Madem Açık Kaynak Fikrini Destekliyoruz Buyrun Tarcan Kodları
-
ekstralar gariplikler bir ton hikaye olduğu için direkt c/p yapmak yerine açıklayarak gitmeyi tercih ediyorum.
Daha öncede bahsettiğim gibi insanların yaptığı enteresan projeleri çok seviyorum.Üni öğrencilerinin ufak projeleri gibi.Sevimli geliyor.Buradan asp ye başlayanların vs.. öğrenmesi, farklı şeyler düşünmesi için kodları yayınlıyorum.
Belki burdaki kodların sütüne ekleyip daha iyi projeler yapabilirler.Linuxçu insan bencil olamaz (h) buyrun
----- yorum
şeklinde yorum yapıcam ---- ların başına ' koyarsanız aspde işlemez yada silersiniz.Kendinden yorumlu '--- satırlar vardır :) onları kodlarken yazmıştım
<%
Set bag = Server.CreateObject("ADODB.Connection" )
bag.Open "Provider=Microsoft.Jet.OLEDB.4.0;Data Source=" & Server.MapPath("veritabani.mdb" )
%><script>
function showhide(id){
if (document.getElementById){
obj = document.getElementById(id);
if (obj.style.display == "none"){
obj.style.display = "";
} else {
obj.style.display = "none";
}
}
}
</script>
<%
if session("sayac")<>"tamam"then
set sayac = bag.execute("select id,sayac from sayac where id=1")
say=sayac("sayac")+1
bag.execute("update sayac set sayac='"&say&"' where id=1")
session("sayac")="tamam"
end if
%>
<div style="border:1px double #f60;position:static;margin-left:10%;margin-right:10%;background-color:#fff;-moz-border-radius: 10px;">
<%if request("q")="gir" then
niki=Trim(temiz(lcase(request("nick"))))
if niki="" then
response.redirect "index.asp"
elseif niki="tarcan" or niki="zumsuk" then
session("nick")="cakma"
else
session("nick")=niki
end if
end if
if temiz(lcase(session("nick")))="" then
%><center><form action="?q=gir" method="post"><b>Nickiniz : </b><input class="kutu" name="nick" type="text" value="" size="34" maxlength="15"/> <input class="buton" type="submit" value=" Gir " name="submit"/></form></center>
<%else
if session("kayitac")<>1 then
set nesne=Server.CreateObject("Scripting.FileSystemObject")
set kaydet=nesne.OpenTextFile(Server.MapPath("kayitlar/"&day(now)&session("nick")&session.sessionID&".htm"),8,true)
kaydet.writeline "<font face=""Verdana"" size=""2""><b>Tarcan : </b>Hoşgeldin "&session("nick")&", ben Tarcan.Beni konuşturabilecek misin bakalım..</font><br /><br/>"
kaydet.close
set nesne=nothing
session("kayitac")=1
end if
%><br />--------Arkadaşlar buradan sornasi tarcanın algoritmasıdır :) temiz dediğimiz şey temizlem fonksiyonudur onu include etmiştim.' gibi sql kodlarını temizliyor
<%'---request kontrolü
if request("d")="y" then
yazi=temiz(lcase(request("yazim")))
'---numara kontrolü
if isnumeric(yazi) then
Randomize
rastgeleSayi = (Rnd * 2) + 1
select case int(rastgeleSayi)
case 1
rastgele = yazi&"+"&yazi&"="&cint(yazi)+cint(yazi)&" bunları hesaplamak zor olmuyor benim için..."
case 2
rastgele = "Bak "&yazi&" kere "&yazi&"="&(yazi)*(yazi)
end select
cevap = rastgele
'---numara değilse
else
'---yazı boşsa
if yazi="" then
cevap="hiç değilse bir kaç harf yazacak kadar zekisindir ?"
'---tekrarlama kodu
elseif yazi = session("cevap") then
if session("tekrar")="" then
session("tekrar")=1
cevap = "son yazdigimi neden tekrarladin?"
