M. Kemal"İn Vahdettin"E Çektiği Telgraf
-
Önce Mayıs 1920 tarihli İstanbul örf-i idare ( Sıkıyönetim ) mahkemesinin, Albay Vasıf (Kara Vasıf), General Ali Fuat (Cebesoy), General Mustafa Kemal (Atatürk ) hakkında verdiği ve Vahdettin tarafından onaylanan idam kararını tarayacaktım...
Ayrıca yine Vahdettin onaylı rezil fetvalar dan bir kısmını aktaracaktım...
Tabi bir de İngiliz işgal kuvvetleri komutanu General Harrington'un Vahdettin'in kaçtığı gün, Londra'ya çektiği (ve bu gün İngiliz arşivlerinde olan) şifreli mesajdan bahsedecektim...
Ama necroshine nin cevabını görünce gerek kalmadığını anladım.
-
gkhn759 bunu yazdı:
-----------------------------
islamdevleti.org die bi siteden Ataturk hakkında yazı getirip inanmamızı hatta kendi açımdan okunmasını istiyosun ha, harcanacak zamana değmez. İçeriği tahmin edilebilir
-----------------------------hacı gözünü seviyim 2 dakka sus
-
benim anlamadigim madem Mustafa Kemal Ataturk u Anadoluya Vahdettin gonderdi ve Ataturk de Vahdettin gonderdigi icin gitti
kurtulus savasi olduktan sonra Vahdettin neden ulkeyi terk etti ?
duzeltme : karabudun zaten benim ne demek istedigimi yazmis.
-
oldu....istersen fethullahin demecini yayinlasaydin da inanmamizi bekleseysin....
-
bu kadar boş beleş siteleri kurcalayıp zaman öldüreceğinize elinizin altındaki "Nutuk" u da okuyun bir ara :W
-
omerali bunu yazdı:
oldu....istersen fethullahin demecini yayinlasaydin da inanmamizi bekleseysin....
-----------------------------fettoşmu daha fena hikaye :)
-
bırak hocam bu işleri yemezler. bozacının şahidi şıracı, zaman gaztesinde çıkan bi yazıdan zaten ne bekleyebilirsinki. bu yazıya inanmak doğrudur demek tamamen tarihi bilmemezlikten gelen bir cehalet olur. ingiliz devlet arşivinde ortaya çıkan belgelerle kanıtlanmıştır ki vahdettin olacak şahsıyet bu ülkeyi ingilize bırakmak niyetindedir. sende çıkmış bu adam kuvayi milliyecidir diyosun. yazık çok yazık.
-
necroshine bunu yazdı:
-----------------------------okuyup etmeden yazı yazma lan ben ne diyorum sen ne diyosun.