Mahalle Baskısı, Ofset Baskı, Patates Baskısı, Spiral Cilt…Vs
-
İstanbul’a beş yıl önce Ankara’dan geldim. Önce Süreyyaplajı’nda oturdum. O nefis demiryolu istasyonu bölgesi, sonra deniz. Sahil, yürüyerek beş dakikaydı evimden. Güneş batarken adalara doğru bakmak sinirlere iyi geliyordu.
Sonra ayrıldım oradan. Nişantaşı’nda yaşamaya başladım. Çok sevdiğim bir arkadaşım vardı orada. Sırf bu yüzden. Bir de çok bakımlı bir semt olduğunu gördüm ve sevdim. Gayet merkezi bir yerdeydi oturduğum apartman. Teşvikiye camiinin hemen yakınındaydı. Gördüm Nişantaşı’nı. İki buçuk yıl boyunca her hafta sonu kahvaltımı Teşvikiye “Cafe” başta olmak üzere civardaki mekânlarda yaptım.
İnsanların oturma kalkma biçimlerine baktım. Sarılma, kopma, bağırma, terk etme, bağıra basma, sevinme ve kaygılanma biçimlerine.. Kahvaltılarına başlama ve bitirme ritüellerinin ayrıntılarına.. sorun ettikleri şeylerin rengine, kokusuna, ağırlığına.. uzun uzun baktım.
Seçkin bir dünyaları vardı. Rafine bir oturma kalkma kültürleri vardı. Müslümanlara çok benzeyen bir hal hatır sorma gelenekleri, vedalaşma biçimleri, sohbet tarzları vardı.
Gustav Flaubert boşuna söylememiş; “Bir şeyin ne kadar ilginç olduğunu anlayabilmek için ona biraz daha yakından bakmanız yeterlidir” diye..
Kendimi Nişantaşı sosyo-psikolojisinin deryasına saldım.
Baktım…
Çocuksuzluklarının acısını sırtlarından indirip köpeklerinin sırtlarına “ilgi” yükü olarak bindirmelerine.. Hiç kimseyi gerçekten sevememenin acısını “sevgi” olarak “bütün insanlığın” sırtına yüklemişliklerine.. Aslen iyi beslenmiş, zeki, espritüel olmalarına; ama bunun yanında kendi iki yüzlülüklerini fark edemeyecek şekilde özel olarak çarpılmış, tembelleşmiş zihinlerine.. Sorumluluk oklarını uzaklara fırlatmış solcu(!) ruhlarının o kaba, o veciz, o yavşak yan gelmişliklerine.. Ruha cesaret veren her yüksek ve seçkin his için ayrı bir eyyamcılık geleneği geliştirebilmiş gizli ruhsal bağışıklıklarına..
Ve biliyor musunuz, başını örtmüş bir kız Teşvikiye’de kalabalık bir “Cafe”nin önünden geçtiğinde n’oluyor? Kırmızı kırmızı büyümüş göz akları, linç linç kısılmış kaşlar, o kıza bakarken bir yandan da başparmakla kül tablasına sembolik sembolik ezilen izmaritler, radyoaktif saç dalgalanmaları ve vücut ürpermeleri, kasılmalar..vs. Bunlar mı? Siz böyle tahmin ettiniz, değil mi? Hayır işte. Bu, CHP’nin lümpen kanadının ideolojisidir sadece. Bu, annesi veya ablası başörtülü olan “çağdaş yaşamacı”nın retorik tepkisidir. Kendine benzeyeni dövenin psikolojisidir. Onlar şunu yapıyorlar: “YOK!” O, yok. Öyle bir şey yok yani. Yani, o yürüyen başı örtülü şey, bir canlı sadece. Ve zararsız. Bizim “normalimizle” alakalı bir şey/durum değil..
İşte baskıya tenezzül etmeyen baskı! Baskının kıralı!
Ey baskıcıların arkasındaki güç! Ey baskıya gerek duymayan derin baskıcılar!
Bana şu sorunun cevabını vermeden rahat uyuyamayacaksınız ve yataklarınızda döneceksiniz!
