MAC(Fiziksel) Adresimin Formatta Gitmemesi Nasıl Olur?
-
MAC adresin hardware' etiketlenmiş olduğunu biliyorum; fakat Windowstan değişmiş gibi görünmesi yeterli. Bu değiştirme sayılır; çünkü çıkan tüm ethernet paketlerinde orjinal MAC adresi görünmüyor, işletim sistemi tarafında yeni girilen MAC görünüyor.
Bizim MAC değişimindeki amacımız da bu değil mi, internete farklı bir kimlikle çıkmak. Bu durumda değiştirmiş oluyoruz.
-
Fiziksel olarakta sanal olarakta MAC adresi değiştirilebilir.
Mac adresin formatta değişmemesi için: fiziksel olarak modifikasyon yapman gerekir.
İlk MAC adres bilgisini işletim sisteminde bir türlü değiştirdiğimizde donanım bunu kendi üzerine yazabiliyor mu diye bakarsın(ki hiiç öyle birşey görmedim ben :D) bu birincisi
Bir ikincisi donanımı sökersin, MAC adres bilgisinin nerede saklanmakta olduğunu bulursun. Daha sonra bu elemanı sökersin, bakarsın MAC adres bilgisinin tutulduğu kısmına yeniden veri yazılabiliyor mu? Buna dair herhangi bir taban üretici tarafından yapıldı mı? Eğer veri yeniden yazılıyorsa mac adres bilgisini değiştirirsin takarsın mac adresi değişmiş bir şekilde kullanırsın. Ama yok veri değiştirilemiyorsa, sabit olarak tanımlamışsa, artık elektronikçiler nasıl hangi yöntem kullanarak yongalar üzerlerinde oynama yapıyorlar bilmiyorum ama benim aklıma gelen en güzel yöntem yonga yapısını analiz edip yapıyı taklit edip MAC adres veri bölgesini yazılabilir olarak modifiye yaptıktan sonra yongayı yeni baştan oluşturup işlemi tamamlamaktır. Ama işlemler gerçektende güç onun yerine işletim sistemi üzerinde otomatik değiştirecek programlar üzerine git daha az yorulursun :)
-
bilmem haberiniz varmı google diye bir site var
oraya mesela mac adresi nedir yazıyorsunuz cevaplıyor size
-
http://www.sertaccem.net/mac-spoofing.cem
Aradığın bu galiba
-
Herkese çok teşekkürler. Peki laptopların WİFİ leri ve ethernetleri değiştirilebiliyormu=?
-
bir çok ethernet kartı zaten içinde mac adresi deiştirme özelliği vardır. sen mac adresinin neden değişmesini istemiyorsun kardeşim. onu acıklasan daha yardımcı olabilirz sana.

http://www.yukleresim.com/images/89j28a1ef8h6mltk1rl.bmp