Macbook Almayi Dusunuyorum Tavsiye
-
selam muridler elimde monster a5 laptop var 1 sene once aldimdi oyun falan oynuoruz die simdi nerdeyse 0 oranla oyun oynuorum ve kurs vs yanimda tasirken cok buyuk geldiginden bunu elimden cikarip 13 inc lik bi mac alim die dusunmeye basladim
kullanim net de takilmak video ve film izlemek ayrica eclipse visual ve turevleri programlari acsa yeticek sekilde kucuk hafif sevimli bisiler bakiyorum :D
2. el almaya kalksam nelere dikkat etmem gerekir sizce mac den hic anlamiorum o yuzden puf noktalari vardir die dusunuorum
-
özellikle pil durumunu kontrol etmelisin. Sistem bilgilerinde pilin döngü sayısı yazar. Çok kullanılmış ürün ise pili zaten uzun süre gitmez. Pili zayıf ürün almanı tavsiye etmiyorum.
bahsettiğin kullanım senaryosu için 128 gb ssd yeterli olacaktır. Kısaca retina ekranlı en ucuz modeli alsan sana yeter hocam.
-
Döngü sağlıklı olması için kacda olmalı peki
-
ExpirE bunu yazdı
Döngü sağlıklı olması için kacda olmalı peki
ben yaklaşık 10 aydır kullanıyorum, 209 döngü sayısı olmuş, pil durumu normal görünüyor. Programla baktığımda kapasitenin yüzde 94'e düştüğünü gördüm. Anladığım kadarıyla 1000 döngü ve üzerinde ciddi düşünüp karar vermek lazım. Mağazalarda teşhir ürünleri satılıyor daha uygun fiyata, yine 2 yıl garantili. Mesela onların pil durumu kontrol edilip alınabilir. 30 kere şarj oldu diye adamlar 700 lira ucuza verebiliyor bilgisayarı.
http://www.sihirlielma.com/2011/01/04/macbookumuzun-pil-omrunu-uzatmak/
-
10 ayda 4 e 1 ini bitirmissin demekki nekadar sureli kullaniorsun ben genelde 20 saate yakin pc basinda durdugum gunler oluyor en kotu 15 saat bu durumda 1 senede pili zortlicak mi yani :/ ve piller nekadar ucuz biside degillerdir full zarar gibi :D
-
Macbook air sanırım istediğin şey hocam.
-
Absolut bunu yazdı
10 ayda 4 e 1 ini bitirmissin demekki nekadar sureli kullaniorsun ben genelde 20 saate yakin pc basinda durdugum gunler oluyor en kotu 15 saat bu durumda 1 senede pili zortlicak mi yani :/ ve piller nekadar ucuz biside degillerdir full zarar gibi :D
hocam döngü sayısı ile verdiğin zarar doğru orantılı değil aslında :) bak oraya yazdım kapasite %94 olmuş. Yani on ayda yüzde 6 azalmış. günde en az 12 saat açık bilgisayar. Ayrıca azalsa ne olacak hocam zaten 10 saat pil ömrü müthiş bişey :D
-
akustikelektrik bunu yazdıAbsolut bunu yazdı
hocam döngü sayısı ile verdiğin zarar doğru orantılı değil aslında :) bak oraya yazdım kapasite %94 olmuş. Yani on ayda yüzde 6 azalmış. günde en az 12 saat açık bilgisayar. Ayrıca azalsa ne olacak hocam zaten 10 saat pil ömrü müthiş bişey :D
aham simdi anladim hocam ben yalnis anlasmisim demekki :D baska dikkat etmek gerekn bisi varmidir icin kurulu isletim sistemi vs tavsiye edebilecegin bir model varmi birde 2. el nerden temiz bulunabilir mumkunse garantili :)
-
Hocam macbook pro var i7
13.3
8 gb ram
intel hd 3000 ekran kartı
120 gb hdd
çiziksiz almanca klavye vardı 3 tuşuna sticker taktık sorunsuz orjinal şarj aleti ile
-
hocam linkdeki urunler suan baya indirimde sanirim 2.6 ghz olan bir alt model 8gb ram 1600mhz multi touchpad ve 256 gb ssd mevcut
digerinde 2.7ghz bir ust model 8gb ram 1866 mhz ram forcetouch trackpad var 128 gb ssd mevcut
ilk urun az daha ucuz ama ssd farki cok buyuk sizce 0.1 lik islemci farki , 1866mhz ram ve forcetouch ozelligi icin biraz daha fazla verip yeni modeli mi almali yoksa fark yok hocam 256gb ssd boru degil onumu al dersiniz
aralarinda 200 lira fark var parasindan degil ancak ssd kapasitesi ve 200 lirada dusuk olmasi beni cezbedior.
-