Malezya Uçağına Ne Oldu?

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Florenzi
    Florenzi's avatar
    Kayıt Tarihi: 02/Şubat/2006
    Erkek

    Çin’in sosyal medyasındaki yorumlar, söz konusu uçağın İran’da olabileceği üzerinde birleşti. Çin’intwetteri olarak bilinen Weibo'da en fazla yorumlanan konulardan biri kayıp Malezya uçağı olmaya devam ediyor. Uçaktan haber alınamaması ve Malezya Başbakanı Necib Razak’ın uçağın kaçırıldığı yönündeki açıklamaları üzerine Çin’in sosyal medyasında değişik yorumlar yapılmaya davam ediliyor.

    Çinli kullanıcılar, kayıp uçak ile ilgili birbirinden ilginç iddialar ortaya atıyor. Bunlardan en fazla destek göreni ise uçağın İran'a kaçırıldığı ve İran'daki bir havaalanında bekletildiği yönünde.

    Çinli sosyal medya kullanıcıları, kayıp uçağın Hint Okyanusu üzerinde düşmüş olabileceği ihtimalini çok düşük görüyor. Bunun sebebi de 10 gün süren tarihin en büyük ve en teknolojik araştırmalarına rağmen uçağın enkazına hala ulaşılamamış olması.

    Çin sosyal medyasında uçağın kaçırılma ihtimali olarak 3 ülke gösteriliyor. Bunlar ise Afganistan, Pakistan ve İran olarak sıralandı.

    Sosyal medyadaki yorumlarında, Çin ve Pakistan ilişkilerinden dolayı uçağın bu ülkede bulunamayacağını, bunun yanı sıra Pakistan'ın Sünni olmasının da bunda bir etken olacağını düşünülüyor.

    Afganistan konusunda ise ülkede yaşanan karışıklık ve ABD askerlerinin halen tamamen ülkeden ayrılmamasından ötürü böyle bir ihtimalin zor olacağına inanılıyor.

    Ancak İran konusunda ise weibo kullanıcıları hemfikir olmuş durumda. Hatta bu konuda Çinliler üç dört sebep ortaya atıyor. Bunların en ilginç olanı ise, İran'ın Şii mezhebinden olması ve ‘’şeriat’’ ile yönetilmesi, özellikle uçağın Zahari Ahmet Şah isimli pilotunun Şii mezhebine ait Malezya ana muhalefet partisi destekçisi olmasının uçağın İran'a kaçırıldığı iddialarını güçlendirdiğine inanılıyor. Adı geçen pilot, Malezya anamuhalefet liderinin eşcinsel eylemde bulunduğu için tutuklanmasına tepki olarak da ‘’demokrasi öldü’’ yazılı bir tişört giyerek, tepki göstermişti.

    Öte yandan Çinliler, Malezya hükümetini ABD yönetimini dinlemekle ve her yapılan açıklamayı ABD'den gelecek olan istihbaratlara göre değiştirmesine de büyük tepki gösteriyor. Özellikle deABD'nin kayıp uçağı arama çalışmalarına direk olarak Hint Okyanus'undan başlamasının olayın Washington yönetimi tarafından idare edildiği şeklinde yorumlanıyor.

    Uçağın intihar saldırısı mağduru olduğu durumu da Çinli kullanıcılar tarafından mantıklı bulunmayan ihtimaller arasında. Çinliler intihar saldırısı yapacak birinin uçağı 5 saat daha (ABDuçak motorlarının 4-5 saat boyunca sinyal verdiğini açıklamıştı) uçurmaya ihtiyaç duymayacağını ve Pekin’e giden uçağı doğrudan Pekin’de düşürebileceklerini dile getiriyor.

    Çinliler ayrıca söz konusu uçak olayının Çin’e karşı düzenlenen bir eylem olduğuna da inanmıyor.

    SON AÇIKLAMA: FİDYE TALEBİ YOK

    Malezyalı yetkililer, kayıp uçakla ilgili olarak bugün yaptıkları son açıklamada, uçakta herhangi bir itiş-kakış olduğunu gösteren hiçbir kanıt olmadığını söyledi. Yetkililer, pilotun intihar olasılığını da araştırdıklarını belirtti. Kuala Lumpur’da düzenlenen basın toplantısında konuşan Malezyalı yetkililer, şu ana kadar kendilerin fidye istendiğiyle ilgili bir talep gelmediğini de ifade etti.

