Mac Adresleri Değişikliği ?
-
lan üzerinde pc1 in mac adresini alıp my pc2 nin mac adresiyle değiştirip ağda aynı mac adresli 2 pc olursa nolur ? ona gelen paketlerde bana gelirmi ?
-
cevap biraz geç olucak ama bildiğim kadarı ile bağlantıda bokluk olur,broadcast yapılırken 2 aynı mac adresi olunca.Paketlerin sana geleceğini sanmam.
-
iide mac adresini nasıl değiştircen bildiğim kadarıyla değişmio yoksa yanlış mı biliom?
-
x_hypnotic_x bunu yazdı:
-----------------------------iide mac adresini nasıl değiştircen bildiğim kadarıyla değişmio yoksa yanlış mı biliom?
-----------------------------değiştiriliyor abi,tbt de konusu yoksa yarına hemen açarım :).
-
mac adresi aynı olursa aynı ip yi alma ihtimaliniz var ama ağda ip çakışması meydana gelip birinizden birininin yada her ikinize paket gelmez sanırım. Ayrıca geçen gün başlık vardı mac değiştirme programıyla ilgi onu bi dene istersen ama büyük ihtimal paketler sana gelmez onun yerine ağda arp spoofing yaparak sadece o bilgisayarın değil diper bilgisayarlara gelen giden paketleri de izleyebilirsin.Ama bunun da tam anlamıyla olması için bir çok koşulun uygun olması(switch hup vs..) gerekir.
-
totalvoltage bunu yazdı:
-----------------------------
mac adresi aynı olursa aynı ip yi alma ihtimaliniz var ama ağda ip çakışması meydana gelip birinizden birininin yada her ikinize paket gelmez sanırım. Ayrıca geçen gün başlık vardı mac değiştirme programıyla ilgi onu bi dene istersen ama büyük ihtimal paketler sana gelmez onun yerine ağda arp spoofing yaparak sadece o bilgisayarın değil diper bilgisayarlara gelen giden paketleri de izleyebilirsin.Ama bunun da tam anlamıyla olması için bir çok koşulun uygun olması(switch hup vs..) gerekir.
-----------------------------Hoca güzel yazmış,bu iş biraz değil baya ayrıntılı.Ağdaki yapıya göre(ağın topolojisi/planı) değişiyor,bi ara baya döküman okumuştum bununla ilgili.Ama senin dediğin gibi bişey hiç geçmedi,heralde olsa okumuş olurdum :).Daha önce okumadım ama türkçe olduğu için Bu dökümana bi bak istersen
-
chelishky bunu yazdı:
-----------------------------x_hypnotic_x bunu yazdı:
-----------------------------iide mac adresini nasıl değiştircen bildiğim kadarıyla değişmio yoksa yanlış mı biliom?
-----------------------------değiştiriliyor abi,tbt de konusu yoksa yarına hemen açarım :).
höst ben açtım konuyu :D -
JordanoR bunu yazdı:
chelishky bunu yazdı:
-----------------------------x_hypnotic_x bunu yazdı:
höst ben açtım konuyu :D
----------------------------- -
linux da mac değiştirmek için programa gerek yok gibi :D
-
totalvoltage bunu yazdı:
linux da mac değiştirmek için programa gerek yok gibi :D
-----------------------------yok hocam komutlarla hallediyorsun
http://www.tahribat.com/forumdisplayfolder.asp?folderid=68050 ->açıkladım
-
geleceğini sanmıyorum. aksine çakışma olacağı için 2 pc'de ağdan yararlanamaz.