MAC Adresi Hakkında Bi Soru?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nickneyime
    nickneyime's avatar
    Erkek

ya bu MAC adresi benim bildiğim sabit deişmez.o başındaki harfler/sayılar ethernet model/üretici, ortasındaki,sonundaki harfler/sayılar sna ait. ve dünya üzerinde tek bi tek sende war.ama nette dolanırken görmüştüm regediten deiştiriliyo die. kafama takılan soru şu.

eğer bu MAC adresi sabit ama deiştirliyosa bu başındaki işaretlerin bi anlamı warsa biz değiştirisek sallama bi değer girdikmi 48 bitlik bi problem yaratır mı?

soruyu tam olarak anlatamamış olabilirim kusra bakmayın :D  kafam karıştı bilgisayar dersine çalişirken :D

bunch of idiots around me, yes everywhere.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BosphorusPasha
    BosphorusPasha's avatar
    Erkek
    ulan şu mac adresinin ne olduunu hala çözebilmiş deilim
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    renegadealien
    renegadealien's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Savaş Madalyası Başarı Madalyası Üstün Hizmet Madalyası Developer Madalyası
    Erkek

hayır yaratmaz, ama eğer aynı networkdeki 2 ethernet kartında aynı mac adresi numarası olursa, o zaman makinalar birbirlerini görmezler...

Mac adresi denilen şey her ethernet kartının birbirinden bağımsız olduğunu gösteren 12 haneli her bir hanenin 16 lık basamakta olduğu bir sayı

yani 0A-3E-4C-31-12-AE bir mac adresi...

Bu kadar bunda anlaşılmayacak bişi yok...

10.05.2013 tarihli google arama sonucu : Aradığınız - "herşeyin hayırlısı rampanın bayırlısı" - ile ilgili hiçbir arama sonucu mevcut değil. Kendi özlü sözümdür, kaynak belirterek kullanınız.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AntiOksidan
    AntiOksidan's avatar
    Erkek

wc bi ara öyle bi program çıkardığını idda ediyordu.denemedim ama deneyenler de çalışmadığını söylüyodu ki zaten değişmez yazılımsal yollarla,eeprom okuyucularla ,çeşitli okuyucularla değiştirilebiliyo.

not:ben böyle biliyorum,yanlış olabilir

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rbtx
    rbtx's avatar
    Erkek
    mac adresi networkte kullanılır ve her bileşenin kendine ait bir fiziksel adresi vardı yani mac. Bu fiziksel adres üzerinden iletişim kurarsın. Bunun regeditle bir alakası yok. MacMakeup isimli bir programla mac adresini değiştirebilirsin. Ama ordaki üretici listesinden seçeceğin bir başka mac adresiyle ancak bu mümkün olur. Kalkıp kendi kafana göre bir değer sallarsan hiçbir işine yaramaz.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BosphorusPasha
    BosphorusPasha's avatar
    Erkek
    renegadealien bunu yazdı:
    -----------------------------

hayır yaratmaz, ama eğer aynı networkdeki 2 ethernet kartında aynı mac adresi numarası olursa, o zaman makinalar birbirlerini görmezler...

Mac adresi denilen şey her ethernet kartının birbirinden bağımsız olduğunu gösteren 12 haneli her bir hanenin 16 lık basamakta olduğu bir sayı

saol örenmiş olduk 

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cnr437
    cnr437's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

mac adresi değiştirilmez, çok kasarsan belki bazı chipsetlerin değiştirilebileceğini görürsün,

ama çoğu mask edilebilir(fake mac). hatta python'da yazdıydım ona bi pro.

Bizim olduğumuz her yerde herşey bizim yüzümüzden olmuştur. Ben benim amk bana bişey olmasın!
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nickneyime
    nickneyime's avatar
    Erkek
    renegadealien bunu yazdı:

ewt orasını biliyorum zaten :D ama birbirlerini görmiyecekerini bilmiyodum :D  

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    renegadealien
    renegadealien's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Savaş Madalyası Başarı Madalyası Üstün Hizmet Madalyası Developer Madalyası
    Erkek

Şimdi takıldığınız noktayı acıklayım...

Mac adresi donanımsal olarak ethernet kartının üzerinde yazılıdır... Yani ethernetin mac adresi değiştirilmez...

Windows, ethernet kartını tanıdığı sırada, her seferinde ethernetin mac adresini ethernetten okumamak için, ilk tanıdığı sırada okur ve regisrtysine kaydeder...

Daha sonra herhangi bir durumda ethernetinizin mac adresi lazım olduğunda, windows registye gider oradan cat die okur...

Şimdi böyle bir durumda, siz regisrtyden mac adresinizin kayıtlı olduğu kaydı değiştirirseniz, o zaman mac adresiniz o windows için değişmiş olacaktır...

Yeniden formatladığınızda makinayı tekrardan aynı ayarı değiştirmeniz geerekir...

Yeni bir günde görüşmek üzere, esen kalın...

10.05.2013 tarihli google arama sonucu : Aradığınız - "herşeyin hayırlısı rampanın bayırlısı" - ile ilgili hiçbir arama sonucu mevcut değil. Kendi özlü sözümdür, kaynak belirterek kullanınız.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nickneyime
    nickneyime's avatar
    Erkek
    rene büyüksün ya walla çok iyi izah etmişsin ya tebrikler zuahahahhahah :D

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    __d_mode__
    __d_mode__'s avatar
    Erkek
    Uzaktaki bir bilgisayara istenilen mac adresi gösterilemez mi? wireless hackte mac adres filtresini aşmak işin böyle yapılıyor diye biliyorum.
Toplam Hit: 3200 Toplam Mesaj: 12