MAC'de Farklı Masaüstü Yapımı

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

Selam,

Başlık bira açık olmadı ama şöyle anlatayım. Bildiğiniz gibi mac de birden fazla masaüstü ile çalışma şansı var. Ben masaüstünü özelleştirmek istiyorum. Mesela 1. masaüstünde 

a, b ve c klasörleri görünsün

2. masaüstünde e,f klasörleri görünsün gibi

her masaüstünün arkaplanını farklı ayarlabildim sorun yok onda ama bu tarz bi özelleştirme görmedim

bunun bir yolu var mı? yoksa 3.parti yazılımlarla yapmak mümkün müdür?

teşekkürler

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    saybirs
    saybirs's avatar
    Erkek
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

cevap için sağol hocam ama bu değil alakası bile yok. hatta adamların yaptığı şey baya saçma geldi bana, o programla yapılan işi zaten bir klasör aç hepsini bir klasöre at sonra belgelerime kopyala cmd + space (spotlight) ile o klasörün ismini yazarsan o klasöre erişirsim..

https://www.youtube.com/watch?v=__AJPSFVPW0

verdiğin linki okudum zaten bir çözüm yoktu. sanırım bunun yolu yok ya da ek bi yazılım gerekecek

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    saybirs
    saybirs's avatar
    Erkek

şimdi okuyunca aynen alakası bile yokmuş neyse up olsun :)

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fotoğrafçı
    burakbet
    burakbet's avatar
    Erkek

/users/user/desktop tek bi yol olduğu için burada hangi klasör/dosya oluşturursan tüm masaüstlerinde tek yansıma görünecektir. bu durumda sorunun çözümü malesef yok. güzel sor sormuşsun çözümü bulursan haber ver hocam

burakbet tarafından 02/Kas/14 01:53 tarihinde düzenlenmiştir

la?
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek
    burakbet bunu yazdı

/users/user/desktop tek bi yol olduğu için burada hangi klasör/dosya oluşturursan tüm masaüstlerinde tek yansıma görünecektir. bu durumda sorunun çözümü malesef yok. güzel sor sormuşsun çözümü bulursan haber ver hocam

evet hocam dediğin öyle ama ben daha önce bir yazılım kullanmıştım cube lü bir şydi (windows için) yanlış hatırlamıyorsam onda öyle bir seçenek vardı, farklı farklı gösterebiliyordu masaüstünü ya da başka bir uygulamaydı.

Büyük ihtimal apple ın kendi içinde bir çözümü yok ona ama belki 3. parti yazılımlarla çözülebilir.. 

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ltcelik
    ltcelik's avatar
    Erkek
    unbalanced bunu yazdı

Selam,

Başlık bira açık olmadı ama şöyle anlatayım. Bildiğiniz gibi mac de birden fazla masaüstü ile çalışma şansı var. Ben masaüstünü özelleştirmek istiyorum. Mesela 1. masaüstünde 

a, b ve c klasörleri görünsün

2. masaüstünde e,f klasörleri görünsün gibi

her masaüstünün arkaplanını farklı ayarlabildim sorun yok onda ama bu tarz bi özelleştirme görmedim

bunun bir yolu var mı? yoksa 3.parti yazılımlarla yapmak mümkün müdür?

teşekkürler

Sorun ne senin sorun  ne anlayamadım MAC de her massa üstü zaten farklıdır ve bunlar arsında çok kolay geçiş yaparsın 3.parti araca ihtiyacın yoktur

Din Kitaplarını Okuyup Anlayana Ateist, Okuyup Anlamayanlara "dindar" denir... Nikola TESLA.. ben mi? Ne okurum ne anlarım... Kendi kendime de uyuz oluyorum ama olamıyorum.. "Ama efsaneyi çıkarıp atarsan ve yaptıkları eylemlere bakarsan... ..Jedi'ların mirası başarısızlıktır. İkiyüzlülüktür, kibirdir."
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

hocam geçişten bahsetmiyorum, şöyle düşün.. 4 tane bilgisayarım var ve hepsinin masaüstündeki simgeleri v.s. farklı olsun. işte ben bu şekilde bir masaüstü istiyorum

1. masaüstünde atıyorum müzikleri filmleri içeren klasörleri göreyim

2. masaüstünde projeleri göreyim

3. masaüstünde ... göreyim

gibi.. klasör ya da uygulama bazında simgleri göreyim ama 1. masaüstünde gördüğüm simgeleri 2. masaüstünde görmek istemiyorum, onda başka simgeler/ klasörler görmek istiyorum..

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    iQsuz
    iQsuz's avatar
    Erkek
    burakbet bunu yazdı

macten zerre anlamam ama dosya konumunun boyle olması klasoru herhangi bir seçenek için invisible yapmaya engel mi ki?

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nickalti
    Lightsaber
    Lightsaber's avatar
    Erkek

Mac OS'a minnet etme kendin eklenti yaz hocam öyle şey mi olur !

Şaka bi yana :) Linuxte benzer bir olay varsa Mac'te de uygulanabilir diye tahmin ediyorum ama çok yanılıyor da olabilirim..

İnsan; insan olsaydı,insan olmazdı..
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

geliştirmek için 99 dolar para istiyor apple efendi :) ben objective C yi de o kadar iyi bilmiyorum :) yapsam aslında iyi satılır da zaman yok ki uğraşacak. bu arada hocam sana bir sorum olacak pm ne bak

Toplam Hit: 2793 Toplam Mesaj: 21