Maketler Hakkında

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    GusFring
    GusFring's avatar
    Erkek

Plastik maket işine sardım, uzun süredir aklımda vardı, hediye olarak aşağıdaki gelince başladım, epey sardı. Bu konuda biraz daha ilerlemek ve farklı maketler/ekipmanlar da almak istiyorum. Aramızda bu hobiye saran mürit var mıdır? İnternette çok fazla maket çeşidi bulamıyorum. Trendyol, amazon, hepsiburada gibi sitelerde genelde aynı tip ve konseptte maketler dönüyor. İsmi hobimarket vs olan bir sürü site var oralarda çeşit daha fazla ama güvenilirler mi bilmiyorum. Tavsiyelerinizi bekliyorum.

https://www.hepsiburada.com/revell-1-50-model-set-gemi-viking-ship-65403-pm-HBC00003FU6KI 

Bundan 2300 yıl kadar önce Çinli filozof Chuang Tzu, rüyasında bir kelebek olduğunu görmüş ve uyandıktan sonra şu soru üzerine düşünmüştü: Chuang Tzu kimliğimle, kendimi rüyamda bir kelebek olarak mı görmüş olduğumu, yoksa aslında şu anki kelebek kimliğimle kendimi rüyamda Chuang Tzu adlı bir adam olarak mı görmekte olduğumu nasıl ayırt edebilirim?
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LaNCeLoT
    LaNCeLoT's avatar
    Erkek

Facete grup var baya prof tiplerdi

Bir suredir bakmiyorum, bulayim linki vericem

Facete soyle bir sey var hastalijli cok, uzun suredir bakmadigin gruptan seni cikartiyor like ve takip seceneklerini geri cekiyor spammi saniyor ne saniyor anlamiyorum. Ya da surekli iceride ugras uzun sure vakit gecir dolayisiyla diye yapiyorlar.

Kurtlar tasma takmaz....
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LaNCeLoT
    LaNCeLoT's avatar
    Erkek

https://www.facebook.com/groups/1435644350087395/

Te bu ama senin tema da degilmis maketciler.

LaNCeLoT tarafından 28/Ara/24 04:14 tarihinde düzenlenmiştir

Kurtlar tasma takmaz....
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    blackhammer
    blackhammer's avatar
    Erkek

araba versiyonlarindan yapiyorum sonra hediye ediyorum.

kafa dagitmak icin cok guzel hobi ama tuzlu.

bazen kafa dagitayim derken kafayi yedirttigi de olabiliyor. araba modelleri daha cesitli oldugu icin arabayi tercih etmistim. ilk maketlerim faciaydi. zamanla pratikle gelisiyor. arabalari tercih ettigim icin kitap, kirtasiye zincirlerinde bol oluyor.

ph"nglui mglw"nafh cthulhu r"lyeh wagh"nagl fhtagn
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    GusFring
    GusFring's avatar
    Erkek
    LaNCeLoT bunu yazdı

https://www.facebook.com/groups/1435644350087395/

Te bu ama senin tema da degilmis maketciler.

Teşekkür ederim hocam, evet benimkilerden değil.

Bundan 2300 yıl kadar önce Çinli filozof Chuang Tzu, rüyasında bir kelebek olduğunu görmüş ve uyandıktan sonra şu soru üzerine düşünmüştü: Chuang Tzu kimliğimle, kendimi rüyamda bir kelebek olarak mı görmüş olduğumu, yoksa aslında şu anki kelebek kimliğimle kendimi rüyamda Chuang Tzu adlı bir adam olarak mı görmekte olduğumu nasıl ayırt edebilirim?
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    GusFring
    GusFring's avatar
    Erkek
    blackhammer bunu yazdı

araba versiyonlarindan yapiyorum sonra hediye ediyorum.

kafa dagitmak icin cok guzel hobi ama tuzlu.

bazen kafa dagitayim derken kafayi yedirttigi de olabiliyor. araba modelleri daha cesitli oldugu icin arabayi tercih etmistim. ilk maketlerim faciaydi. zamanla pratikle gelisiyor. arabalari tercih ettigim icin kitap, kirtasiye zincirlerinde bol oluyor.