Nasıl oluyor da cepheye mermi taşırken başörtülü olabiliyor bu kadın, askerin yarasını sararken başörtülü olabiliyor, dağlardan cepheye ilâç ve ekmek kaçırırken başörtülü olabiliyor, kocası siperlerden mermi yağmuruna doğru fırlarken başörtülü olabiliyor, parçalanmış bir yürekle yetimlerine sarılırken başörtülü olabiliyor, bileziklerini çıkarıp yoksulların yardımına koşarken başörtülü olabiliyor, Şırnak’taki çatışma haberini hiçbir savaş analistinin dalga boyuna yaklaşamayacağı bir dehşet evreninden izlerken başörtülü olabiliyor, sonunda kendi gözleriyle takip ettiği çatışmadan kendi payına düşen cesede, sevgili oğluna sarılırken, ceset bozulmadan bir daha, bir daha, bir daha öpebilmek için nefeslerini tüketirken başörtülü olabiliyor, çatlamış elleriyle kırdan, bayırdan, tarladan topladığı yiyeceğin bir kısmını Devlet’ine vergi olarak gönderirken başörtülü olabiliyor da okurken başörtülü olamıyor?
Bana bu sofistike saçmalığın cevabını vermelisiniz!
Bu sentetik manyaklığın, bu kolektif alıklığın hesabını vermelisiniz!
(Yeni Aktüel) Selahattin YUSUF
-
Dj_Alper in dediği gibi "çok uzun özeti yokmu?" :D
-
baris_ekin bunu yazdı:
-----------------------------
-----------------------------akıcı hocam kaptır gidiyo:)
-
yeter artık boku çıktı bu mevzuların
iki taraftan da mallar var
onun için kimsebi tarafı mazlum göstermesin
hem cepheye silah taşımak için illa örtülü mü olmak lazım?
bir de söyler mi yazar bana : belli mahallelerden azıcık açık geçene "orospu" gözüyle bakan kişiler kimlerdir?
bu cepheye silah taşıyan örtülü annelerimizin çocukları torunları olmasın?
hadi az değil çok açık geçsin, hatta "kaşar" olsun cinselliğini doya doya yaşasın sana ne? demek icap etmez mi onlara da?
yok eğer açık giyinene kaşar diyosan sana da yobaz derler anana bacına da kapalı diye kötü kötü bakarlar kusura bakma
ya da sen "medeni" arkadaşım, sen kadın kapalı diye "gerizekalı, zavallı" gözüyle bakarsan sana da "fahişe" derler sen de kusura bakma
ya da bu devirde silah taşıyacak kadından çok lisans eğitimi almış kadına ihtiyacımız yok mudur?
------------------------
olay ne saçma!!!!
o ona çamur atsın o ona çamur atsın!
kimin sesi daha gür çıkarsa haydi bakalım...
-
Prometheus bunu yazdı:
-----------------------------yeter artık boku çıktı bu mevzuların
iki taraftan da mallar var
onun için kimsebi tarafı mazlum göstermesin
hem cepheye silah taşımak için illa örtülü mü olmak lazım?
bir de söyler mi yazar bana : belli mahallelerden azıcık açık geçene "orospu" gözüyle bakan kişiler kimlerdir?
bu cepheye silah taşıyan örtülü annelerimizin çocukları torunları olmasın?
hadi az değil çok açık geçsin, hatta "kaşar" olsun cinselliğini doya doya yaşasın sana ne? demek icap etmez mi onlara da?
yok eğer açık giyinene kaşar diyosan sana da yobaz derler anana bacına da kapalı diye kötü kötü bakarlar kusura bakma
ya da sen "medeni" arkadaşım, sen kadın kapalı diye "gerizekalı, zavallı" gözüyle bakarsan sana da "fahişe" derler sen de kusura bakma
ya da bu devirde silah taşıyacak kadından çok lisans eğitimi almış kadına ihtiyacımız yok mudur?
------------------------
olay ne saçma!!!!
o ona çamur atsın o ona çamur atsın!
kimin sesi daha gür çıkarsa haydi bakalım...
-----------------------------hocam adam da diyorki madem o ''kaşar'' dediğin okuyabiliyorda başörtülü kızımız niye okuyamıyor.yoksa tabiki iki tarafta da çok katı kesimler vardır.
-
Baştan sona okudum hocam.Ellerine sağlık paylaştığın için.Yazanında yüreğine sağlık.
Adam güzel yerden girmiş doğruya doğru artık "öcü" gibi görülüyor başörtülü bacılarımız analarımız.
Hey Allah'ım açana karışmayız kapanana yok sel okuyamazsın deriz.
Nice cevherler sırf başörtülü diye liseden öte geçemediler.
Belki gelişemememizin büyük nedenlerinden biriside budur.Milletinin giyimiyle yaşamıyla uğraşana kadar bilime verseydik kendimizi kim durabilirdi önümüzde.
-
baris_ekin bunu yazdı:
-----------------------------
-----------------------------hocam :-/profil resminde che var yapma bu tür adamlar oku oku der....