elseif session("tekrar")=1 then
session("tekrar")=2
cevap = "demek aklini kullanamiyorsun beni taklit ediyorsun"
elseif session("tekrar")=2 then
session("tekrar")=3
cevap = "bak yazma son kez diyorum"
elseif session("tekrar")=3 then
session("tekrar")=4
cevap = "gerizekali bakim valla gerizekali"
elseif session("tekrar")>3 then
cevap = session("nick")&" tam bi gerizekalidir"
end if
'---uzunluk kontrolü
elseif len(yazi) < 3 and yazi<>":d" and yazi<>":)" and yazi<>":(" then
cevap = "tabi 2 harften fazla yazsan bir yerin eksilir"
'---boş mesaj değilse
else
'---baglantı
set ceke = bag.Execute("select id,anahtar from lag")
do while not ceke.eof
anahtar=ceke("anahtar")
if instr(yazi,anahtar)>0 Then
anahtarlar=anahtarlar&"-"&ceke("id")
end if
ceke.movenext
loop
Veri = anahtarlar
Ayir = Split(Veri,"-")
for i = 1 to Ubound(Ayir)
Next
if Ubound(Ayir)>0 then
randomize
aydi = int((Rnd*Ubound(Ayir))+1 )
ceke.close
set ceke = Nothing
set cek = bag.Execute("select id,cevap from lag where id="&Ayir(aydi)&"")
cevap = cek("cevap")
cek.close
set cek = Nothing
else
Randomize
rastgeleSayi = (Rnd * 10) + 1
select case int(rastgeleSayi)
case 1
rastgele = "muabbeti degistirsek"
case 2
rastgele = "bi dk.."
case 3
rastgele = "havalar diyorum, isindi diyorum"
case 4
rastgele = "bu nick nerden geliyor"
case 5
rastgele = "kapı çaldı"
case 6
rastgele = "ne bu simdi?"
case 7
rastgele = "bunu daha degisik sekilde anlatabilir misin?"
case 8
rastgele = "biliyor musun anlamadim bunuda"
case 9
rastgele = "heyyyy.."
case 10
rastgele = "pardon?"
end select
cevap = rastgele
end if
end if
end if
set nesne=Server.CreateObject("Scripting.FileSystemObject")
set kaydet=nesne.OpenTextFile(Server.MapPath("kayitlar/"&day(now)&session("nick")&session.sessionID&".htm"),8,true)
kaydet.writeline "<font face=""Verdana"" size=""2"">"&time()&"</font><br />"
kaydet.writeline "<font face=""Verdana"" size=""2""><b>"&session("nick")&":</b> "&yazi&"<br /></font>"
kaydet.writeline "<font face=""Verdana"" size=""2""><b>Tarcan:</b> "&cevap&"<br /></font>"
kaydet.writeline "<font>---------<br/></font>"
kaydet.close
set nesne=nothing
session("cevap")=cevap
end if
%><div id="cubuk" name="cubuk" align="left" style="padding:10px;position:inherit; overflow: auto;width: 95%; height: 383px; scrollbar-3dlight-color:white;scrollbar-arrow-color:gray;scrollbar-track-color:white;scrollbar-darkshadow-color:white;scrollbar-face-color:white;scrollbar-highlight-color:gray;scrollbar-shadow-color:gray;">
<%Server.Execute("kayitlar/"&day(now)&session("nick")&session.sessionID&".htm")%> </div><form action="?d=y" method="post" name="botform">
<p align="center">
<strong><font style="font-size:13px;">Bota yaz:</strong></font>
<input class="kutu" name="yazim" type="text" value="" size="63" maxlength="500" autocomplete="off"/>
<input class="buton" type="submit" value=" Yaz " name="submit"/>
</p>
</form>
<center><%set sayac = bag.execute("select id,sayac from sayac where id=1")
say=sayac("sayac")
response.write "<font> Tarcan şimdiye kadar "&say&" tekil hit almıştır (13.08.2009 dan itibaren)</font>"%> </center>
<p align="center"><font face="Verdana" size="1">Bu site <a href="http://www.mozilla-europe.org/tr/firefox/" target="_blank">firefox</a>'a göre uyarlanmıştır<br></font></p>-----bunu eklemem şart :D fireföks
<%end if%>
<body OnLoad="document.botform.yazim.focus();">
<script type="text/javascript">
var mydiv = document.getElementById("cubuk");
mydiv.scrollTop = mydiv.scrollHeight + mydiv.scrollHeight;
</script>---------------------- dı end --------------------
Database vs.. yi sorgulardan ulaşabilirsiniz.
Merak ettiğinz, bune lan dediğiniz yada ben burayı anlamadım arkadaş dediğiniz yeri sorunuz anlatayım.Bütün kodlarını yapıştırmadım çünkü tasarımsal şeylerdi.İŞlevsel kodları yayınladım.
umarım yararlı bir konu olur. Pesinin botu falan vardı onada bakabilirsiniz php ile bot yapımı adlı konuda yapmıştık.
Bu arada şimdi php için yazıyorum botu.Bir iki sorun çıktı onu hallettikten sorna php ile olan halinide yayınlayacağım.
