MAC'de Farklı Masaüstü Yapımı
-
Selam,
Başlık bira açık olmadı ama şöyle anlatayım. Bildiğiniz gibi mac de birden fazla masaüstü ile çalışma şansı var. Ben masaüstünü özelleştirmek istiyorum. Mesela 1. masaüstünde
a, b ve c klasörleri görünsün
2. masaüstünde e,f klasörleri görünsün gibi
her masaüstünün arkaplanını farklı ayarlabildim sorun yok onda ama bu tarz bi özelleştirme görmedim
bunun bir yolu var mı? yoksa 3.parti yazılımlarla yapmak mümkün müdür?
teşekkürler
-
sanırım bu tool yapıomuş
http://www.macupdate.com/app/mac/42041/projectdesktops
şurdada birşeyler yazmışlar
-
cevap için sağol hocam ama bu değil alakası bile yok. hatta adamların yaptığı şey baya saçma geldi bana, o programla yapılan işi zaten bir klasör aç hepsini bir klasöre at sonra belgelerime kopyala cmd + space (spotlight) ile o klasörün ismini yazarsan o klasöre erişirsim..
https://www.youtube.com/watch?v=__AJPSFVPW0
verdiğin linki okudum zaten bir çözüm yoktu. sanırım bunun yolu yok ya da ek bi yazılım gerekecek
-
şimdi okuyunca aynen alakası bile yokmuş neyse up olsun :)
-
/users/user/desktop tek bi yol olduğu için burada hangi klasör/dosya oluşturursan tüm masaüstlerinde tek yansıma görünecektir. bu durumda sorunun çözümü malesef yok. güzel sor sormuşsun çözümü bulursan haber ver hocam
burakbet tarafından 02/Kas/14 01:53 tarihinde düzenlenmiştir -
burakbet bunu yazdı
/users/user/desktop tek bi yol olduğu için burada hangi klasör/dosya oluşturursan tüm masaüstlerinde tek yansıma görünecektir. bu durumda sorunun çözümü malesef yok. güzel sor sormuşsun çözümü bulursan haber ver hocam
evet hocam dediğin öyle ama ben daha önce bir yazılım kullanmıştım cube lü bir şydi (windows için) yanlış hatırlamıyorsam onda öyle bir seçenek vardı, farklı farklı gösterebiliyordu masaüstünü ya da başka bir uygulamaydı.
Büyük ihtimal apple ın kendi içinde bir çözümü yok ona ama belki 3. parti yazılımlarla çözülebilir..
-
unbalanced bunu yazdı
Selam,
Başlık bira açık olmadı ama şöyle anlatayım. Bildiğiniz gibi mac de birden fazla masaüstü ile çalışma şansı var. Ben masaüstünü özelleştirmek istiyorum. Mesela 1. masaüstünde
a, b ve c klasörleri görünsün
2. masaüstünde e,f klasörleri görünsün gibi
her masaüstünün arkaplanını farklı ayarlabildim sorun yok onda ama bu tarz bi özelleştirme görmedim
bunun bir yolu var mı? yoksa 3.parti yazılımlarla yapmak mümkün müdür?
teşekkürler
Sorun ne senin sorun ne anlayamadım MAC de her massa üstü zaten farklıdır ve bunlar arsında çok kolay geçiş yaparsın 3.parti araca ihtiyacın yoktur
-
hocam geçişten bahsetmiyorum, şöyle düşün.. 4 tane bilgisayarım var ve hepsinin masaüstündeki simgeleri v.s. farklı olsun. işte ben bu şekilde bir masaüstü istiyorum
1. masaüstünde atıyorum müzikleri filmleri içeren klasörleri göreyim
2. masaüstünde projeleri göreyim
3. masaüstünde ... göreyim
gibi.. klasör ya da uygulama bazında simgleri göreyim ama 1. masaüstünde gördüğüm simgeleri 2. masaüstünde görmek istemiyorum, onda başka simgeler/ klasörler görmek istiyorum..
-
burakbet bunu yazdı
macten zerre anlamam ama dosya konumunun boyle olması klasoru herhangi bir seçenek için invisible yapmaya engel mi ki?
-
Mac OS'a minnet etme kendin eklenti yaz hocam öyle şey mi olur !
Şaka bi yana :) Linuxte benzer bir olay varsa Mac'te de uygulanabilir diye tahmin ediyorum ama çok yanılıyor da olabilirim..
-
geliştirmek için 99 dolar para istiyor apple efendi :) ben objective C yi de o kadar iyi bilmiyorum :) yapsam aslında iyi satılır da zaman yok ki uğraşacak. bu arada hocam sana bir sorum olacak pm ne bak