Lone Survivor (2013) Filmini İzleyenler?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    coLin
    coLin's avatar
    Erkek

Özellikle rica ediyorum filmin amerikan propagandası yaptığı adına söylemleriniz için konuya yazacaksanız yazmayın.! 

http://www.imdb.com/title/tt1091191/

http://www.youtube.com/watch?v=40zvYUdYSTU

Bir de filmi izlemeyenler mutlaka vardır. Lütfen izleyen arkadaşların spoiler verecekse bunu belirterek yorum yapmasıdır. Yoksa adamın izleyeceği varsa piç edip izletmez oluruz :D Gerçi spoilerlik pek bir tarafı yok ama...

Benim film adına düşüncelerinizi merak ettiğim tek nokta; çatışma anında askerlerin yaşadığı psikolojik gelgitler.

Siz ne düşünüyorsunuz film de ki çatışma anlarında yaşanan psikolojik olaylar adına?

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NaZi_
    NaZi_'s avatar
    Erkek

Kendilerine güvenen hallerinden sıyrılarak, can korkusunu yaşadıkları hissini pek tattıramamışlar. Sorun bu. Yani onca şiddet sonrasında yüzlerinden MECBURİ bir korku okunuyordu. Bütçeyi genişletmiş ve Ben Foster, Mark Wahlberg, Tylor Kitsch ve Emile Hirsch gibi ünlü aktörlerle çalışmışsın anlıyorum fakat, böyle bir kendine güvenen hava istiyorsan, çatışmanın vehametinin farkına varacaksın ve keskin bir psikolojik geçiş yaşatacaksın. Ben o değişimi alamadım açıkçası. Jason Statham'ın bir filmini izliyormuşum gibiydi.

Konu olarak güzeldi fakat, yönetmenin kusurlu olduğunu düşünüyorum.

Ayrıca merak edip izlenecek bir film değil. Akşam çerez yerken zaman geçirilebilir.

Kendimi bir akşam toplumun ete kemiğe bürünmüş hali ile yemeğe çıkarken hayal ediyorum şimdi; yemekler gelmiş ve çiğnemeye devam ediyoruz. Tam o sırada topluma doğru bakıyorum, ben aseksüel olmaya karar verdim, diyorum ve toplumun yüzü düşüyor. Başlıyor neden ve sonuçlarını sorgulamaya, felaket senaryoları anlatmaya ve yer yer yaftalamaya. Hayal ediyorum, yerimden kalkıyorum ve masanın etrafında bir yarım tur atıyorum, artık toplumun yanı başında, tabiri caizse ensesindeyim. Bir kolumu masaya dayıyorum ve kısa kollu tişörtümden uzanan kollarım yılların emeği sonucu bir kas yığını şeklinde, tam da toplumun bakacağı yerde duruyor. Kulağına doğru eğiliyorum ve şöyle diyorum; desene sen her bi sikimi çok iyi biliyorsun lan ?!
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NoToLeRaNcE
    NoToLeRaNcE's avatar
    Erkek

Filmi izlemedim de, savas ap ayri bi olay.

Özel harekat timlerine kurslarda 5-6 bin mermi attiriliyo, sirf 2bin tanesi mermi sesine alisip o an tokezlemesin diye. Catisma ani, silah kullanmak, birini dusmanda olsa vurmak, gogus goguse muharebe. Cok degisik ve buyuk ruh hali isteyen isler.

Asosyal hayatta yaşanan, Yasal bir masalım ..
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    EMRE955
    EMRE955's avatar
    Erkek

-----------------SPOİLER--------------

Hocam seneye nasip olursa askeriz. Filmi oradaki teğmen benmişim gibi izledim. Adam koskoca bir operasyonu iki çocuk bir adam yüzünden tehlikeye attı. Tek askerin canı yanmadan tamamlanacak görevi onlarca askerin ölümüyle sonuçlanacak duruma getirdi. Ben olsam orada 1 saniye bile düşünmem, çekerim tetiği. Benim yapacağım bir hata yüzünden bir askerin burnu kanayacaksa çocuk öldürmek bana zor gelmez. 

Elbette çok farklı düşünenler olabilir. Ama benim düşüncem bu

xxx
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    heza
    heza's avatar
    Erkek

Az önce çektim sabaha izleyeceğim yazarım sonra

"We think too much and feel too little." By Charlie Chaplin from The Great Dictator.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Zork.
    torpedo_XL
    torpedo_XL's avatar
    Erkek

-----------------------SPOILER-----------------------

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

Filmdeki en büyük saçmalıklardan biri o dağdan kaç kere düşmelerine rağmen vücutlarında çok fazla birşey olamaları. Sanki iron man gibi kayalardan top gibi sektiler filmin yarısı boyunca. Onun dışında güzel filmdi.

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

torpedo_XL tarafından 09/May/14 02:48 tarihinde düzenlenmiştir

Bilge insanlar konuşurlar çünkü söyleyecek bir şeyleri vardır. Aptal insanlar konuşurlar çünkü bir şey söylemek zorundadırlar. Demokrasi, bir eğitim işidir. Eğitimsiz kitlelerle demokrasiye geçilirse oligarşi olur. Devam edilirse demagoglar türer. Demagoglardan da diktatörler çıkar. --Platon, Devlet                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    UzatmaNaciye
    UzatmaNaciye's avatar
    Erkek
    torpedo_XL bunu yazdı

-----------------------SPOILER-----------------------

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

Filmdeki en büyük saçmalıklardan biri o dağdan kaç kere düşmelerine rağmen vücutlarında çok fazla birşey olamaları. Sanki iron man gibi kayalardan top gibi sektiler filmin yarısı boyunca. Onun dışında güzel filmdi.

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

iron man degilmiş

http://www.liveleak.com/view?i=c62091316c

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RockZs
    RockZs's avatar
    Erkek

film eminim güzeldir, daha izlemedim.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    baba3232
    baba3232's avatar
    Erkek

İzlemiştim hoş filmdi.

"Dünyanın en yüce tahtına da çıksanız, oturacağınız yer, kendi kıçınızın üstüdür...(Friedrich Nietzsche)"
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Robinson_Crusoe
    Robinson_Crusoe's avatar
    Erkek

Filmi izlemedim ama izlerim, fena durmuyor, Ayrıca ortada bir savaş varsa bu durumlar kaçınılmazdır hep derim yine diyorum benim meşhur sözümdür, Bir kaç yumurta kırmadan omlet yapamazsın dostum,

Gençliğimden bu yana et yenilmesine karşıyım. Bir gün insanların hayvanları öldürmeyi tıpkı insan öldürmek gibi cinayet kabul edeceğine inanıyorum,
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Nikoteen
    Nikoteen's avatar
    Erkek

yıllardır şu siteye bi spoiler butonu koyduramadık  yönetim uyuma sabrımızı taşırma :D

Troubles'll come & they'll pass
Toplam Hit: 1370 Toplam Mesaj: 12