    Araştırma haritasını yayınlayacaklarını kaydeden yetkililer, ellerinde, açıklamadıkları bazı detaylar olduğunu ve bunları kontrol ettikten sonra kamuoyuna duyuracaklarını da dile getirdi.

    Öte yandan kayıp uçağı arama çalışmalarına katılan ülke sayısı 26’ya çıktı.

    Kayıp uçakta 154 yolcusu bulunan Çin de arama çalışmalarına artık Güney Çin Denizi’nde odaklanmayacaklarını ve Malezyalı yetkililerden gelen yeni bilgiler ışında arama planında ayarlama yapılacağını açıkladı.

    Çin, Malezya Havayolları'na ait MH370 sefer sayılı kayıp yolcu uçağını arama- kurtarma çalışmalarına katılması için 11. gemiyi de bölgeye gönderdi.

    Kazakistan’dan kayıp Malezya uçağı açıklaması: Uçak hava sahamıza girmedi

    Kazakistan’dan kayıp Malezya uçağı açıklaması: Uçak hava sahamıza girmedi

    Malezya - Çin seferini yaparken 8 Mart’ta 227 yolcu ve 12 mürettebatıyla kayıplara karışan Boeing 777 tipi yolcu uçağını arama çalışmaları devam ederken, uçakla ilgili bir açıklama da Kazakistan’dan geldi. Kazakistan Ulaştırma Bakanlığı, kayıp Malezya uçağının hiç bir şekilde Kazakistan hava sahasına girmediğini açıkladı.

    Kazakistan Ulaştırma Bakanlığı Sivil Havacılık Komitesi Başkanı Yardımcısı Serik Muhtıbayev, KazAir Radar verilerine göre 8 Mart’ta, Kazakistan hava sahasında Malezya Hava Yolları’na ait 9 seferin kaydı bulunduğunu söyledi. Muhtıbayev, kayıp Malezya uçağına dair ise radar kayıtlarında herhangi bir bilgi yer almadığını kaydetti.

    Bu arada Muhtıbayev, “Eğer uçak Kazakistan’a yönelmiş olsaydı buraya gelene başka ülkelerin hava sahasınında da uçakla ilgili radar bilgileri olması gerekiyordu.” uyarısında bulundu.

    Öte yandan Muhtıbayev, Malezya tarafından kayıp uçağın araştırılması konusunda ise kendilerine resmi hiçbir talebin gelmediğini dile getirdi.

    Malezya Başbakanı Necip Rezak daha önce yaptığı bir açıklamada, “Yeni verilere dayanarak uzmanlar, uçağın uyduyla son temasının iki olası koridordan birinde olabileceğini tespit etti; biri, Avrupa yönüne doğru Kazakistan-Türkmenistan sınırından Tayland’a uzanan kuzey koridoru, diğeri Endonezya’dan Hint Okyanusu’na uzanan güney koridoru.” ifadelerini kullanmıştı.


    Tek Yol Atatürk 1881 - ∞
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    golgi
    golgi's avatar
    Kayıt Tarihi: 11/Aralık/2009
    Erkek
    mungabunga bunu yazdı

    Gizemli Malezya uçağı ve 11 Mart Ashtar kanal mesajı

    1 haftadır aranıyor ve bunca teknolojiyle en ufak bulgu yok

    Malezya'da yok olan uçaktan bilginiz vardır. Uçak sığ sular üzerinde süzülmeye başlamıştı ki hızla 35.000 feet'ten 0'a düştü ve yok oldu. Aynı anda radarda bir uçan cisim belirdi ve herhangi bir uçaktan 4-5 kat daha hızlı bir şekilde hareket ederek bir noktada durdu, ve ardından o da yok oldu. Bu olay söz konusu uçağınız kaybolmadan saniyeler önce oldu.

    Size şunu söylemekten çok memnunum ki tüm yolcular ve mürettebat gizli bir lokasyonda güvende ve mutlular. Bölgede çok sayıda gemi vardı ve işlem kolayca tamamlandı. Şu da güzel bir rastlantı ki uçakta pek çok ülkeden çok sayıda ışık iççisi bulunmaktaydı. Öyle ki, taleplerimizin yerine getirilmesi için "rehin alınmalarından" hoşnut ve hevesli oldular.