-
kroo bunu beğendi
-
asp ilede hiç aram yoktur, ama eminimki bu kodlar birinin işine yaricak. sonuçta Open-Source
bide hocam linuxcuysan niye asp kasiyonki php duruken :) tabii hayat bana başkalarının işine karışmamam için çok ders verdi ama yerimde duramıyom :) -
celoron bunu yazdı:
-----------------------------asp ilede hiç aram yoktur, ama eminimki bu kodlar birinin işine yaricak. sonuçta Open-Source
bide hocam linuxcuysan niye asp kasiyonki php duruken :) tabii hayat bana başkalarının işine karışmamam için çok ders verdi ama yerimde duramıyom :)
-----------------------------hocam ilk mesajın son satırına bakar mısın :D
vallahi uzun süredir localhost kruamıyrodum pardusa.Fakat ufak aslında kuruyormuşum ufak bir sorun varmış.onu hallettim şimdi çalışabiliyor.
pph daha basit daha mantıklı geliyor.Ama ne yalan söyliyim asp sanki insanla konuşurken php de makinaya sen şöyle yap emri veriyorsun.Tamma mantıken asp de de o fakat mantığıma dah afazla uyuyordu.
Phpyi de seviyorum.Tek sorunum asp kadar fonksiyon bilmemek.Ufak bir yanlışlıkla web tasarımda aspyi seçmiştim.ASp ile başlayınca php birazcık farklı geliyordu.Her zamna öğreniyorum sonra el sürmeyince unuyorum.Şimdi phpde tarcan projesine devame dicem.Bu yüzden phpyi geliştiririm.
Sonuna kadar linuxtayım, sonuna kadar opın sörç :D
HEa koyu bir aprdusçu olmama ramen yakında google chrome os çıkınca ona geçerim anında satarım aprdusu (h)
!!! proje dosyalarına şuradan ulaşabilirsiniz : http://code.google.com/p/tarcanbot/
-
zumsuk bunu yazdı:
-----------------------------celoron bunu yazdı:
-----------------------------asp ilede hiç aram yoktur, ama eminimki bu kodlar birinin işine yaricak. sonuçta Open-Source
bide hocam linuxcuysan niye asp kasiyonki php duruken :) tabii hayat bana başkalarının işine karışmamam için çok ders verdi ama yerimde duramıyom :)
-----------------------------hocam ilk mesajın son satırına bakar mısın :D
vallahi uzun süredir localhost kruamıyrodum pardusa.Fakat ufak aslında kuruyormuşum ufak bir sorun varmış.onu hallettim şimdi çalışabiliyor.
pph daha basit daha mantıklı geliyor.Ama ne yalan söyliyim asp sanki insanla konuşurken php de makinaya sen şöyle yap emri veriyorsun.Tamma mantıken asp de de o fakat mantığıma dah afazla uyuyordu.
Phpyi de seviyorum.Tek sorunum asp kadar fonksiyon bilmemek.Ufak bir yanlışlıkla web tasarımda aspyi seçmiştim.ASp ile başlayınca php birazcık farklı geliyordu.Her zamna öğreniyorum sonra el sürmeyince unuyorum.Şimdi phpde tarcan projesine devame dicem.Bu yüzden phpyi geliştiririm.
Sonuna kadar linuxtayım, sonuna kadar opın sörç :D
HEa koyu bir aprdusçu olmama ramen yakında google chrome os çıkınca ona geçerim anında satarım aprdusu (h)
-----------------------------kırom os çıksın aynı gün kurarım makineye :D
-
http://www.tahribat.com/forumdisplayfolder.asp?folderid=91108&sayfa=2#1010892
hocam gogıl kırom güzel gibi duruyor.Tıpkı google gibi sade, hoş ve performanslı olur inş..

-
bak ben bu tarcanı bi sitenin s.s.s kıymına koymak istiyorum daha caf caflı olur :)
ayrıyetten niyetim başka neler sotmak istedikleri müşteri memunuyeri fazladan bi 200 papel koparırım :Pp
-
zumsuk hocam son satır(lara) bakmadığım için özr :)
bu arada ben pardus olmasana linuxcuyum aynen bende chrome os gelir gelmez kurucam. oda linux zaten sapına kadar open-source :)
-
life goes on olm,
tarcan da olsa insan insandır.
-
snnyk bunu yazdı:
-----------------------------bak ben bu tarcanı bi sitenin s.s.s kıymına koymak istiyorum daha caf caflı olur :)
ayrıyetten niyetim başka neler sotmak istedikleri müşteri memunuyeri fazladan bi 200 papel koparırım :Pp
-----------------------------hocam bende o tarz 3 büyük projeye sahibim :) tarcan sadece tester..
Ama artık Tarcan ne kadarda tester olsa gönülleri fet etti.
Ufak projeleri paylaşırsak dahada büyür.Hayırlısı bakalım
-
Tenkyu.. Biz Cok Memnun Oldum. :)