Ll. Dünya Harbinde Kullanılan Silahların Tamamı.
-
benim dikkatimi osmanlı yapımı hiç bir silah olmaması çekti. hoş osmanlı yapımı silah var mıydı/yok muydu onu da bilmiyorum; ama varsa koymamaları ayıp olmuş, yoksa da trajikomik gerçek biraz arka planda kalmış olsa da belli oluyor :)
-
Osmanlı ve 2. dünya savaşı.ilginç :d
-
ReaL_KurD bunu yazdı:
-----------------------------
benim dikkatimi osmanlı yapımı hiç bir silah olmaması çekti. hoş osmanlı yapımı silah var mıydı/yok muydu onu da bilmiyorum; ama varsa koymamaları ayıp olmuş, yoksa da trajikomik gerçek biraz arka planda kalmış olsa da belli oluyor :)
-----------------------------
Osmanlı 1923'De kül oldu...2.dünya savaşı 1 eylül 1939'da başladı...
Türkiye Müttefik devletler tarafında normandiya çıkarmasından sonra savaşda bulundu tam tarih bilimyorum ama 1945 olmalı :S
Osmanlı Devleti var olmadığı için silahlarıda yok...
Türkiye'de savaşın sonlarında katıldı...teknolojik anlamda destekde bulunadı çünkü itilaf ve ittifak devletleri arasında arabulucu rolüne büründü...yani tam anlamıyla savaşa katıldı denilemez...
-
Almanya ve Japonya devletlerine resmi savaş ilan etti, yani tam anlamıyla resmen katıldı. Haunebu ise ucus denemelerinden oteye gecemedi, ucus denemelerinin bile basarısı yoktur, denemelerde sadece aracı birkac metre havalandırabilmislerdir okadar. Muhendislerin yeterli zamanı ve imkanı olsaydı bu arac 1960 lara dogru tam anlamıyla hayata gecirilebilirdi.
Benim ikinci dunya savasındaki favori ordum japonlardır. hideki tojo, tadamichi kurubayashi gibi deha generallere sahip askeri disiplini ve kulturu en ust safhada olan, en ustun donanmaya sahipken kendilerinden beklenmeyecek askeri hatalar yapan ve donanmasını kaybeden bu ordunun Yamato ve Fuso isimli gemileri benim ikinci dunya savasındaki favori savas araclarımdır. Almanların doktrini istihbarat gucu ve muhendisligi ise ayrı buyuleyicidir. Amerikalıların ekonomisini savas ekonomisine cevirebilmesi ve onune gecilemez uretim kapasitelerine ulasması ve inanılmaz lojistik gucude yatsınamaz. Ruslar ise insan gucunun savaslardaki onemini gostermistir.
-
Türkiye savasın almanlar tarafıdan kaybedilecegi kesinlestigi zaman diger ulkeler gibi savas ilan etti tabi savasın bitmesine neredeyse gunler kala diplomatik çakallıkda diyebiliriz simdi tarihi bir olay var burda opertion blue nin baslamasının sebebi petrol sahalarına ulasmaktı almanlar bunu rusya uzerinden degil de türkiye uzerinden yapamazmıydı o dönemde malum almanlara karsı savunacagımız pek fazla bir seyimiz yoktu yunanistana kadar gelen almanlar türkiyeyede girip kafkaslar uzerinden yada ıraga girip petrola ulasıp savası bir 3-4 yıl daha uzatamazlarmıydı bunu nedeni neydi kişisel çıkarlar hırslarmı (stalin-hitler) türkiyenin cephe olarak uzak kalmasımı dersek afrika korps örnek verilebilir peki neden rusya neden
hitlerin türkiyeyi savas dısında tutmak için muttefiklerin 5 katı kadar yardım yapması da var tabi simdi yoksa gizli bir antlasmamı vardı bunlar hakkında benim sahsi fikirlerim var ama onları katmıyorum simdilik sadece bunları soruyorum baskalarında fikirlerini almak için aslında bu teori adnan hocacıların kini destekler nitelikte belki dusuncelerinin ana kaynagı bu olabilir cunku savundukları sey hitlerin yahudiler tarafından bilerek desteklendigi ve bolsevilerin ilerliyisin durdurulması planında piyon görevi görmesi idi