak çok daha fazladır. NGINX için dokümantasyonlarda dolanmanız gerekebilir.

Litespeed'ide siktir edin.

DrKill tarafından 18/May/15 12:53 tarihinde düzenlenmiştir

Bu imzayı her gördüğünüzde 4gb kotanızın 0,00000358559191226959228515625 azalmaktadır. Bilerek ve istenerek bu imza yapılmıştır. Amaç kotanızı sömürmektir
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    aksata
    aksata's avatar
    Erkek
    DrKill bunu yazdı

NGINX daha hızlıdır lafı tamamiyle uydurmadır. NGINX daha fazla (aynı anda) eş request'e cevap verir denirse daha doğru bir tabir olur. NGINX 'in temel amacı apache'den daha fazla requesti kaldırması amacıyla çıkmıştır(C10K problemi).NGINX 'in aslına bakarsa apache'ye nazaran daha az zaman harcadığını söyleyebilirim. Hatta kullanımı apache'ye nazaran daha rahat bile diyebilirim.

Ancak şöyle bir sıkıntı var ki NGINX de htaccess dosyaları çalışmaz. Kendine has bir yöntemi var NGINX'in. SEO destekli yazılımlarda sıkıntı çıkabilir senin adına. Ayrıca uyumluluk konusunda apache ile yarışamaz, çok sorun yaşarsınız ilk başlarda. Çoğu ayarı yeniden el ile yapmanız gerekebilir.

Bana kalırsa apache ile devam etmen senin için daha hayırlısı olur. Hatta mümkünse sabit içerikleri (resimler, müzikle vs.) nginx yüklü bir sunucuya atarsanız çok daha hızlı bir sunum gerçekleştirir üstüne çok daha az sorunla karşılaşırsınız.

Apache ile bulacağınız kaynak çok daha fazladır. NGINX için dokümantasyonlarda dolanmanız gerekebilir.

nginx de seo konusunda bi sıkıntı yaşamadım. htaccess de çalıştırıyorum.

nginx resmi sitesinden ayarları yaparsan on numara oluyor.

Bi ara baya bi araştırmıştım. apache nginx litespeed diye gene en baba nginx e karar kılmıştım.apache serverları aşağı indirme 5dk.

Bazıları özgürlüğü sadece kendileri gibi düşünenlere reva görüyor...
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    necroshine
    necroshine's avatar
    Erkek
    DrKill bunu yazdı

Peki Apache'ye ince ayar çekilerek hızlandırıldığı söyleniyor.  Bu şehir efsanesi mi yoksa doğru mu ?

Edit : Litespeed'i kapatıp Apache'ye geçtim cpu tavan yaptı. tekrar Litespeed'e geçtim herşey düzeldi.

necroshine tarafından 18/May/15 18:27 tarihinde düzenlenmiştir
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    necroshine
    necroshine's avatar
    Erkek

nginx kurdum. test ettim. hemen hemen litespeed ile aynı performansı aldım. siteye ufak bir yüklenme yaptım dediğim gibi hemen hemen litespeed ile aynı. Lisans parası vermekten kurtulduk =) nginx'e küçük birde bahşiş attım donation kısmından. Helal hoş olsun çocuklara =)

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DrKill
    DrKill's avatar
    Erkek

apache'nin götürüsü CPU ve RAM hocam ama getirisi uyumluluk.

Ayar yaparsan hızlanıyor ama NGINX ya da litespeed kadar olmaz.

Bi ara apache için asyncron eklenti çıktığını felan duyduydum ama pekde bilgim yok. Bayağı hızlanıyormuş felan diyorlardıda kısa ve öz göz gezdirdiydim pek hatırlamıyorum.

NGINX ile sıkıntı yaşamıyorsan devam et hocam. Gerek yok apache'ye.

DrKill tarafından 18/May/15 20:24 tarihinde düzenlenmiştir

Bu imzayı her gördüğünüzde 4gb kotanızın 0,00000358559191226959228515625 azalmaktadır. Bilerek ve istenerek bu imza yapılmıştır. Amaç kotanızı sömürmektir
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    necroshine
    necroshine's avatar
    Erkek
    DrKill bunu yazdı

apache'nin götürüsü CPU ve RAM hocam ama getirisi uyumluluk.

Ayar yaparsan hızlanıyor ama NGINX ya da litespeed kadar olmaz.

Bi ara apache için asyncron eklenti çıktığını felan duyduydum ama pekde bilgim yok. Bayağı hızlanıyormuş felan diyorlardıda kısa ve öz göz gezdirdiydim pek hatırlamıyorum.

NGINX ile sıkıntı yaşamıyorsan devam et hocam. Gerek yok apache'ye.

Performans beklediğimin üzerinde. Gerekli ayarları da yaptım. Fakat alexa ve yandex bootları siteye girdimi cpu tavan yapıyor yine. Ama google'da böyle bir sıkıntı yok. 

Toplam Hit: 2016 Toplam Mesaj: 19