Mağdur Karadenizli Ve Fındık
-
cordelian bunu yazdı:
-----------------------------
nihat bunu yazdı:
DJ_Alper bunu yazdı:
-----------------------------Türkiyede tariş gibi bir kurum çalışıyomuki fisko çalışsın
10 yıldır üzümcüler aynı fiyata satıyolar üzümü sen kasada 2 lira görüyosun ama burda adam 50 kuruşa satarsa mutlu oluyo
incirde aynı hodi bunları geç
Dünyanın %80 üretimi bizde fındığın nasıl oluyorda stokları eritemiyoruz :)
cevap: coniye fındığı yedirmiyoruz len kaju manyağı oldum adamlar bize kadar getirdiler bizim fındık neden gitmez anlamam
-----------------------------doğru aslında Türkiyede siyasetçilerin toprağa karşı bir hayinliği söz konusu başka bir konuda bunu ele almak lazım.. dediğim gibi dünyanın en kaliteli fındığını üretiyoruz ve hükümet reklamını yapıp pazara süreceğine üretimi azaltmaya çalışıyor...bu konuyu açmama sebepte hükümetin bu intikam kokan iki yüzlülüğüdür..
biz şuan böle düşünüyoruz fakat bizim kadarda körü körüne şuanki hükümet sempatizanı olup destekleyen var...insanlarla konuşup açıklamaya kalktıgındada sorun oluyor.
-----------------------------hoca vallaha canım fındık istedi biraz alıp yiyem :)
-
@lordvader89
dediklerine katılıyorum hoca ancak benim dediğim gibi benim ayar kaptığım olay seninde saydığın bölgelerdeki insanlarda mağdur..eğer bir üretim fazlası varsaki söylediklerin kafama yattı artık var diyorum kabul ediyorum ancak yöntem bu olmamalı.çünkü ciddi bir mesele bu. yani devlet bu söylediğin alan dışında kalan üreticiye alternatif kaynak sağlamalı.devletten bir şeyler beklemeyi ve birşeyler istemeyi hiç sevmem ama bu şart..
-
nihat bunu yazdı:
-----------------------------@lordvader89
dediklerine katılıyorum hoca ancak benim dediğim gibi benim ayar kaptığım olay seninde saydığın bölgelerdeki insanlarda mağdur..eğer bir üretim fazlası varsaki söylediklerin kafama yattı artık var diyorum kabul ediyorum ancak yöntem bu olmamalı.çünkü ciddi bir mesele bu. yani devlet bu söylediğin alan dışında kalan üreticiye alternatif kaynak sağlamalı.devletten bir şeyler beklemeyi ve birşeyler istemeyi hiç sevmem ama bu şart..
Devlet Üreticiye bu sene söyledi hatta Benimde Sakaryada olduğum bir dönemde anons edildiGelin Kivi dikin yada Elma dikin denildi...Çünkü Sakarya vs. gibi yerler düzlük alanlar ve düzlükde Fındık dikimi bence biraz aç gözlülükdür.Çünkü doğu karadenizdeki insanlar ve devlet fındık dikmeye mecburlar neden mecburlar?
Çünkü Erezyon tehlikesi en çok olan yerler orası ve erezyonu en çok engelleyen fındık ağacı.
Şimdi geriye dönelim sakaryada anons ettiler düz alanlardaki fındıklar sökülecek gelin anlaşalım kivi veya elma veya kiraz dikin dediler millet galeyana geldi bir anda biz hazırdaki fındığımızı söktürmeyiz dediler ki bu halkın cahilliğini gösterir.
Birde şu var;
Diyorlarki devlet stokdaki fındığın hepsiyle Çikolata,gofret vs. gibi ürünler yapsın.
Yokya! bi tek bizim millet akıllı zaten çözümü bulduklarını sanıyorlar..Peki öyle yaparsa Özel sektör ne bk yiyecek? Hem Ülker,Eti,Sagra vs. gibi dev üreticiler buna asla izin vermez ki bu da devletin işine gelmez zaten.
Devletten şuan tek beklentimizin;
Fındıkların biran önce -2 sene içinde- sökülmesi ve bu sayede fındık fiyatının en az 6 liraya çıkması olması gerekir.
-
Bir Düzce li ve Bir Fındık üretici olarak ancak şunu söyleyebilirim Acaip Girdi. gerisini siz anlarsınız artık.