folder Tahribat.com Forumları
linefolder İş - Güç, E-Ticaret, Alışveriş
linefolder Maliyet Muhasebesi Hakkında Bir Soru - Gelir Gider - Kar Ve Zarar

Maliyet Muhasebesi Hakkında Bir Soru - Gelir Gider - Kar Ve Zarar

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Facebook
    Facebook's avatar
    Erkek

merhabalar leydiys end centılmını mınaa ( ibrahim tatlıses )

diyelim bir dükkanınız var ve tek başınıza işletiyorsunuz

kira, elektrik, su, internet, stopaj, bağkur toplam vs vs faturalı olarak 1500 tl gideriniz var aylık

ve diyelimki bir firmadan 200 + %18 kdv den 50 mal aldınız

bu aldığınız 50 malı 250 tl + %18 kdv den sattınız

bunlar 1 aylık haraketiniz oldu diyelim

bu 1 ayın sonunda tüm vergileri fln ödenmiş şekilde elimizde kaç tl net kar kalır lütfen cevaplar mısınız ?

evet facebook adminiyim, 300 tl den aşşa profil kapattırmak için mesaj atmayın lütfen.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wking
    wking's avatar
    Erkek

Üstad bi şey demek istemiyorum da 7. sınıf matematiği yav :\

Bu kadar beleşçi olmayın yahu, bu nasıl konudur.

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    bugragorkem
    bugragorkem's avatar
    Erkek

hocam yapıcaz da "kira, elektrik, su, internet, stopaj, bağkur toplam vs vs faturalı olarak 1500 tl gideriniz var aylık"burası ne anlamadım..

ve var la
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Facebook
    Facebook's avatar
    Erkek

arkadaşım matematikle bitmiyo işte, alıyosun satıyosun, devlet satıp kar ettiğinin %25  den vergi alıyo, verdiğin kdv ile aldığınn kdv birbrini tutmayınca kdv sini almıyo, yok vergisini almıyo vs vs bilmiyorum işte, öyle senin dediğin matematikle çıkılsa devlet işlerinin içinden şimdi ayda inşaat yapıyoduk

evet facebook adminiyim, 300 tl den aşşa profil kapattırmak için mesaj atmayın lütfen.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Facebook
    Facebook's avatar
    Erkek

bugragorkem bunu yazdı:
    -----------------------------

hocam yapıcaz da "kira, elektrik, su, internet, stopaj, bağkur toplam vs vs faturalı olarak 1500 tl gideriniz var aylık"burası ne anlamadım..

bir işletmenin aldığı malların kdv si haricinde gider olarak bunları gider gösterip o giderleri vergiden düşürüyo, abilerim ablalarım başlığa MATEMATİK SORUSU yazmadım MUHASEBE SORUSU bu alınan verilen vergileri biliyosanız zaten sormazsınız bunları bana, bizde biliyoruz 2+2 = 4 

bende ne alınıyo ne veriliyor bilmediğim için soruyorum, hesap kitap peşindeyiz muhasebeciyi arayıp soruyoruz adam cevaplamıyo burun kırın yapıyo, bizde burdaki bilenlere soralım dedik

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    flassy
    flassy's avatar
    Erkek

Facebook bunu yazdı:

bugragorkem bunu yazdı:

bir işletmenin aldığı malların kdv si haricinde gider olarak bunları gider gösterip o giderleri vergiden düşürüyo, abilerim ablalarım başlığa MATEMATİK SORUSU yazmadım MUHASEBE SORUSU bu alınan verilen vergileri biliyosanız zaten sormazsınız bunları bana, bizde biliyoruz 2+2 = 4 

bende ne alınıyo ne veriliyor bilmediğim için soruyorum, hesap kitap peşindeyiz muhasebeciyi arayıp soruyoruz adam cevaplamıyo burun kırın yapıyo, bizde burdaki bilenlere soralım dedik

Dostum sorularının hepsine cevap vereyim:

1) normalde kdv son tüketiciden alınır yani senin dükkanından gelip bir ürün alan kişi öder katma değer vergisini fakat devlet işini garantiye almak için yani durumu senin satışına bağlamamak için sen malını üreticiden aldığında ticarethane olsan bile seni son tüketici olarak görür yani kdvyi sen ödersin.Malı sattığında ise üzerine atıyorum 200 den 250 ye çıkardın fiyatı dolayısıyla başlangıçta 36 lira olan kdv şimdi 45 lira oldu ve bu son tüketiciye yansıdı.yani devlete 45 lira kdv gitti. sen şimdi başlangıçta 36 lira ödediğin satıştada 45 lira kdv geliri aldığın için devlet kardeşim sen üstüne fiyat koydun kdvde arttı haliyle o zaman ver o aradaki farkı diyecek ve senden o 9 lirayıda alacak.Yani devlet kdvyi aslında son tüketiciden alıyor ama senin üstünden alıyor kendini garantiye almak için biraz karışık bir durum.

Yani şöyle:Şimdi sen esnafsın a toptancısından 100 liralık mal aldın +%18kdv toplam 118 lira.

Sonra sen dedinki ben bu ürün için şu kadar masraf yaptım işte kargo cart curt kar falan filan 50 lira  koyup 150 liradan satacağım.

Yani mal kdv ile birlikte 177 lira oldu.kdv 27 liraya çıktı.

Dükkanına müşteri geldi malı aldı 177 liradan yani 27 lirasını kdv olarak ödedi.

Hah şimdi devlet diyoki kardeşim senin aysonu raporunda bu mal için 18 lira kdv ödemişsin ama satarkende 27 almışsın ver o aradaki 9 lirayı diyo.Sene sonunda onu senden alıyor işte.Dolaylıda olsa yine bütün kdvyi tüketici ödüyor.

2) Gelirin üzerinden(kar değil) senelik %25 gelir vergisi alınır.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Facebook
    Facebook's avatar
    Erkek

flassy hocam peki bu faturalı giderler işin içine girince benim ilk sorumu cevaplayabilir misin, sadece sonucu yazsan ben çözücem mevzuyu :)

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sequoia
    sequoia's avatar
    Erkek

güzel güzel yazdım sorunun cevabını not defterinde ama gel gör ki yapıştır tarzı bi buton yok burda nası yapıcaz

Neden?
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Facebook
    Facebook's avatar
    Erkek

hocam hf ye upload etsen ?

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sequoia
    sequoia's avatar
    Erkek

deneyeyim.

Neden?
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wking
    wking's avatar
    Erkek

sequoia bunu yazdı:

güzel güzel yazdım sorunun cevabını not defterinde ama gel gör ki yapıştır tarzı bi buton yok burda nası yapıcaz

Ney yapıştır buttonu yok hocam anlayamadım.

Not defterinin içindekileri kopyala yapıştır yapsan ya buraya?

Toplam Hit: 2037 Toplam Mesaj: 20