    Rehinelerin serbest kalması elinde kitlesel imha bulunduran tüm ülkelerin derhal bunları bertaraf edecek küresel anlaşmaya varmasıyla olacak. Ayrıca;
    1. NESARA kanunu tüm dünya liderlerinin imzasına sunulacak – Birleşmiş Milletler tüzğündeki ülkeler için ise BM yetkililerine – ve derhal yürürlüğe girecek. Başkan Barack Obama'nın ilk imzalayan olmasını bekliyoruz.
    2. Dünya'daki her bir birey için etnik kökeni, dini ve ulusuna bakılmaksızın Küresel Barış Bayramı ilan edilecek ve bu ay gezegenin tüm köyleri, kasabaları, şehirlerinde şarkılar, danslar ve halk performanslarıyla geleneksel olarak kutlanacak. Tüm bu etkinliklerin giderleri askeri harcamalar için toplanmış olan fonlardan karşılanacak.
    3. Kendi ailelerini kurmaları ve çevrelerini oluşturmaları için askeri personellere tüm silahlarını ve üniformalarını teslim etmelerini müteakip üç ay boyunca tam maaş ödenecek. Bundan sonra, hiçbir birey ya da ulusun askeri aktivitesine, silah ya da ekipman donanmasına izin verilmeyecek. Bu da tüm yönetim birimlerinin altyapılarını, temiz su, sağlık sistemi ve sıhhi tesislerini, eğitim ve sosyal programlarını tüm vatandaşları yararına geliştirmeleri için özgür kılacak.
    Dünya Gezegeni insanları artık tüm büyük şehirleri üzerinde bulunacak olağanüstü geminin itiş gücü sistemi arkasındaki teknolojiyi paylaşmayı iple çekiyor olacaklar. İnsanların artık varlığımıza aşina ve rahat hale gelmelerini diliyoruz. Çünkü yakında özgürlük, güzel zamanlar, sınırsız bedelsiz enerji, ve küresel bollukla bir arada olacağız.

    Ashtar 11 Mart 2014 mesajının Malezya uçağı ile ilgili bölümüdür.
    Çeviri: Emreskopi

    buna inanan varsa onun ben taa...

     

    emre skopi

    https://www.youtube.com/watch?v=gdKynJPjANo

  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DrKill
    DrKill's avatar
    Kayıt Tarihi: 10/Mart/2004
    Erkek
    rakkoc bunu yazdı
    Homer bunu yazdı
    attackatak bunu yazdı

    şüphe uyandıracak tek şey telefonsa, bunda bir şey yok. artık su geçirmeyen telefon oldukça fazla günümüz de...

    hocam o telefonlar belli bir derinlikten sonra çalışmıyor diye biliyorum.

    o tarz telefonlarin sarji bitmis olmasi da lazim bu kadar zamanda. gsm oparatorune soyleyin hemen size koordinat verirler. Karakutunun calismadigi o alanda gprs sinyali nasil var oda ayri bi dalga.

    Kesin uzaylilar kacirmis telefonlara da tecavuz ediyorlar enerji yuklendigi icin calisiyor :)

    Hocam GSM şirketleri sadece telefon bandı üzerinden yer tespiti yapabilmesi için 3 leme(üçgen mi ney) denen bir sistemi kullanması gerekiyor. Yani aynı bölgeye yakın 3 tane baz istasyonu ile tespit yapabiliyorlar tam yeri. Ancak öyle tespit edebilirler. Diğer türlü o bölgede tek baz istasyonu varsa sadece o baz istasyonu adres gösterilebilir. GPS verileri olmadan tam yer tespiti ancak böyle oluyor.


                                                                  BAZ istasyonu

                                                                        

                                                                           TEL

     

                                             BAZ istasyonu                 BAZ istasyonu

    GSM sinyali nasıl çekiyor uçağın kaybolduğu bölgede o cidden bir muamma.


    Bu imzayı her gördüğünüzde 4gb kotanızın 0,00000358559191226959228515625 azalmaktadır. Bilerek ve istenerek bu imza yapılmıştır. Amaç kotanızı sömürmektir
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Balyoz99
    Balyoz99's avatar
    Kayıt Tarihi: 25/Ocak/2010
    Erkek
    Dj_DooM3 bunu yazdı

    ilginc bir nokta var. ucus radarina baktigimizda radarda once ne oldugu belirlenemeyen bir icism olusuyor (yuvarlask sari nokta olarak), daha sonra da radar onu ucak olarak taniyor, fakat dikkat ederseniz diger tum ucakalrdan daha hazili ilerliyor, bariz buyuk bir hizla ??? savas ucagi olma olasiligi var mi?? 

