Lost - The Island Theory"İm

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Nikoteen
    Nikoteen's avatar
    Erkek
    Öncelikle sözlerime -- Spoiler İçeriyorr -- !!! diyerek başlıyayim Hemde yayınlanmamış bölümler hakkında bile :) Birde Çoğunuzun nefret  ettiği Lock dizideki Desmond'dan sonra en sevdiğim karakter çünkü .. [ Aşağıda anlatıcam ] Ama benden tam bir senaryo beklemeyin nasıl biticek gibi orasını yamak tamamen atmasyon olurdu çünkü henüz bilinen çok şey yok.Ben sadece gözünüzden kaçan ufak ayrıntıları ve kendi teorilerimi paylaşıcam.Tabi parça parça anlatıcam için bir bütün oluşması mümkün değil çünkü dediğim gibi hala sorular var ...
                                             --- The Island Theory ---
    Lafı tefarrutlara girmeden,kısa kesicem.Sonra malum okunmuyo :(
    Şimdi bence bu ada Bermuda Adası ! Çoğunuz Bermedu Şeytan Üçgeni deyince anımsar sanırım.. Hatırlayacağınız üzre orda kaybolan ve bir daha haber alınamayan çok uçak olmuştu. Öyleki,Uçaklar o civarlda gezerken radarda bile görünmediği 2-3 defa pilotların çektiği vidolarla ispatlanmıştı, sanırım 1997 - 1998 yılları arasındaydı. Ama üzerinden zaman geçince unutulan herşey gibi bu gerçekte unutuldu gitti... Ve sanki bu adanın kurcalanmasını istemeyen gizlli bir el varmış gibi hiçbir haberci,araştırmacı etc. burada neler olduğunu öğrenmeye gitmedi [ Resmi olarak ! ]
    Lost'un genel yapısını ele aldığımızda karakterlerin çoğunda olduğu gibi gerçek hayattan esinlenmiş bir dizi olduğunu söylemek pekte yanlış olmaz.. Ve bunun için yine gerçek olan o adayı anlattıklarını düşünebiliriz...
    Şimdide size soru cevap şeklinde, aklınıza takılan muhtemel sorulara  tamamen kendi düşüncelerim olan cevaplardan bahsetmek istiyorum..
    1-) Sayid ve çinli arkadaşlarımız [ yada koreli,japon herneyse.. ] yelkenliyle gezerken buldukları heykel neyi temsil ediyordu ve neden parçalanmış haldeydi ?
    Bu heykel adada doğan " the others " ları temsil ediyordu. Mikhael'in de söylediği gibi darmacılarla otherslar arasında çıkan savaştan sonra o hali almış olması muhtemel.
    Not:Tabi heykelden yola çıkarak ada'da doğmuş az sayıda insandan biri olduğunu bildiğimiz Ben'in ayak parmaklarının 4 tane olduğunu ve bu özelliğin ada'da doğanlarda olduğunu söylememiz mantık sınırlarını zorlamaz sanırım..
    2-) Locke C-4 ü aldıktan sonra Mikhael deniz altından bahsetti. Locke bu deniz altını nerden biliyordu ?
    Çünkü bildiğiniz üzre Locke bir Deniz Kuvvetleri Albayıydı.Deniz kuvvetleri komutanı olduğunu Sezon 3 bolum 13'te albay olduğunu ise tam koordinatını hatırlayamadım bı bolumde oğrenmiştik :) Burdan yola cıkılarak sağlam ve yerinde bir tahmin yapmak pekte güç olmaz; Locke ordudan ihraç edildi çünkü o deniz altıdan o sorumluydu !
    Şimdi akla gelen iki ihtimal var; 1- Ya Locke kaybolan deniz altının bu adada olduğunu düşündüğü için boyle bir hamle yaptı 2- Yada Locke zaten önceden bu adaya gelmişti ve istemi dışında buradan uzaklaştırılmıştı !
    3-) Ben bizimkilerin yelkenlisi olduğunu duyunca çok şaşırmıştı.Nasıl olurda Ben gibi bi adamın boyle bişeyden haberi olmaz ?
    İşte asıl çözülmesi gereken sorulardan biri ve hatta bence EN ÖNEMLİSİ !
    Olmaz çünkü, nasıl ki onların yerlerini bilen yoksa Darma'nında yerlerini onlar bilmiyorlardı.Şimdi bir çoğunuz darma zaten bilim adamlarıyla beraber külliyen others'ların eline geçmedi mi diye düşünüyorsunuz :) [ Bu konuya aşağıda değinicem şimdi sadece soruya cevap veriyorum ]
    Bu tekne bildiğiniz üzre Desmond'la beraber bu adaya geldi ve sonra darma'daki mesai arkadaşı tarafından saklanıp tamir edildi. [ Gerçi adam 1 gafta daha uğraşmam gerekiyo derken ölmüştü ama yelkenli sağlam olduğuna göre burdan da o adamın aslında ölmemiş olduğunu çıkarabiliriz belkide.. ]
    Neysee.. Sonuçta others'larla çıkan savaş sonucunda darmadaki bir çok kişi mike mike others'lar için çalışmaya karar verdi.Fakat o yelkenli oracıkta oylece gizli kaldı..
    ee iyide bu soru neden bu kadar onemli ?? Çünkü ben sadece bu sorudan yola çıkarak çok mantıklı bi teori buldum ! Hani şu bir türlü anlayamadız ve hakkında hiç bir şey anlatılmayan darma'yla ilgili..
    Şimdi bu desmond'un kayın pederi Widmore, dünyayı tek başına dolaşma yarışının sponsoru olduğunu soylemişti.Peki desmond'a tum bunları anlatırken desmond'un gözüne takılan o ufak ayrıntıyı fark ettiniz mi ? O halde O bolumu tekrar izleyin ! Üzerinde kutup ayısı,dağlar ve bir buda heykeli olan tablo görüceksiniz :)
    Yine tüm bunlardan yola çıkarak; Widmore o yarışmaya sponsor oldu çünkü japon bilim adamımızla beraber kurduğu darma'ya denek arıyordu yada zorunlu çalışan bunu henuz bılemeyiz tabi..
