Logitech Z-523 Vs Edifier M3300 SF Vs Edifier E3350 Vs Microlab FC-362
-
NaZi_ bunu yazdıKrypT bunu yazdı
Ya çok ciddi bir oyunculuk maceram yok, izlediğim filmler de hep rip olduğundan 5+1 değil. Yani 5+1'in bir faydasını görmüyorum pek diyebilirim. Lakin müzik dinlerim bol bol. O yüzden müzik dinlerkenki performansa önem veriyorum. Ses kalitesi beni doyurmalı. Bu Microlab'ın ses kalitesi, benim Logi'den iyi midir? Yoksa X540 f/p canavarı yani. Hani kendim tek tek karşılaştırırım bu konuda bilgim var ama vaktim yok. Sen bu işlerden anlıyor gibisin o yüzden sordum. Darlıyorsam kusura kalma.
Break paşam şöyle bir dinlede yaz bakalım kalitesi nasıldır?
Ya ben bir şeyi merak ettiğim zaman bokunu çıkarıyorum araştırmanın. O nedenle biraz bilgi sahibiyim. Zamanında bendeki ses sistemini alırken epey incelemiştim.
Şimdi şöyle bir şey var ki müzik dinlemek isteniyorsa çok iyi bir ses sisteminin yanında, formatın da farkı büyük. Mesela sevdiğin şarkıları .flac uzantılı olarak indir. Boyutları çok çok daha büyük ve kalitesi çok çok daha iyidir. Ses sisteminden de doğru orantılı olarak daha iyi verim alırsın.
Sana son olarak bir örnek vereceğim.
Adamlar volume sınırını 0 - 80 ibre olarak belirlemişler. En azından bendeki sistemde öyle. Bu durum standart tip sistemlerde sorun yaratır. Yani sonuna kadar sesi açıp tam kalite ile verim alamazsın çoğu kez. İşte bu sistemde 80 ibrede net kalite alabildiğim için şımarttı beni. Üzerine .flac uzantılı dosyalar kullandığın zaman cidden harika deneyimler yaşıyorsun.
Bunun yanında ''BASS'' sistemi yapmıyor microlab. Yani aldığın Logitech sistemde bas ayarını sonuna kadar açıp, sesi de sonuna kadar açarsan gereksiz bir gürültü yaratacaktır. Yani bu da gereksiz bir eklenti olarak yorumlanabilir. Kullanmayacağın kadar yükseklere tırmanan bir bass ayarı mevcut. Gelgelelim Microlab'da bass sonuna kadar açıkken bile makul miktar bir bass duyarsın. Sesi sonuna kadar bile açsan bozmaz. Boğmaz. Çünkü üst sınır makuldür. Dosya kalitesiz bir ses dosyasıyla bu durumla karşılaşırsın. +Treb -Bass yaparsın dengelenir. İşin güzelliği de bana göre burada :)
Arkadaş deneyimini bizimle paylaşır. Bakalım aynı fikirdemiyiz. :)Hocam guzel deneyimler :) Suanda cok memnunum siparis icin yarin gelecek buyuk ihtimalle. Bakalim insallah hatali arizali cikmaz da tadina varabilirim. Flac uzantili dosyalarimi simdiden indiriyorum.