    https://www.youtube.com/watch?v=5JpbZZKqxy0

     

    Savaş uçaklarında ADS-B vericisi bulunmaz. Ayrıca o görüntüler herhangi bir radara ait değil. http://en.wikipedia.org/wiki/Automatic_dependent_surveillance-broadcast

    http://www.flightradar24.com/

    http://www.iststatus.com/

     

     


    arbeit macht frei
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    archille
    archille's avatar
    Kayıt Tarihi: 16/Kasım/2010
    Erkek

    Hocam uçağın düştüğü kanısına nerden vardınız böyle bir açıklama yapılmadı sadece düşmüş olabilme ihtimalleri göz önünde bulunduruluyor? belki uçağı askeri bir bölgede tutuyorlar.bu mümkün çünkü ne kadar alçaktan uçarsanız o kadar radara yakalanma olasılığınız düşer.uçağın heading açısını 45 derece değiştirdiği görülüyor ayrıca.bu bilinçsizce yapılabilecek bir durum değil.ayrıca karakutuların dışında elt dediğimiz cihazlarımız var.bunlardan o uçakta 1 tane yok nerden baksan 6-7 adet var. Depending on terrain, the 121.5 MHz

    swept audio homing signal may be heard up to 30 miles by a search aircraft at 10,000 ft.


    Bırakın artık kendi haline yeter...edit:Artık kendi halinde...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    aybke
    aybke's avatar
    Kayıt Tarihi: 25/Ocak/2012
    Dişi
    ugur0 bunu yazdı

    bence uçak paralel evrene geçti

    Bence çok fazla Fringe izleme :)

  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Shaban Interactive
    Dj_DooM3
    Dj_DooM3's avatar
    Kayıt Tarihi: 31/Ağustos/2005
    Erkek

    Arkadaslar ucakla ilgili yeni iddalar ve ilginc kanitlar var. bunalr isizlerle paylasmak istedim. youtubeda anonymus sizmiyle yayimlanan bir video var, bu videoda ucakta 50 tane muhendis oldugu yaziyor. ucagin Diego Garcia'daki bir Amerikan uzssune indirildigini soyluyor. ayrica bu iddayi destekler nitelikte bir resim dosyasi mevcut. resimi internete atan ucaktaki yolcualrdan biri olan IBM Muhendislerinden Amerikali "Philip Wood". Rsmin EXIF bilgilerinde kacta cekildigi, kamera bilgileri ve lokasyon bilgisi mevcut. ve lokasyon koordinatlari direkt olarak Diego Garcia'daki amerikan ussunu gosteriyor.  

    Haber detaylari;

    tr kaynak: http://www.sabah.com.tr/Dunya/2014/04/02/dusmedi-diego-garciaya-kacirildi

    http://www.webtekno.com/internet/malezya-ucagi-nasil-kayboldu.html

     

    Yabanci kaynak;

    Anonymus Videosu; https://www.youtube.com/watch?v=DKwXDL7loLc

    Philip Wood detay videosu; https://www.youtube.com/watch?v=Q_VVSowdNB0&list=UU_EF2UmsLSO5okpNxyHl3Ug

     

     


    Shaban Interactive Pro.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    futurist
    futurist's avatar
    Kayıt Tarihi: 19/Ocak/2014
    Dişi

    sonradan sonraya ne uyduracak bu amerikalılar merak ediyorum.

     


    Arkadaş uğruna ölmek kolaydır, ama uğruna ölünecek arkadaş bulmak çok zordur
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Shaban Interactive
    Dj_DooM3
    Dj_DooM3's avatar
    Kayıt Tarihi: 31/Ağustos/2005
    Erkek

    bu video da Philip Wood un kiz arakdasi ucagi askeri jetlerin taki pettigini anlatiyor. 

    http://www.youtube.com/watch?v=9De7QKxFxug

     


    Shaban Interactive Pro.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Shaban Interactive
    Dj_DooM3
    Dj_DooM3's avatar
    Kayıt Tarihi: 31/Ağustos/2005
    Erkek
    futurist bunu yazdı

    sonradan sonraya ne uyduracak bu amerikalılar merak ediyorum.

     

    Elit aileler isin cinde, mutlaka bir ortbas ve uyurma olacaktir, yalan bir hikayeye hazir olun. olan masum yolculara oluyor :S


    Shaban Interactive Pro.
Toplam Hit: 13187 Toplam Mesaj: 99