    Yine ne gariptir ki bu tezi destekleyen bir şey daha oldu 3.sezonun ilk bolumlerinden birinde.. Hani desmond anahtarı geç çevirdiğinde sevgilisine telefon açılmıştı ya sanırım bulduk denmişti.. İşte sevgilisi desmond'un babası tarafından oraya götürebileceğini düşünmüştü ve babasının cevirdiği haltlardan haberi olduğu için oda, yeryuzunde aşırı derecede bi elektromanyetıkleşme oldugunda sinyal veren bi ekip ve üst oluşturdu.. Nede olsa ne kadar zengin olduğunu biliyoruz..
    Şimdi biraz toparlamak gerekirse; Darmalılarla Mittelos Bioscience'liler [ Sezon 3 bölüm 16'da adıdı öğrenebildiğimiz kuruluş ] bi nedenden ötürü birbirine girdi ve Mittelos Bioscience'liler Darmalılardan önce adada varlığını keşvettikleri otherslarla darmalıları kaldırmak için bir anlaşma yaptı [ Yada ufak bir ihtimalde olsa Mittelos Bioscience zaten others'ların [ adada doğan otherslar'ın ] şirketi de olabilir ]
    Hatırlarsanız Mikhael adada yaşayan son darmalı olduğunu söylemişti.Fakat tabiki buda yalandı Bay Eko'nun kilisesinde rahibelik yapan şu zenci kadında aslında darmalı.Fakat ne gariptir ki Mikhail,Sayyid'i ilk gördüğünde sizinle bir anlaşma yapmıştık bu sınırı aşmamalıydınız dedi ve onu others zannederek sırtından vurduğunda bizim ilk "others" olarak tanıdığımız o zenci kadınla içerde mercimeği fırına vermişlerdi.. Ve bizimkiler Mikhael'in yuvasına konuşlandığında bu kadın o kadar korkmuş ki taaa aşşa katta depoda kıyafetlerin arkasına kadar saklanmıştı,çünkü gelenlerin others olduğunu sanmıştı !
    Uzunlafın kısası bu kadın Mikhael'le darma adına others lardan bi şekilde intikam almaya çalışıyordu.Fakat bu kadar da değil.Çünkü tahminimce hiç birinizin fark etmdiği bir tane darmalı daha vardı taa othersların arasına sızan hatta orda kendine yüksek bir rütbe edinen öyleki; Hakim .. (!) Evet,evet Jack'e dövmesinin ne anlama geldiğini soran şu olgun sarışın hatundan bahsediyorum.. Peki onun darmalı olduğunu nerden mi çıkardım ;
    Desmond düğmeye bastıktan sonra evinde uyanmıştı sonra bi ara yüzük almaya gitmişti ve o yüzükçü kadın Desmond'a herşeyden bahsetmişti bende birader Desmond gibi aynen dumur olmuştum ve " kim la bu kadın ? " demiştim. Fakat biraz dikkatli bakınca ve ilerki bölümlerde de karşıma çıkınca jeton düştü !
    Bu kadın darmalıydı çünkü düğmeden haberi vardı.Ve tıpkı Bay widmore'un istediği gibi onu bi şekilde penny'den uzak tutmaya çalışıyordu.Senin görevin bu o düğmeye basmalısın falan diyordu..Otherslı olsa neden desmond'a bole bişey desin ki listelerinde bile değildi..
    Ben neden birden kanser oldu ? Hatta o kadar demişti Juliet'a bizden kanser adam çıkmaz biz sağlıklı nesilleriz falan nutuk çekmişti.. Hadi diyelim bir nedenden dolayı kanser oldu ama yine julliet'a kanseri tedavi edebilirim demişti ??
    Hepimiz Ben'in ne kadar sahtekar oldugunu biliyoruz ve tabiki buda bir yalandı. Ben'in kanseri tümör kanseriydi.Bildiğiniz üzre Timörün birde gizli türü vardır.Yani timörünüz vardır fakat aktif hale gelene kadar bunu anlamazsınız.İşte Ben'in kide gizli tümördü ve benim kahramanım Locke düğmeye bastırmayıp Manyetik enerjiyi belli bir düzenle adaya yayan zımbırtıyı patlattırdığında Ben'in timörünü engelleyen o güçte yok olmuş oldu ve timörü aktifleşti..
    Ben Walt ve babasını gerçekten eve yoladı mı ?
    Ben onları gerçekten evine mi yolladı yoksa bir başka çıkmaz  adaya mı bilemeyiz fakat ein olun ki Walt ve babası bir şekilde geri dönecekler neden derseniz ; Desmond'un geri dönmesiyle aynı neden ! Hatırlayacağınız üzere Desmond düğmeye geç bastığında Uçak düşmüştü bi arada Locke geç basmıştı ve manyetik desmondun teknesini çekmişti ve garibim adadan çıkışın olmadığını falan dusunmeye başlamıştı.Ve düğmeye en son kimse basmadığında alet, tencreleri canakları cekmeye başlamıştı ya işte o sırada yine tıpkı desmondun yelkenlisini çektiği gibi Walt ların kucuk teknesinide çekiyordu..
    Şimdi bundan sonra darma boyle yapıcak otherslar soyle yapıcak diye binbir çeşit senaryo yazılabilir.. Ama benim mantığıma yatan senaryo buraya kadar ... Parça parça anlattığım için kusura bakmayın çünkü olaylarda aynen bu sekilde parça parça henüz bunları nasıl birleştieceğimizi bilmiyoruz ama eminki bir çoğunuzun soruları bu yazıyla cevap bulmuştur... ama sorular hala var maalesef ...
    Not: Bunlar kesin olacak demiyorum,iddialı falanda değilim sadece aklıma yatan naçizane teoremlerimi paylaşmak istedim.. Bu arada benden size bir ip ucu;Dizideki evlat oğul ilişkilerine dikkat edin hepside problemli acaba neden ??? İyi Seyirler...

