Machine Gun Versus Katana
-
oha sanki o bi ağır makineli o biraz kalın bi silah zaten ....."katana vs gun" daki adamla aynı kişi ..usta kılıç yapımcısı galiba ...usta..
-
japonlar o zaman kaç kişiydi biz kaç kişiydik bi de öyle düşün istersen yani adamların öyle bi savaş sanatı var ki 10 kişi 100 kişiyi yenebiliyo çünkü adamlar asasin gibiler ayrıca bi samıray ilk önce okunu sonra mızrağını en son katanasını kullanırmış eğer katanasını düşürür ya da yenilirse şibu muydu neydi yani kısa katanasını çıkarır ve harakiri yaparmış (adı farklıydı savaşta yapılan harakirinin)bi de hep bi katanam olsun istemişimdir ha bi de artık japonyada katana ruhsat istiyo ama bazı insanlarda var ve çok garip bi tane şibu ve katana sehpası var diyelim (atıyorum)kabza sahibe doğruysa evimde sakatlık istemiyorum demekmiş
-
Katanaya sıktıkları merminin çapı 12.7 yani uçaksavar mermisi, yani epey etkili bir silah,bırakın kurşun geçirmez yeleği,araç bile dayanamıyor etkisne,helal olsun kılıcı yapana,söyleyecek bir şey bulamıyorum.
Japonların kullandıkları uzun kılıca verdikleri ad Katana,kısa kılıca,yani yoldaş kılıca verdikleri isim ise wakizashi.Her ikisini de farklı kombinasyonlarda kullanmak mümkün,bazen her ikisini de,bazen bir tanesini.Katana ile geniş alanlarda mücadele etmek kolayken kapalı ve dar alanlarda wakizashiyi kullanıyorlarmış, Osmanlıdaki deniz çarpışmalarındaki gibi,Leventler gemilerde düşmanla çarpışırken kılıçtan ziyade balta ve yatağan gibi kısa silahları kullanırlarmış. -
bkz. google:katana:wiki
-
eğri Türk kılıcını övmüyosunuz gidip gavurun katanasını övüyosunuz
-
boş verin böyle şeyleri ya savaş hiç ii bişii değil kan, yıkım, vahşet ve hala bazıları bunları istiyo (fikrim de birden değişti)savaş insan eliyle yapılan en büyük felakettir ayrıca imzanıza adolf sözleri koymayın:)
-
Walla ne diyek Hattori Hanzo büyüq üstaddı başımız saolsun :D :D
-
can_aksoy şerefsizce intihar etme kelimesi "seppuku" Bir samurayın anıları kitabında Yamamoto abim anlatıyordu,kendisi de bir samuraymış
-
can aksoy demişki
japonlar o zaman kaç kişiydi biz kaç kişiydik bi de öyle düşün istersen yani adamların öyle bi savaş sanatı var ki 10 kişi 100 kişiyi yenebiliyo çünkü adamlar asasin gibiler ayrıca bi samıray ilk önce okunu sonra mızrağını en son katanasını kullanırmış eğer katanasını düşürür ya da yenilirse şibu muydu neydi yani kısa katanasını çıkarır ve harakiri yaparmış (adı farklıydı savaşta yapılan harakirinin)bi de hep bi katanam olsun istemişimdir ha bi de artık japonyada katana ruhsat istiyo ama bazı insanlarda var ve çok garip bi tane şibu ve katana sehpası var diyelim (atıyorum)kabza sahibe doğruysa evimde sakatlık istemiyorum demekmiş
-----------------------------
sehir efsaneleri bunlar. samurai kelimesi hizmet etmek anlamına gelir ve imparatora hizmet icin yasarlar. ayrıca mızrak ve ok kullanan samurai sınıfı farklıdır nasıl dunya uzerindeki diger ordularda okcu,piyade vs sınıfları varsa aynı sekilde onlardada vardır. yani ok mızrak olayı palavra. asasin olayıda palavra. asain olanlar ninjalardır japon suikast birligi. samurai hicbirzaman asasin deildi. katanasını dusurunce harakiri olayıda dogru deil. ancak maglup olduklarında dogrudur. samurai yenilginin utancıyla yasamaz. ama burda harakiriyi butun ordu yapmaz yenilginin sorumlusu yapar butun ordu yaparsa ulkeyi kim koruyacak. konuya donersek o videodaki katana çift kat çelikten yapılmıs ve kursunla guclendirilmis. mermilerde ucaksavar mermisi deil makinalı turek mermisi. aralarında 2-3 mermi kadar boy farkı var =) yani eger normal bir katana olsaydı ilk mermide mefta olurdu.
Toplam Hit: 5086 Toplam Mesaj: 20