LYS-2 Hangi Konulara Çalışılmalı
-
dyrnade bunu yazdı
İlk konuların bütün hepsi en en kolayıdır diğerleride kolayda biraz fazla zaman gerektiriyor o kadar.
Listedeki ilk konulara baktım çoğu ygs sorusu LYS de pek çıkmaz. Maksat iş yükü olsun diye isteye eklenmişler :D
Onlar yorumlada yapılabilir. Yine ufak bir tavsiye biyolojide her soruyu okuyun direk bilgi sorusu çok fazla gelmeyecektir :)
Umarım ne istiyorsanız orayı kazanırsınız :)
-
Organik kimyaya çalışmayın neden dedin ki? 10-12 tane soru çıkıyor. İsimlendirmeyi falan yaparlar bence biraz baksalar.
-
DevilRullz bunu yazdı
Organik kimyaya çalışmayın neden dedin ki? 10-12 tane soru çıkıyor. İsimlendirmeyi falan yaparlar bence biraz baksalar.
Organik kimya bir kaç ay süresince işleniyor.
Arasında seçim yapıp şu konudan çıkma ihtimali var açıkcası diyemedim.
İleriden bir konu söylesen geriyide bilmek gerek ayrı bir dal gibi kimya içinde ve birbirine bağlantılı.
Her türün kendine özel adlandırması bunun da 2-3 farklı yolu olunca sıfırdan belli bir yere gelmek yerine çıkabilecek basit konulara çalışmak daha mantıklı geldi.
Eğer organik içinde çıkabileceğini düşündüğün bir konu varsa onlarla ilgili yine yardımcı olmaya çalışırım.
Mesela,
Çıkmış sorulara bakınca görüyoruz ki adamlar organiğin her konu başlığını şıklara sıkıştırmışlar.
edit//
Arkadaş doğru söylüyor tabi. En çok soru organikten çıkacaktır. 2012 senesinde 12 tane soru çıkmış mesela. Eğer temeliniz varsa bakmakta fayda var.
zeybekustasi tarafından 18/Haz/13 12:29 tarihinde düzenlenmiştir -
zeybekustasi bunu yazdıDevilRullz bunu yazdı
Organik kimya bir kaç ay süresince işleniyor.
Arasında seçim yapıp şu konudan çıkma ihtimali var açıkcası diyemedim.
İleriden bir konu söylesen geriyide bilmek gerek ayrı bir dal gibi kimya içinde ve birbirine bağlantılı.
Her türün kendine özel adlandırması bunun da 2-3 farklı yolu olunca sıfırdan belli bir yere gelmek yerine çıkabilecek basit konulara çalışmak daha mantıklı geldi.
Eğer organik içinde çıkabileceğini düşündüğün bir konu varsa onlarla ilgili yine yardımcı olmaya çalışırım.
Mesela,
Çıkmış sorulara bakınca görüyoruz ki adamlar organiğin her konu başlığını şıklara sıkıştırmışlar.
edit//
Arkadaş doğru söylüyor tabi. En çok soru organikten çıkacaktır. 2012 senesinde 12 tane soru çıkmış mesela. Eğer temeliniz varsa bakmakta fayda var.
Hocam 2-3 ayda işleniyor da hoca hızlı bir şekilde ve sürekli mi anlatıyor, biraz temelin varsa çalışırsan halledersin. Hoca haftada iki saat sürekli anlatsa ayda 8 saat eder, günlük 8 saatte 3 günde hocanın 3 aylık işlediği dersi rahat rahat halledersin. Şahsen yarından itibaren sadece kimya çalışıp organik dahil bitirmeyi planlıyorum, bugün biyolojiden sistemlerde eksiklerimi kapatacağım ve fizikten de bazı formülleri ezberleyeceğim, birkaç ufak şeye bakacağım. Çok da sıkıntı yaşayacağımı zannetmiyorum, ama matematik gibi kazık olursa ne yaparım bilmiyorum.
-
__hsyN__ bunu yazdızeybekustasi bunu yazdıDevilRullz bunu yazdı
x
Hocam 2-3 ayda işleniyor da hoca hızlı bir şekilde ve sürekli mi anlatıyor, biraz temelin varsa çalışırsan halledersin. Hoca haftada iki saat sürekli anlatsa ayda 8 saat eder, günlük 8 saatte 3 günde hocanın 3 aylık işlediği dersi rahat rahat halledersin. Şahsen yarından itibaren sadece kimya çalışıp organik dahil bitirmeyi planlıyorum, bugün biyolojiden sistemlerde eksiklerimi kapatacağım ve fizikten de bazı formülleri ezberleyeceğim, birkaç ufak şeye bakacağım. Çok da sıkıntı yaşayacağımı zannetmiyorum, ama matematik gibi kazık olursa ne yaparım bilmiyorum.
Bir şeyi tam bilmek çoğu şeyden az az bilmekten daha iyidir prensip bu.
8 saat hoca anlatıyor ama sen belki 80 saat üzerinde düşünüyor soru çözüyorsun çözemediklerini soruyorsun anlamak için yine bir sürü saat geçiyor vs.
Kendinize nasıl güveniyorsanız o konuda ilerlemek her zaman daha iyidir.
Bu yazıyı yazma amacım yapamazsınız demek değildi bu şekilde bence daha iyi olabilir demekti.
-
hocam kimse biyolojiden söylememiş biyolojiden hangi konular çalışılmalı..
-
salihcan38 bunu yazdı
hocam kimse biyolojiden söylememiş biyolojiden hangi konular çalışılmalı..
Sistemler çok çıkıyor sanırım hocam ekoloji ve kalıtımada çalışırsanız fazla zamanınızı alcagınızı dusunmuyorum sozel bır ders sayılır bıyo sonucta.
Ayrıca bende bugun başladım fizikten :D Elektriğe çalışıyorum ortalama 3 soru çıkıyormuş Ardından manyetizmayı bitiririm.
Dalgalardanda çok çıkıyor ve hatırladığım kadarıyla kolay bir konuydu.
Easx tarafından 18/Haz/13 18:34 tarihinde düzenlenmiştir -
Ben geçen sene kimyada 27 net yapmıştım ve hepsi temel organikti bilindik şeyler.Organik kimyayı düzenli çalışılması lazım iyi kotarmak için diğerleride asitler falan onlarda mantığı anlaşıldımı kimya çok kolay.