Troubles'll come & they'll pass
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ArmadA
    ArmadA's avatar
    Erkek

abi ben bu diziyi harbi merak etmeye başladım hiç izlemedimde haa nerde çıkıo ?

son söz olarakta ilk söze başladığın şeyler yani düşününcce çok mantıklı şimdiye kadar hiç kimse oraya araştırma yapmaya gitmedi :S resmi kanıt hiç bişi yok bence o adada bi b.k var her neyse millletin bilmesini  istemedikleri bişi olduğu kesin ...

Living Death
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Nikoteen
    Nikoteen's avatar
    Erkek
    Dizi Cnbc-e de dizimax'te oynuyor fakat çok geç kaldın 3 sezonu yarıladılar ama olmuş bölümleri Sezon 3 Bolum 15'e kadar Div-x çilerde bulabilirsin.Sonrası sadece nette var zaten zaten su anda Sezon 3 bolum 16'da lar.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    amele_2
    amele_2's avatar
    Erkek
    nikoteen bunu yazdı:
    -----------------------------
    ...

hacım zikmişin teorinin anasını :))

du şimdi anlatcam sana bazı şeyler 

//

Şimdi bence bu ada Bermuda Adası ! Çoğunuz Bermedu Şeytan Üçgeni deyince anımsar sanırım.. Hatırlayacağınız üzre orda kaybolan ve bir daha haber alınamayan çok uçak olmuştu. Öyleki,Uçaklar o civarlda gezerken radarda bile görünmediği 2-3 defa pilotların çektiği vidolarla ispatlanmıştı, sanırım 1997 - 1998 yılları arasındaydı. Ama üzerinden zaman geçince unutulan herşey gibi bu gerçekte unutuldu gitti... Ve sanki bu adanın kurcalanmasını istemeyen gizlli bir el varmış gibi hiçbir haberci,araştırmacı etc. burada neler olduğunu öğrenmeye gitmedi [ Resmi olarak ! ]

//

demişsin.

dünya üzerinde bazı manyetik alan oluşturan noktalar vardır.bunlardan birisi de bermuda.  biri çinde biri afrikada biri avusturalyada zigzag çiizerek gider bunlar dünya üzerinde.

