Mahallede Havlayan Köpek Sorunu
-
CaniSokucu bunu yazdı
Hocam iletişimden bu kadar korkmayın öküzlük yapıp adama da saldırmayın. Gidip akıllıca komşu bak böyle böyle bi durum var bebeğimiz var, ben durumdan rahatsız olmuyorum bebek uyuyamıyor dersin. Adam öküz çıkarsa şikayet edersin(bir şey çıkmaz), öküz değilse kusura bakmayın der bi çözüm bulmaya çalışır. Aynısı başıma gelmişti(köpekli müstakil ev olarak) hayvan komşu ilk gece içine atmış sanırım diğer gece köpeği susturmak için yanına gittiğimde balkona çıktı höykürmeye başladı uyuyamıyoruz burda bu nedir ya olur mu böyle şey diye. Önce biz kusura bakmayın tamam mamam diye geçiştirdim sonraki gece adamın suratına bile bakmadım. Öküz gibi bağıracağına insan gibi anlat sıkıntı olmaz. Sonra belediyeye mi şikayet etmiş ne yapmış ben evde yokken belediyeden gelmiş biri sanırım(bizimkilerin uydurması da olabilir) ama bi bok yapamazlar orası ayrı. Daha sonra köpek gitmişti. Yanlış anlaşılmasın kimse gelip almadı sahibine gitti.
Hocam o değilde senin nick nasıl birşey öyle ya :)
-
Bur da bize yazdıklarının aynısını adama anlatsan sorun çözülücek , çak bi kırmızı tuborg git konuş
-
Ozden bunu yazdıCaniSokucu bunu yazdı
Hocam iletişimden bu kadar korkmayın öküzlük yapıp adama da saldırmayın. Gidip akıllıca komşu bak böyle böyle bi durum var bebeğimiz var, ben durumdan rahatsız olmuyorum bebek uyuyamıyor dersin. Adam öküz çıkarsa şikayet edersin(bir şey çıkmaz), öküz değilse kusura bakmayın der bi çözüm bulmaya çalışır. Aynısı başıma gelmişti(köpekli müstakil ev olarak) hayvan komşu ilk gece içine atmış sanırım diğer gece köpeği susturmak için yanına gittiğimde balkona çıktı höykürmeye başladı uyuyamıyoruz burda bu nedir ya olur mu böyle şey diye. Önce biz kusura bakmayın tamam mamam diye geçiştirdim sonraki gece adamın suratına bile bakmadım. Öküz gibi bağıracağına insan gibi anlat sıkıntı olmaz. Sonra belediyeye mi şikayet etmiş ne yapmış ben evde yokken belediyeden gelmiş biri sanırım(bizimkilerin uydurması da olabilir) ama bi bok yapamazlar orası ayrı. Daha sonra köpek gitmişti. Yanlış anlaşılmasın kimse gelip almadı sahibine gitti.
Hocam o değilde senin nick nasıl birşey öyle ya :)
Hahaha hocam valla desteğe bi mail atasım geldi değiştirebilir miyiz diye şu an, kaç oldu bu tepkiyi alıyorum. :D
-
Teşekkür ederim arkadaşlar. Sorun biraz karışık. Manyak golden kırması şimdi yine başladı havlamaya(sevimli birşey, bide havlamasa :). Önerileriniz için teşekkürler. Şimdilik beklemedeyim. Umarım havlamayı bırakır. Yada biz alışırız. Yada az uzakta havlar filan.
İletişimsiz bir toplum olduk vesselam. kimsenin kimseye sabrı yok.
-
önce sahibi ile konuşulur, sahibi laftan anlamıyorsa köpek ile konuşulur, o da laftan anlamıyorsa kılıç kuşanılır.
gerekli malzemeler;
1- köpek kovucu cihaz,
2-kullanılmayan bir çanak anten.
köpek kovucunun mesafesi kısa olduğundan çanak anteni kullanacağız. Çanak antenin LNB yerine köpek kovucu aynı LNB gibi yerleştirilir ve anten köpeğin bulunduğu noktaya çevrilir. Cihaza gerilim uygulanır ve köpeğin etkilenip etkilenmediği havlamaları takip edilerek tespit edilir. İşe yaramazsa işin içine daha çok elektronik bilgisi girecektir. Bu durumda cihazı güçlendirmek için anfi,piezo vb. ekipmanlara başvurularak sistem güçlendirilir. Hatta sese duyarlı ek devre yapılarak sadece gürültü olduğunda sistem devreye girebilir.
Denemedim ama daha önce bir okulun bilim fuarında iki çanak anten arasında metrelerce mesafe olmasına rağmen fısıltılı konuşma rahat duyulabiliyordu, bir şekilde iş görebilir diye düşünüyorum.