Macbook Pro Vs Msi GT70
-
macbook pro al haci abi, bence.
9 yıldır windows kullanıcısıydım bilgisayarın yavaşlaması yok format at yok ısındı yok virus girdi yok niye bu program için başka program yüklemem gerekiyo gibi dertlerden kafayı yedim gittim 2000tl lik laptobu 900tl ye sattım üzerine biraz para koydum 2. el macbook pro aldım aldığım günden beri hala söylğyorum şuana kadar paramı harcadığım en güzel şeyi yani gidip bi ferrari almak kadar güzel geliy obu cihaz bana, macbook pro candır, yukarıdaki saydığım hiçbir sorunum yok 4 yıldır kullanıyom bi kere bile format atmadım üstüne 3 tane işletim sistemi değiştirdim gram yavaşlamada olmadı bilgisayar 3.5 yıldır bende ve hala 4-5 saat şarjı gidiyor vee çok hafif önceki bilgisayar eşşek ölüsü gibiydi ki şuanki elimdekinde bin kat daha fazla özellikleri vardı fakat inanki işletim sistemi düzgün olunca hiç bir işlemci gücüne fln ihtiyaç kalmıyo, o iblgisayarda kullandığım tüm uygulamarı bu macbookda da kullanıyom, kısaca hayatımda aldığım en güzel kararlardan bi tanesi bu macbook almak oldu, kesinlikle tvsiye ederim, oyun fln da çok oynamadığım için solidworksi fln gibi programlarıda parallel gibi progrmalara hallettiğim için windoswsada ihtiyacım kalmadı kesinlikle macbook pro al derim, eğer sende en başta saydığım problemlerle karşılaşmak istemiyosan..
-
EdepsizPenguen bunu yazdı
9 yıldır windows kullanıcısıydım bilgisayarın yavaşlaması yok format at yok ısındı yok virus girdi yok niye bu program için başka program yüklemem gerekiyo gibi dertlerden kafayı yedim gittim 2000tl lik laptobu 900tl ye sattım üzerine biraz para koydum 2. el macbook pro aldım aldığım günden beri hala söylğyorum şuana kadar paramı harcadığım en güzel şeyi yani gidip bi ferrari almak kadar güzel geliy obu cihaz bana, macbook pro candır, yukarıdaki saydığım hiçbir sorunum yok 4 yıldır kullanıyom bi kere bile format atmadım üstüne 3 tane işletim sistemi değiştirdim gram yavaşlamada olmadı bilgisayar 3.5 yıldır bende ve hala 4-5 saat şarjı gidiyor vee çok hafif önceki bilgisayar eşşek ölüsü gibiydi ki şuanki elimdekinde bin kat daha fazla özellikleri vardı fakat inanki işletim sistemi düzgün olunca hiç bir işlemci gücüne fln ihtiyaç kalmıyo, o iblgisayarda kullandığım tüm uygulamarı bu macbookda da kullanıyom, kısaca hayatımda aldığım en güzel kararlardan bi tanesi bu macbook almak oldu, kesinlikle tvsiye ederim, oyun fln da çok oynamadığım için solidworksi fln gibi programlarıda parallel gibi progrmalara hallettiğim için windoswsada ihtiyacım kalmadı kesinlikle macbook pro al derim, eğer sende en başta saydığım problemlerle karşılaşmak istemiyosan..
o sorunlari bende yaşadığım için karar veremedim.Mac para tuzağı diyenlerede kesinlikle katılmıyorum.3 laptop eskittim,bir yıldan sonra kaldırıp yere vurasım geldi her seferinde.4 yılda 1 kere format atmış adam ayrıca pil ömrü de atlanacak bir detay değil,bizim laptoplar elektrik olmayan yerde yarım saatdan sonra geriye yaslanan futbol takımı gibi kasılıyor amk.mac kullanan kişi kimseye windows önermez bence.
erenn tarafından 05/Eki/14 22:28 tarihinde düzenlenmiştir
Aklıma takılan şey demirbaş sistem özelliklerinin arasındaki uçurum.Örneğin After effect de çalışırken önizleme ekran kalitesini full yaptığımda yada render almada 2 pc nin özelliklerini yanyana koyup düşünmüyor değilim.
