Lojik Devre...Tasarım Sorunu...
-
bu arada flip flop'lar ile teker teker sayıdırıcı devre lazım bilen gören duyan var mıdır ?
1 3 5 7 şeklinde gidecek.
-
benim devre kazara öyle çalışmıştı bi ara :D
google da counter ya da sayıcı diye aratırsanız birçok model çıkıoyr, fakat çalışıp çalışmaması belli değil...
-
entegrelerin besleme üçlarını bagladınmı kontrol et
bende benzer bi kayan led devresi yapmıştım proteusta çalışıyodu ancak devrede çalışmıyodu sonradan farkettim beslemeleri koymayı untmuşum
-
beslemeler bağlı... ancak set ve reset leri ne yapacaığm hakkında fikri olan?
-
nickneyime bunu yazdı:
-----------------------------
bu arada flip flop'lar ile teker teker sayıdırıcı devre lazım bilen gören duyan var mıdır ?
1 3 5 7 şeklinde gidecek.
-----------------------------bu devrede mesela a giriişini 1 yap diğer girişler saysı
0001 1
0011 3
0101 5
0111 7
1001 9
1011 11
1101 13
1111 15Mesaj spidey99 tarafindan 14 Ocak 2010 (Persembe) 22:16 tarihinde yazildi. beslemeler bağlı... ancak set ve reset leri ne yapacaığm hakkında fikri olan?
devrede bi and bağlamışın resete onu tekrar bağla değilse 5v(1 lojik) ver
-
entegrelerin topraklarını bağlıyomusn peki.
ff lerin set reset uçları zaten devrede verildiği gibidir. kalan uçları kullandığın ff lerin datasheet inden kontrol edebilirsin. en çok unutulanlar besleme ve toprak uçlarıdır.
-
evet beslemeler bağlı(toprakta bağlı) o nand kapısını şu anda bağlamıyorum, boardda o olmadan deniyorum...
ama dediğim gibi sayıcı devresi çalışmıyor...
-
spidey99 bunu yazdı:
-----------------------------
evet beslemeler bağlı(toprakta bağlı) o nand kapısını şu anda bağlamıyorum, boardda o olmadan deniyorum...
ama dediğim gibi sayıcı devresi çalışmıyor...
-----------------------------reset ve set uçlarını 1 yapıp denesene