Lozan Antlaşması

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    selo-g
    selo-g's avatar
    Erkek

merhaba gencler merak ettigim şu ki etrafta soyle bir soz duydum lozan baris antlasmasinin suresi 100 yilmis mis mis tayyep amca o yuzden 2023 2023 diye bagiriyormus. Dogruluk payi varmidir. Lutfen siyasete girneyin sadece oyle bisi va rmi onu soyleyin.  Simdiden tesekkurler

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    american
    mizahi
    mizahi's avatar
    Erkek

var gercekten oyle bisey sakirt. ortak kararlarla ele alinmis ekonomik kisitlamalar soz konusu.

duzenleme: mesela bogazdan gecen gemilerden Turkiye ucret almiyor. 

mizahi tarafından 17/Nis/13 11:23 tarihinde düzenlenmiştir

All I need is a possibility.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mettoman
    mettoman's avatar
    Erkek
    edit mettoman tarafından 11/May/13 20:37 tarihinde düzenlenmiştir
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Meczup
    1049
    1049's avatar
    Homo

Aslında ortada* elle tutulur somut bir belge yok. Kimisi var diyor kimisi yok diyor ama 2023 çığırtkanlığı yapanlar olduğuna göre böyle bir olayın da aslı var gibime geliyor. Son 10 yılda kaydettiğimiz ilerlemeler ve ekonomideki üstün istikrarla(!) ülkemiz 2023 bir süpriz yaparak dünya ülkeleri içerisinde altın çağını yaşayacak ve zenginliğine zenginlik katacak gibi görünüyor(!)

Düzenleme notu: orada değil ortada.*

1049 tarafından 17/Nis/13 09:21 tarihinde düzenlenmiştir

dudaklarına değen yağmur bir parça rujundan çalar. dudaklarına değen yağmur bile, bir parça rujundan çalar. benim değemediğim o dudaklarına değen yağmur, bir parça rujundan çalar. // bi gün buralarda yeni bir ağaç yeşerecek ve biz gölgesinde mürekkepler tüketeceğiz //
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    xxjokerxx
    xxjokerxx's avatar
    Erkek
    mizahi bunu yazdı

var gercekten oyle bisey sakirt. ortak kararlarla ele alinmis ekonomik kisitlamalar soz konusu. mesela bogazdan gececek gemilerden Turkiye'nin ucretlendirme tarifesi bagimsiz degil. 

boğazdan geçen gemilerin ücretlendirmesi bağımsız değil derken dikkat biraz bilgi türkiye geçen gemilerden ücret alma hakkına sahip değil barış zamanı savaş gemisi haric her gemi geçmekde serbest ve ücretsizdir türkiye gemilere verdiği klavuz kaptan ve klavuz tekne ücreti alıyor .

okmam yazmam yok möhür yada barnak bassam olmamı
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Balyoz99
    Balyoz99's avatar
    Erkek

Var olduğuna dair herhangi bir kanıt görmedim. Boğazlar(lozandan sonra çözülmüştür-montrö), yeraltı ve yerüstü kaynaklanırımız, sınırlarımız ve lozan hakkında birçok kişi ileri geri konuşuyor ama dayanakları yok. 

arbeit macht frei
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SSPPSS
    SSPPSS's avatar
    Erkek

kuzey doğuda yeraltında tonla altınımız varmış (ermeni altınları) şimdi çıkarsak ermeniler hak iddia ediyormuş bu yüzen 2023 ü bekleyecekmişiz. oralardan tanıdığınız falan varsa sürekli birileri define arar zaten bilirsiniz.

belki bunun gibi başka şeylerde vardır.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Meczup
    1049
    1049's avatar
    Homo

Aklıma geldi bir de Atatürk 'ün açıklanmayan bir vasiyeti var diyorlar. Ölümünün 50. yılında açılmasını istemiş ama açıp baktıklarında bunu halka açıklamak için daha çok erken deyip geri kapatmışlar. Aslı var mıdır bilmem. Şehir efsanesi gibi duruyor bu da 100. yıl olayı gibi.

dudaklarına değen yağmur bir parça rujundan çalar. dudaklarına değen yağmur bile, bir parça rujundan çalar. benim değemediğim o dudaklarına değen yağmur, bir parça rujundan çalar. // bi gün buralarda yeni bir ağaç yeşerecek ve biz gölgesinde mürekkepler tüketeceğiz //
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DevilKingtr
    DevilKingtr's avatar
    Erkek
    Ayazz bunu yazdı

Aklıma geldi bir de Atatürk 'ün açıklanmayan bir vasiyeti var diyorlar. Ölümünün 50. yılında açılmasını istemiş ama açıp baktıklarında bunu halka açıklamak için daha çok erken deyip geri kapatmışlar. Aslı var mıdır bilmem. Şehir efsanesi gibi duruyor bu da 100. yıl olayı gibi.

bende duydum onu ama tırt gibi

Viski var önlerinde , Ne içen dediler ? ırakı dedim ben https://www.kisa.link/QobI
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RETRET
    RETRET's avatar
    Erkek

kontoryum diye bir maden varmış geleceğin yakıtıymış bla bla bla...

ulan hepiniz yaşlanmışlınız size inat ben yaşlanmayacam saç da ektirecem pilates de yapacam, götümü yiyin.
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RotKerim
    RotKerim's avatar
    Erkek

aman konuyu iyiki gizlemişsin mazallah itilaf devletleri görür falan durumu açıklayamayız sonra

Fuck Mobb Deep Fuck Biggie Fuck Bad Boy as a staff record label and as a mother fuckin crew. En büyük hayalimi sordu geçenlerde birisi Midtown metrosundan inip Broadwayde bir kaç tur attıktan sonra Union Square Park karşındaki Starbucksda bir kahve içmek.
Toplam Hit: 2268 Toplam Mesaj: 16