Mesela 8GB GDDR5 NVIDIA GeForce GTX 880M 256 bit ekran kartı var,nasıl cezbediyor beni anlatamam :) iMac belki iyi bir çözüm olabilirdi ama taşınabilir olması şart iş koşulları gereği. -
NiGhT_SouL bunu yazdıEdepsizPenguen bunu yazdı
o sorunlari bende yaşadığım için karar veremedim.Mac para tuzağı diyenlerede kesinlikle katılmıyorum.3 laptop eskittim,bir yıldan sonra kaldırıp yere vurasım geldi her seferinde.4 yılda 1 kere format atmış adam ayrıca pil ömrü de atlanacak bir detay değil,bizim laptoplar elektrik olmayan yerde yarım saatdan sonra geriye yaslanan futbol takımı gibi kasılıyor amk.mac kullanan kişi kimseye windows önermez bence.
Aklıma takılan şey demirbaş sistem özelliklerinin arasındaki uçurum.Örneğin After effect de çalışırken önizleme ekran kalitesini full yaptığımda yada render almada 2 pc nin özelliklerini yanyana koyup düşünmüyor değilim.
Mesela 8GB GDDR5 NVIDIA GeForce GTX 880M 256 bit ekran kartı var,nasıl cezbediyor beni anlatamam :) iMac belki iyi bir çözüm olabilirdi ama taşınabilir olması şart iş koşulları gereği.Hocam macbook air + sağlam bir masaüstü bilgisayar al o zaman. Cloud sistemler gibi uzak masaüstü ile evindeki bilgisayar hızında işlerini yaparsın. Tabi internet kalitende önemli. Adobe ile ne kadar internet üzerinden verimli çalışırsın onu bilmiyorum ama :D
DrKill tarafından 05/Eki/14 22:35 tarihinde düzenlenmiştir -
Hocam donanım karşılaştırması yapmanın ne anlamı var? Sonuç olarak işletim sistemleri farklı ve ikisinin de stabilitesi, donanımı kullanma zıtıbıtıları farklı. Aynı Android-iOS durumu gibi. iPhone öyle çekirdekten kuruyemişçiye dönmüş değil Androidler gibi ama gayet de hızlı. Demek istediğim bunun laciverti işte.
-
EmRee bunu yazdıPanxeR bunu yazdıDrKill bunu yazdı
Windows'daki stabilite sorunu windows 7 ile ya da 8.1 ile tarihe karıştı. Unutun bunu. Win XP den kalma laflar bunlar. Çok stabilite arıyorsanız debian kurun, ya da freeBSD kurun beyler.
yok hocam tarihe karıştı felan :D bildiğin android gibi kullandıkça yavaşlıyor makina.
kabul bir senedir format atmadım ama istiyor artık :)
+ mac alip içine windows kurmak çok önemli 1-2 program için kabul edilebilir fakat hep öyle kullanacaksan intihar et daha iyi .D
elemantary os akar bu arada.
winodws 8 i ancak 1 ay kullanma fırsatım oldu ama win 7 en iyi şekilde kullanılsa bile belli süreden sonra istiyor
Ben mi yapamıyorum bu windows 8i bi tek anlamadım ki,bi kere hata veriyor ne hatası verdiğini anlayamıyorsun birincisi.
İkincisi makina Windows 7 gibi şişiyor 3,5 program sonra.
Üçüncüsü Windows 7 daha kararlı çalışıyor ve çözümü olmayan bi hataya denk gelmedim 4 yılda.
3 yıl Windows 7'yi formatsız kullandım tıkır tıkırda çalıştı,ama amına soktuğumun windows 8ini hatta wİndows 8.1.1'ini 3 ay formatsız kullanamıyorum hemen şişiyor ve kendine gelmesi bazen w7'i geçiyor.
Son olarakta soktuğum explorer.exe'si sürekli kendini restartlayalıp duruyor.
Windows 7 candır,Microsoftun miladıdır belli ki hepte öyle kalıcak.
