folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Macbook Almayi Dusunuyorum Tavsiye

Macbook Almayi Dusunuyorum Tavsiye

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mastika.
    Absolut
    Absolut's avatar
    Erkek

selam muridler elimde monster a5 laptop var 1 sene once aldimdi oyun falan oynuoruz die simdi nerdeyse 0 oranla oyun oynuorum  ve kurs vs yanimda tasirken cok buyuk geldiginden bunu elimden cikarip 13 inc lik bi mac alim die dusunmeye basladim 

kullanim net de takilmak video ve film izlemek ayrica eclipse visual ve turevleri programlari acsa yeticek sekilde kucuk hafif sevimli bisiler bakiyorum :D 

2. el almaya kalksam nelere dikkat etmem gerekir sizce mac den hic anlamiorum o yuzden puf noktalari vardir die dusunuorum 

Nice babayigitler kirayi kim odeyecek, coluk cocuk ne yiyecek derdinden dolayi dunyayi degistiremiyor.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    akustikelektrik
    akustikelektrik's avatar
    Erkek

özellikle pil durumunu kontrol etmelisin. Sistem bilgilerinde pilin döngü sayısı yazar. Çok kullanılmış ürün ise pili zaten uzun süre gitmez. Pili zayıf ürün almanı tavsiye etmiyorum. 

bahsettiğin kullanım senaryosu için 128 gb ssd yeterli olacaktır. Kısaca retina ekranlı en ucuz modeli alsan sana yeter hocam. 

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ExpirE
    ExpirE's avatar
    Erkek

Döngü sağlıklı olması için kacda olmalı peki

"bea"
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    akustikelektrik
    akustikelektrik's avatar
    Erkek
    ExpirE bunu yazdı

Döngü sağlıklı olması için kacda olmalı peki

ben yaklaşık 10 aydır kullanıyorum, 209 döngü sayısı olmuş, pil durumu normal görünüyor. Programla baktığımda kapasitenin yüzde 94'e düştüğünü gördüm. Anladığım kadarıyla 1000 döngü ve üzerinde ciddi düşünüp karar vermek lazım. Mağazalarda teşhir ürünleri satılıyor daha uygun fiyata, yine 2 yıl garantili. Mesela onların pil durumu kontrol edilip alınabilir. 30 kere şarj oldu diye adamlar 700 lira ucuza verebiliyor bilgisayarı. 

http://www.sihirlielma.com/2011/01/04/macbookumuzun-pil-omrunu-uzatmak/

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mastika.
    Absolut
    Absolut's avatar
    Erkek

10 ayda 4 e 1 ini bitirmissin demekki nekadar sureli kullaniorsun ben genelde 20 saate yakin pc basinda durdugum gunler oluyor en kotu 15 saat bu durumda 1 senede pili zortlicak mi yani :/ ve piller nekadar ucuz biside degillerdir full zarar gibi :D

Nice babayigitler kirayi kim odeyecek, coluk cocuk ne yiyecek derdinden dolayi dunyayi degistiremiyor.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    balbazar
    balbazar's avatar
    Erkek

Macbook air sanırım istediğin şey hocam. 

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    akustikelektrik
    akustikelektrik's avatar
    Erkek
    Absolut bunu yazdı

10 ayda 4 e 1 ini bitirmissin demekki nekadar sureli kullaniorsun ben genelde 20 saate yakin pc basinda durdugum gunler oluyor en kotu 15 saat bu durumda 1 senede pili zortlicak mi yani :/ ve piller nekadar ucuz biside degillerdir full zarar gibi :D

hocam döngü sayısı ile verdiğin zarar doğru orantılı değil aslında :) bak oraya yazdım kapasite %94 olmuş. Yani on ayda yüzde 6 azalmış. günde en az 12 saat açık bilgisayar. Ayrıca azalsa ne olacak hocam zaten 10 saat pil ömrü müthiş bişey :D

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mastika.
    Absolut
    Absolut's avatar
    Erkek
    akustikelektrik bunu yazdı
    Absolut bunu yazdı

hocam döngü sayısı ile verdiğin zarar doğru orantılı değil aslında :) bak oraya yazdım kapasite %94 olmuş. Yani on ayda yüzde 6 azalmış. günde en az 12 saat açık bilgisayar. Ayrıca azalsa ne olacak hocam zaten 10 saat pil ömrü müthiş bişey :D

aham simdi anladim hocam ben yalnis anlasmisim demekki :D baska dikkat etmek gerekn bisi varmidir icin kurulu isletim sistemi vs  tavsiye edebilecegin bir model varmi  birde 2. el nerden temiz bulunabilir mumkunse garantili :)

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    bladex38
    bladex38's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Hocam macbook pro var i7 

13.3 

8 gb ram 

intel hd 3000 ekran kartı

120 gb hdd

çiziksiz almanca klavye vardı 3 tuşuna sticker taktık sorunsuz orjinal şarj aleti ile

Full Destek Notebook Onarım Merkezleri...
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mastika.
    Absolut
    Absolut's avatar
    Erkek

hocam linkdeki urunler suan baya indirimde sanirim 2.6 ghz olan bir alt model 8gb ram 1600mhz multi touchpad ve 256 gb ssd mevcut

digerinde 2.7ghz bir ust model 8gb ram 1866 mhz ram forcetouch trackpad var 128 gb ssd mevcut

ilk urun az daha ucuz ama ssd farki cok buyuk  sizce 0.1 lik islemci farki , 1866mhz ram ve forcetouch ozelligi icin biraz daha fazla verip yeni modeli mi almali yoksa fark yok hocam 256gb ssd boru degil onumu al dersiniz

aralarinda 200 lira fark var parasindan degil ancak ssd kapasitesi ve 200 lirada dusuk olmasi beni cezbedior.

http://www.troyestore.com/Apple-MacBook-Pro-13-inc-MF839TU-A-DC-i5-2-7GHz-8GB-128GB-Flash-_25539.html

http://www.troyestore.com/Apple-MacBook-Pro-13-inc-MGX82TU-A-DC-i5-2-6GHz-8GB-256GB-Flash-_24609.html

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DevilKingtr
    DevilKingtr's avatar
    Erkek

Benim macbooku verim gardas iste :)

DevilKingtr tarafından 02/Tem/15 02:08 tarihinde düzenlenmiştir

Viski var önlerinde , Ne içen dediler ? ırakı dedim ben https://www.kisa.link/QobI
Toplam Hit: 1707 Toplam Mesaj: 13
mac