folder Tahribat.com Forumları
linefolder Bilişim Güvenliği
linefolder Mac Adresleri Değişikliği ?

Mac Adresleri Değişikliği ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mx0TBT
    Mx0TBT's avatar
    Erkek
    lan üzerinde pc1 in mac adresini alıp my pc2 nin mac adresiyle değiştirip ağda aynı mac adresli 2 pc olursa nolur ? ona gelen paketlerde bana gelirmi ?

Ölümlü dünya. Yasin 38. Ayet
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    chelishky
    chelishky's avatar
    Erkek
    cevap biraz geç olucak ama bildiğim kadarı ile bağlantıda bokluk olur,broadcast yapılırken 2 aynı mac adresi olunca.Paketlerin sana geleceğini sanmam.

chelishky.wordpress.com|| Büyük devrimlere gereksinimin kalmayacak kadar devrimci kal yeter!
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hypnot1c
    hypnot1c's avatar
    Erkek

iide mac adresini nasıl değiştircen bildiğim kadarıyla değişmio yoksa yanlış mı biliom?

Nerde o eski minecraftçılar. Unutulmadın X3uqM4 - Tahribatın yanlışlıkla banlanmış en bahtsız müridi. Böyle bir şans nasıl olabilir ? Banlanmış bir üyenin login olmaya çalıştığındaki IP sini sen kalk 1 gün sonra tahribata girerken nasıl denk geldiyse onun IP siyle gir. Bunu bir admin görsün fark etsin ve AB ban ı al şaka gibi :|
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    chelishky
    chelishky's avatar
    Erkek

x_hypnotic_x bunu yazdı:
    -----------------------------

iide mac adresini nasıl değiştircen bildiğim kadarıyla değişmio yoksa yanlış mı biliom?

değiştiriliyor abi,tbt de konusu yoksa yarına hemen açarım :).

chelishky.wordpress.com|| Büyük devrimlere gereksinimin kalmayacak kadar devrimci kal yeter!
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    totalvoltage
    totalvoltage's avatar
    Erkek
    mac adresi aynı olursa aynı ip yi alma ihtimaliniz var ama ağda ip çakışması meydana gelip birinizden birininin yada her ikinize paket gelmez sanırım.  Ayrıca geçen gün başlık vardı mac değiştirme programıyla ilgi onu bi dene istersen ama büyük ihtimal paketler sana gelmez onun yerine ağda arp spoofing yaparak sadece o bilgisayarın değil diper bilgisayarlara gelen giden paketleri de izleyebilirsin.Ama bunun da tam anlamıyla olması için bir çok koşulun uygun olması(switch hup vs..) gerekir.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    chelishky
    chelishky's avatar
    Erkek

totalvoltage bunu yazdı:
    mac adresi aynı olursa aynı ip yi alma ihtimaliniz var ama ağda ip çakışması meydana gelip birinizden birininin yada her ikinize paket gelmez sanırım.  Ayrıca geçen gün başlık vardı mac değiştirme programıyla ilgi onu bi dene istersen ama büyük ihtimal paketler sana gelmez onun yerine ağda arp spoofing yaparak sadece o bilgisayarın değil diper bilgisayarlara gelen giden paketleri de izleyebilirsin.Ama bunun da tam anlamıyla olması için bir çok koşulun uygun olması(switch hup vs..) gerekir.

Hoca güzel yazmış,bu iş biraz değil baya ayrıntılı.Ağdaki yapıya göre(ağın topolojisi/planı) değişiyor,bi ara baya döküman okumuştum bununla ilgili.Ama senin dediğin gibi bişey hiç geçmedi,heralde olsa okumuş olurdum :).Daha önce okumadım ama türkçe olduğu için Bu dökümana bi bak istersen

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SyspioniC
    SyspioniC's avatar
    Erkek
    chelishky bunu yazdı:

x_hypnotic_x bunu yazdı:

höst ben açtım konuyu :D

MAC Address Changer v5. 4

"Derviş Yunus bu sözü eğri büğrü söyleme, Seni sorguya çeker bir Molla Kasım gelir."
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    chelishky
    chelishky's avatar
    Erkek

JordanoR bunu yazdı:
    chelishky bunu yazdı:

x_hypnotic_x bunu yazdı:

höst ben açtım konuyu :D

MAC Address Changer v5. 4

Olum senin ki program ben döküman yazıcam stres yapma,hem okursun programın manığını anlarsın,ayrıcana senin programın programın linuxta çalışıo mu len :d.Hiç fıss ben linuxta değiştirmeyi de anlatıcam.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    totalvoltage
    totalvoltage's avatar
    Erkek
    linux da mac değiştirmek için programa gerek yok gibi :D
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    chelishky
    chelishky's avatar
    Erkek

totalvoltage bunu yazdı:
    linux da mac değiştirmek için programa gerek yok gibi :D

yok hocam komutlarla hallediyorsun

http://www.tahribat.com/forumdisplayfolder.asp?folderid=68050   ->açıkladım

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    31 yaşında emekli
    ajan1111
    ajan1111's avatar
    Erkek
    geleceğini sanmıyorum. aksine çakışma olacağı için 2 pc'de ağdan yararlanamaz.

Kayalardan kayarım yoktur benim ayarım (;
Toplam Hit: 13784 Toplam Mesaj: 12