Araba, figür, tank ve uçak var sanırım çok çeşitli bir konsept yok? Satın alımlar için kullandığın, önerebileceğin bir websitesi var mı? Revell dışında bir marka önerin var mı?

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    All hail to Tux
    sandman
    sandman's avatar
    Erkek

Sanırım 20 yıldır ölçek modelcilikle ilgileniyorum. Model, boya, fırça veya airbrush soruların olursa yaz.

model set olarak tamiya genelde en iyi detay ve kolaylığı sunar, gaza gelip meng, trumpeter felan girişme en başta çok üzer. Revell'den uzak dur hayatın törpülemek ve putty ile boşluk doldurmakla geçer.

benim model aldığım yerler;

https://www.mmyhobby.com/
    https://www.hobbytime.com.tr/

boya olarak vallejo veya citedal kullanıyorum. Törbü, zımpara, yan keski ve neşterim tamiya.

Tepe ışığını ikeadan aldım.

fırçalarım da vinci onlarıda kadıköyde

artsanatsal.com'un dükkanına gidip aldım.

Mühendis kahveyi projeye dönüştüren bir insan evladıdır.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Cesnist
    Cesnist's avatar
    Erkek

5 yıldır Gundam maket yapıyorum :) ne kadar cok ilgilenen varmıs aslında sevindim acıkcası.

WW2 konseptinde gidersen hocam tamiya üzmez, revell söylenmiş zaten ama cocuk işidir bosver onu.

Netten değilde dükkanlardan alırsan bazen elden cıkarmak istedikleri setler oluyor onları cok ucuza alabilirsin. Kuzen tamiya topluyor besiktastan alıyoruz.

طדṮ
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    blackhammer
    blackhammer's avatar
    Erkek
    GusFring bunu yazdı.

Araba, figür, tank ve uçak var sanırım çok çeşitli bir konsept yok? Satın alımlar için kullandığın, önerebileceğin bir websitesi var mı? Revell dışında bir marka önerin var mı?

revell disinda hic almadim. araba, ucak ve gemi maketlerine denk geldim ama sadece arabalari denedim. kucukken ucak falan da denemisligim vardi ama cok cok eski zamanlardi. simdilerde sadece araba yaptim.

online almadim ama sanirim bu isin duayeni revell olmali benim cocuklugumdan beri bu marka faaliyet gosteriyor.

bu konuda oyle profesyonel bir modelci degilim sadece kafa dagitmak icin yapiyorum. 

duzenleme; yukarida daha deneyimli arkadaslar yazmislar ben sadece revell deneyip iyi diye dusunurken megerse amatorun amatoruymusum onu ogrendim.

blackhammer tarafından 28/Ara/24 15:36 tarihinde düzenlenmiştir

ph"nglui mglw"nafh cthulhu r"lyeh wagh"nagl fhtagn
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    All hail to Tux
    sandman
    sandman's avatar
    Erkek

Revell'i aşırı gömdüm ama inanın çok çektiğimdendir, revell alacaksan ama bunların deniz altı modelleri iyi.

sen ne sevdiğini söylersen bir kit önereyim.

Benim genelde başlangıç seviyesinde kişilere önerdiğim model; tamiya sovyet tanklarından t-62 1/35 oluyor. 

yapması kolay, detayları gayet iyi, dümdüz yeşile boyasan bile güzel duruyor.

Yok çamur yapacağım, pas yaparım, hasar eklerim diyorsanda sıçtığında toplaması kolay

Mühendis kahveyi projeye dönüştüren bir insan evladıdır.
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wert
    wert's avatar
    Erkek

10-15 yıl öncesinden kayıtlarımdan şöyle birşey buldum araba ile ilgili güzel tutorialler var 

http://italianhorses.net/Tutorials/tutorials.htm

|sadece aptalların başarısı ders notu ile ölçülür|
Toplam Hit: 861 Toplam Mesaj: 19
hobi maket revell