üşenmeyin .
-
başörtü bu konuda çok geniş tanımlarda kullanılmış
bence başörtü analarımızın nenelerimizin başına bağladığı hiçbir SİYASİ içerik taşımayan örtüdür
-
Selahattin Yusuf :) nişantaşı imajlı, hükümet destekli genç yazarlarımızdan, nişantaşına çok laf sokmuş karga beyniyle... blah blah blah
20 yıllık nişantaşılı olarak şu paragraflara bittim:
Çocuksuzluklarının acısını sırtlarından indirip köpeklerinin sırtlarına “ilgi” yükü olarak bindirmelerine.. ekonomik gelirin arttığı bölgelerde hayvan besleyen insan sayısı artar, ekonomik durumun iyi olduğunda çocuğunu sokak yerine alışveriş ve eğlence merkezlerine gönderirsin sokaklarda pek çocuk görünmez, Nişantaşı tarafında 18 yaşını geçen çocuk aile yanında kalmamaya özen gösterir.
Hiç kimseyi gerçekten sevememenin acısını “sevgi” olarak “bütün insanlığın” sırtına yüklemişliklerine.. lavuk bunu neresinden uydurmuş anlayamadım yılmaz erdoğan taklidi a.q.
Aslen iyi beslenmiş, zeki, espritüel olmalarına; ama bunun yanında kendi iki yüzlülüklerini fark edemeyecek şekilde özel olarak çarpılmış, tembelleşmiş zihinlerine.. Sorumluluk oklarını uzaklara fırlatmış solcu(!) ruhlarının o kaba, o veciz, o yavşak yan gelmişliklerine.. senin ben a.q. Nişantaşından solcu çıkmaz, eleman kurtuluş ve şişli bölgelerini karıştırmış, bizim taraftan liberaller ve milliyetçiler çıkar, bir de umursamaz tavrımın hastası olun zekiyim çalışkanım param var s.kin birbirinizi düşüncesinde olanlar vardır. Ruha cesaret veren her yüksek ve seçkin his için ayrı bir eyyamcılık geleneği geliştirebilmiş gizli ruhsal bağışıklıklarına.. a.q. onun için tmsf den besleniyorsun yiyorsa git parasını devletten almayan yerlerde çalış.
Ve biliyor musunuz, başını örtmüş bir kız Teşvikiye’de kalabalık bir “Cafe”nin önünden geçtiğinde n’oluyor? Kırmızı kırmızı büyümüş göz akları, linç linç kısılmış kaşlar, o kıza bakarken bir yandan da başparmakla kül tablasına sembolik sembolik ezilen izmaritler, radyoaktif saç dalgalanmaları ve vücut ürpermeleri, kasılmalar..vs. Bunlar mı? Siz böyle tahmin ettiniz, değil mi? Hayır işte. ibne olduğunu düşünmeye başladım senin o hayalperest toplumu bölmeye çalışan kafana sıçayım!
Bu, CHP’nin lümpen kanadının ideolojisidir sadece. Bu, annesi veya ablası başörtülü olan “çağdaş yaşamacı”nın retorik tepkisidir. Kendine benzeyeni dövenin psikolojisidir. Onlar şunu yapıyorlar: “YOK!” O, yok. Öyle bir şey yok yani. Yani, o yürüyen başı örtülü şey, bir canlı sadece. Ve zararsız. Bizim “normalimizle” alakalı bir şey/durum değil.. ulan bü ülkede böyle adamlar yazar olabiliyor ve bu foruma bile taşınabiliyor ya yazıklar olsun.
-
Micro_Sd bunu yazdı:
-----------------------------hocam adam da diyorki madem o ''kaşar'' dediğin okuyabiliyorda başörtülü kızımız niye okuyamıyor.yoksa tabiki iki tarafta da çok katı kesimler vardır.
-----------------------------cümlene katılıyorum ama adamın dediğini ya sen anlamadın ya ben anlamadım
adam taraflardan birinin katı kesiminden ben bunu anladım
yanlış anlamışsam da mesajımı geri çekmiyorum çünkü düşüncelerimi yazdım
şimdi olmaa başka bir konuda aynı mesajı elbet yazacaktım
-
nos18 bunu yazdı:
-----------------------------başörtü bu konuda çok geniş tanımlarda kullanılmış
bence başörtü analarımızın nenelerimizin başına bağladığı hiçbir SİYASİ içerik taşımayan örtüdür
-----------------------------hocam hakketen birinin başına bağladığından hangi partili olduğunu çıkarabiliyor musun?