LYS Soruları Çalınacak Ve...
-
Devletin en üst düzeyinde görevli bir kişi, YÖK Başkanı’na, “LYS soruları çalınacak ve bir AK Parti milletvekilinin e-mail adresinden tüm Türkiye’ye dağıtılacak” ihbarı yaptı. YÖK Başkanı’nın talimatıyla, dün yola çıkan soruları taşıyan TIR’lar ile soru kitapçıklarının saklandığı depolardaki güvenlik önlemleri artırıldı.
Bu ve önümüzdeki hafta sonu yapılacak olan Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) ile ilgili, YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan’ı korkutan bir ihbar geldi. Özcan’ın adını açıklamadığı, ancak devletin en üst düzeyindeki görevli bir kişi, YÖK Başkanı’na gelerek, “LYS sorularının ÖSYM’den çalınacağı ve bir Ak Parti milletvekilinin mail adresi üzerinden tüm Türkiye’ye dağıtılacağını” ihbar etti.
Emniyet alarma geçti
Özcan, hemen emniyeti durumdan haberdar etti. Dün yola çıkan soruları taşıyan TIR’lar ile ÖSYM binası ve soru kitapçıklarının saklandığı depolardaki güvenlik önlemleri artırıldı. YÖK, ÖSYM ve emniyet, sınav bitene kadar koordinasyon halinde çalışacak. Özcan, kendisini korkutan ihbar olayını Hürriyet’e şöyle anlattı: “LYS sorularının dışarı çıkartılacağı ve bir Ak Parti milletvekilinin e-mail adresine yollanacağı ve ondan atılmış gibi bir izlenim yaratılacağı duyumları geldi. Bunları kimler yapar diye düşündüğümüzde herhalde Ak Parti’nin iyi durumda olmasını istemeyen kişiler yapar diye düşündük. Bu bizi panik durumuna getirdi. Derhal ne yapabiliriz, ne tedbir alabiliriz diye düşündük. Emniyete haber verdik, ‘Siz de bu meseleyi gayet iyi araştırın.”
“Sıkı güvenlik tedbirleri alın, ÖSYM’den kesinlikle bir bilgi sızmasın’ dedik. İnşallah böyle bir şey olmaz. Bu bilgi bize çok güvenilir bir şahıs kanalıyla geldi. Soruları taşıyan TIR’lar yola çıktı. Bütün çalışanlara dikkat edilmesi gerekiyor. Şu an ÖSYM kapalı devrede. Onlara da çok dikkat ediyoruz. Soruların bizim bilmediğimiz yöntemlerle de dışarı çıkarılması mümkün olabilir. Çok korkutucu bir senaryo. İnşallah hiçbir şey olmayacak.”
* Böyle bir idda var ve inşallah bir şey olmaz diyor. Ülkeme bak :)
http://www.haber3.com/lys-sorulari-calinacak-ve..-899632h.htm -
Önceden de cumhuriyet elden gidiyordu. Şimdi de bu söylemleri getirdiler. Açıklaması iyi oldu bence adamın. Kendi deyimiyle tezgah bozuldu.
-
La çoktan dağıtılmıştır şakirtlere merak etmeyin :)
hayaldi gerçek oldu :D
-
seni yök başkanı yapanın ben.. sınava bir gün kala böyle bir iddia olsa bile böyle açıklama mı yapılır amk? ''çok korkutucu bir senaryo. inşaallah birşey olmaz.'' diyor bir de ya!
-
Rüyamda gördüm. integral alan sorusu çıkacak şekili 360 derece dönrürünceki alan hesaplaması çıkacak.
-
ExpirE bunu yazdı:
-----------------------------
Rüyamda gördüm. integral alan sorusu çıkacak şekili 360 derece dönrürünceki alan hesaplaması çıkacak.
-----------------------------integral alan sorusu çıkar zaten de 360 derece dönüyorsa hacim sorusudur o.
-
odeğilde ben busınavda yapamazsam salllıycam keşke ygsdede sallasaydım belki daha yüksek not alırdım zaten birdoğrunun gitmesi için tam 4dane yanlış gerekiyor ne kascam kendimi
-
sanki çözdüklerinden geriye kalan 3 tanesini yanlış yapma potansiyelin yok ta..
-
g2k bunu yazdı:
ExpirE bunu yazdı:
-----------------------------integral alan sorusu çıkar zaten de 360 derece dönüyorsa hacim sorusudur o.
-----------------------------o da kolaydır hocam, herkeze başarılar.
-
bizim cinler kapıda daha giremediler, 1 saate kadar girerler sanırım.
-
şakirt yok mu aramızda verin la şu soruları da millet sevinsin.. bize gelmedi bari bizden sonrakilere gelsin :)