adanın kurcalanmasını wildmore yada dharma ( henüz var olduğunu adaya uçakla erzak göndermelerinden anlıyoruz ) yada others ın şirketi kurcalatmıyor olabilir.

lock un denizaltı muhabbetini daha izlemedim dün aldım se 3 cd 3-4 ü bugün seyretcem yorum yarın gelir : ))

mikhael zaten others! larden dı yalan söylediğini söyledi sayid'e

tasviye'den sonra oraya yerleştirilmişmiş.dharma dan oolmayabilir çünki haritası yada manyetik tuzağı kılı tüyü biliyodu.

desmond  şok un etkisiyle görmüş olabilir o görüntüleri(kendisinin de söylediği gibi :))

zaten pek mantıksızdı sen adaya gitcen düğmeye bascan hede hödö kendiside bilincindeydi bunun.saçma bu kısım.rüyadır o adam çıplaktı üşümüştür : ))

geri kalan kısım hakkında yorumlarımı yarın zabah yaparım : ) 

Ardından yüz köpek havlamayan kurt, kurt sayılmaz..
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Nikoteen
    Nikoteen's avatar
    Erkek
    amele_2 hocam zikmişsin teorni demişsin de teorinin çöken bi yanını göremedim ben yazdıklarında.Bence mikhal'e others dediğine göre çok dikkatsiz izliyorsun + Madem ki Sezon 3 bolum 3-4'ün cdlerini yeni aldın hacı ayıptır sorması Mikhael'i nerden biliyodun ??? Daha önce çıkmamaıştı ki ???

Mikhael others değil dikkatli izle ! Sadece bir darma çalışanı.Fakat otherslarla bir anlaşma yapmış darma çalışanı çünki others'lar sadece mikhael'i almamışlar neden çünkü;o aletleri çalıştırmasını bilen,dış dünyayla iletişime geçmelerini sağlayan bir o var + İlerki bölümlerde Ben'in mikhaelin bahçesine girerken neler soyleyerek gireceğini göreceksin ve o zaman daha iyi anlayacaksın..

Desmond'un kinin gerçek olmasını beklemiyorum zaten ama sende biliyorsun ki Bay Eko,Locke,Hugo bunların görükleriyde rüyaydı ama gerçek oluyordu ! Bu adada neyin hayal neyin gerçek olduğunu bilemezsin.Ve son olarak; dediğim gibi bu teori Sezon 3 bolum 16'ya kadar izlediklerimizle çökecek bi teori değil ! Teorinin çöküp çökmeyeceğini ancak ilerki bölümlerde görebiliriz...

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    amele_2
    amele_2's avatar
    Erkek
    şindi haci 3-11 e kadar izledim. çöken bişi yok zaten olm rahat ol sen : )) mikhael ne diyodu? ben dhjarmanın yaşan son üyesiyim. daha sonra sayid ve kate e buzlu çay ikram ederken geçen konuşma ne (artık bir üst seviyeye geçebiliriz.herşeyin farkındasınız vb..) 12den sonrasını daha seyretmedim ben bahçe fln bilmiom yarın daha değişik cvplar veririm.

Ardından yüz köpek havlamayan kurt, kurt sayılmaz..
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Nikoteen
    Nikoteen's avatar
    Erkek
    artık bir üst seviyeye geçebiliriz.herşeyin farkındasınız derken baska birşeyi kast ediyordu o hacım aslında tabi sende haklısın senın ızledıgın yere kadar..

ama izlemeye devam edersen fark edicen hem benın bahceye gırerken soyledıklerini hemde mikhail'i adaya kimin getirdiğini..

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pc_worm
    pc_worm's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    Mantıklı bi çok yanı mevcut, gerçi tamamını inceleyemedim ama daha önce ortaya atılan mükemmel teoriden çok daha iyi....

jack daniels 160 yaşında
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    blacksun
    blacksun's avatar
    Erkek

armada  bence merak etmekle kalma izle

digitürk de 3 sezon veriliyo ama baştan izlesen daha iyi olur 

şiddete meyalim vallahi dertten..
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ArmadA
    ArmadA's avatar
    Erkek
    blacksun bunu yazdı:

armada  bence merak etmekle kalma izle

digitürk de 3 sezon veriliyo ama baştan izlesen daha iyi olur 

digitürke vericek param yok valla kardeş izliyemicem demekki :((

Living Death
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    blacksun
    blacksun's avatar
    Erkek

bende de yok ama ben izliyom

internetten indirebilirsin ben öyle yapıyorum tabi sınırsız olması lazım 4gb lık sana yetmez sonra ben arkadaştan indiriyom 

şiddete meyalim vallahi dertten..
Toplam Hit: 2391 Toplam Mesaj: 13