-
@hallederi_55 hocam işportacıdan mal almış gibi anlatıon win8 i hiçde öyle şeyler yok :D
git adam gibi iso bul kendine win8 tabiki win 7 den daha kararlı ve performanslı
-
PanxeR bunu yazdı
@hallederi_55 hocam işportacıdan mal almış gibi anlatıon win8 i hiçde öyle şeyler yok :D
git adam gibi iso bul kendine win8 tabiki win 7 den daha kararlı ve performanslı
Hacım orjinal ellenmemiş kendi içinde gelen windows 8'le geldi alet yarrak gibiydi,program yüklemeye çalışınca bi hata veriyordu unuttum kronik bir hataydı,şimdi neyse formatladım orjinal Windows 8.1 kurdum bunda bu hata yoktu ama yine bir sürü başka hata vardı.Kötü yanı yeni işletim sistemi hataların çözümüde çok yaygın değil haliyle.Alet windows 7 gibi şişti 2 ayda.
Birde şöyle düşün ben senin daha kötü olarak sınıfladığın W7'i 3 sene formatladan kullanmışım ama W8'i kullanamıyorum.Windows 7 kullanırken ne kuruyorsam win8'de de güncel hallerini kuruyorum.Farklı bişey yapmıyorum hatta aksine eksik çok şeyi vardır ama Win8 sikindirik diyorum,demek ki var bi sıkıntı hoca,bide böyle düşün.
Ayrıca Windows 7'de daha az mavi ekran hatası alıyordum.Bunda ekran kartının her güncellemesinde mavi ekran sonra restart atıyor sonra kuruyor ne sikim iş anlamadım.
Explorer.exe'nin sürekli kendine restart atmasınada neyse diyorum.
-
bence MSI almalısın hocam
Bana göre en önemli sebep kesinlikle ekran kartı farkı 880m 256 bit işlem hızı ve 8 gb ram' e sahip bi ekran kartı
Diğerinde ise 2 gb 128 bit 750m ekran kartı var. Ramden ziyade bit meselesinde ezer geçer diyorum.
Ayrıca ilk çıktığından beri önce win 8 i ve win 8.1 i kullanıyorum. Ne şişti ne kastı nede 3 ayda bir format atmam gerekti. Uyumluluk yaşamadım. Açılış kapanış hızları ilk günkinden sadece 5-10 saniye farketti o kadar. İçindede bütün oyunlarım ve programlarım yüklü ve ssdsiz kullanıyorum. Nasıl oluyorda bende sapasağlam çalışan sistem size sürekli sıkıntı çıkartıyor anlamış değilim.
-
Neresinden bakarsam bakayım msi daha mantıklı buluyorum.Arkadaşında dediği gibi msi sadece ekrankartıyla bile yeterli farkı atmış.
-
Google git hocam "iphonedo cekici telefon" yaz karsina konu ile ilgili hislerimi anlatan bi musik cikacaktir.
Mobildeyim die linklemeye calismiyorum. Hem normal pc hemde mac kullanan biri olarak mac al gec derim. Windows kullanmla alakali filan falan diyor ama mac te ki calisma sekli aktif ekram her seyi ezer mantigidir. Gidip arkadaki servislerin senin isini engellememesi icin onlarin 2. Planda senin calistigin isi 1. Planda isleme alir ve en iyi performansi alirsin. Bunu en iyi anlayacagin sey mavi ekran diye bir kavram yok.
Donanimi ureten ile yazilimi ureten ayni yer oldugu icin en iyi performans ile en iyi uyumluluk.
Windows cekirdek ve ust kat.ani saglar. Ama donanim erisimi driveri yazan kisinin sorumlulugunda kalir. Driverinda bios vs gibi katmanlar olusuyor ve birinde skinti ciktimi top windows a kaliyor. Bu da yanlis aslinda windows soylenen kadar kotu degil ama incigi cincigi dogru ise sorunsuz calisir. 5 ay kullandigim bi win klasorunun boyutu 60 gb olabilir.
Win8 de stabil yok stabil degil diye tartismalarda hep bu donanim yazilim ve surucu uyusmazligini uydurabilme olayina bagli.