folder Tahribat.com Forumları
linefolder Elektronik / Embedded / Mobil Cihazlar
linefolder Mantar Tüneli (Yemelik) Argesi İçin Nemi Almadan Ortamı Soğutan Klima

Mantar Tüneli (Yemelik) Argesi İçin Nemi Almadan Ortamı Soğutan Klima

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tayga
    Tayga's avatar
    Erkek

Higrostat koy nemi kendi ayarlar zaten 

Çöl kliması bildiğin vantilatör hocam başka bi süksesi yok ortam sıcaklığını bağıl neme bağlı olarak 5-10 derece serinletir 

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hipokondriyak
    hipokondriyak's avatar
    Erkek
    RETRET bunu yazdı
    Ziraatci bunu yazdı

Hangi mantarı uretiyosun agaricus bisphorus mu ? Yakin zamanda bi 50 bin tl ile başlicam satmaya pazar lazim

Üretiyorsun demeyelim, Morchella üretmeyi deneyeceğim küçük bir alan oluşturmaya çalışıyorum, başarılı olursam daha büyük alanda test üretimine başlamayı deneyeceğim diyelim, o da başarılı olursa Allah kerim.

Aslında benim tam maksadım ortamın ısısını ve nemini sabit tutarken düşük oranda hava devirdaimi yapmak.

=D

Homo sapiens, yaşamak için, diğer canlıların yaşamasına muhtaç; obligat parazit türüdür. "Sen olursan boş bardak , sana olur koyan çok su. a.g."
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RETRET
    RETRET's avatar
    Erkek
    hipokondriyak bunu yazdı
    RETRET bunu yazdı
    Ziraatci bunu yazdı

Hangi mantarı uretiyosun agaricus bisphorus mu ? Yakin zamanda bi 50 bin tl ile başlicam satmaya pazar lazim

Üretiyorsun demeyelim, Morchella üretmeyi deneyeceğim küçük bir alan oluşturmaya çalışıyorum, başarılı olursam daha büyük alanda test üretimine başlamayı deneyeceğim diyelim, o da başarılı olursa Allah kerim.

Aslında benim tam maksadım ortamın ısısını ve nemini sabit tutarken düşük oranda hava devirdaimi yapmak.

=D

Bunu ve kurbağa işini ciddi düşünüyorum.

ulan hepiniz yaşlanmışlınız size inat ben yaşlanmayacam saç da ektirecem pilates de yapacam, götümü yiyin.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hipokondriyak
    hipokondriyak's avatar
    Erkek
    RETRET bunu yazdı
    hipokondriyak bunu yazdı
    RETRET bunu yazdı
    Ziraatci bunu yazdı

=D

Bunu ve kurbağa işini ciddi düşünüyorum.

e diyorum sana topraagm kurbaga ısı pıs ıs ya cok pıs hemde 

Homo sapiens, yaşamak için, diğer canlıların yaşamasına muhtaç; obligat parazit türüdür. "Sen olursan boş bardak , sana olur koyan çok su. a.g."
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    slmarlq
    slmarlq's avatar
    Erkek

mantar yetiştiriciliğiyle ilgili bişey sormak istiyorum çünkü benimde planlarım arasındadır kendisi. mantarın toptan  alıcısını nasıl bulacaz mesela.  mantarla solucan arasında gidip geliyorum kararsızım

Bu zamanda en çok azraile güveneceksin.En azından niyeti belli...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hipokondriyak
    hipokondriyak's avatar
    Erkek
    slmarlq bunu yazdı

mantar yetiştiriciliğiyle ilgili bişey sormak istiyorum çünkü benimde planlarım arasındadır kendisi. mantarın toptan  alıcısını nasıl bulacaz mesela.  mantarla solucan arasında gidip geliyorum kararsızım

Solucana filan bulasma hic mobilim .yazarim snra

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    slmarlq
    slmarlq's avatar
    Erkek
    hipokondriyak bunu yazdı
    slmarlq bunu yazdı

hayırdır merak ettim. ayrıca sorumu yanıtlayan cıkarsa sevinirim. yetiştirilen mantarı elden çıkarma olayı nasıldır 

Bu zamanda en çok azraile güveneceksin.En azından niyeti belli...
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ziraatci
    Ziraatci's avatar
    Erkek

Mantar ve solucan gübresi isinde manyak para var.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hipokondriyak
    hipokondriyak's avatar
    Erkek
    slmarlq bunu yazdı
    hipokondriyak bunu yazdı
    slmarlq bunu yazdı

hayırdır merak ettim. ayrıca sorumu yanıtlayan cıkarsa sevinirim. yetiştirilen mantarı elden çıkarma olayı nasıldır 

Hocam herkes girisiyor bir islere nereye satarim diye dusunmuyor mantar dedigin sey hemen yetisiyor 3 ayda bir urun hasat ediyorsun.

Kompostu kendin yapacaksin kultur mantari yetisitireceksin istiriyde mantari marketlerde bile yok hala . Alan yerlerle konusacaksin fiyati ogrenip ona gore gireceksin cabuk bozulan bir urun.

Yumurta isinden ornek vereyim.vet bi arkadasim gezen tavuk yumurtasina girdi cok ilgilenemedi .

Piyasa soyle isliyor sen duzgun alici bulamazsan aracilara muhtac kaliyorsun 1 ay senden 50 kdurusa alirken sana diyor ahmet 40 a veriyor yumurtayi den 39 kurusa 35 kurusa versensenden alayim digeri de gidip fiyat kiriyor piyasa bombok oluyor.

Yetistirmek isin en kolay kismi.

Duzgun fizibilite yapmadan bu islere girilmez sonucta emek bazli gibi gorunse de altyapi maaliyeti var

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    glaurung
    glaurung's avatar
    Erkek
    RETRET bunu yazdı
    glaurung bunu yazdı

çöl tipi klima ile nemi sağlarsın 200 liraya kadar türleri var

hala yeterince soğuk değilse çöl tipi klimanın haznesine giren suyu soğut.

saatini kurabilirsin, sağa sola üfle diyebilirsin, rüzgar gibi üfle veya şu sertlikte üfle diyebilirsin. alf markasına bakmanı öneririm.

http://urun.n11.com/vantilator/buses-series-hsf65y-sulu-hava-sogutucu-vantilator-P114064358?cid=604001&gclid=Cj0KEQjwr7S-BRD96_uw9JK8uNABEiQAujbffAGjeKO2TJdxaZkbWhAHsbpNFhFMn1jlkyWGkD5Ye6UaAjN58P8HAQ&gclsrc=aw.ds

bunun biraz gelişmişi iş görür mü diyorsunuz?

Bu ama metrekare hesabı yapman lazım ürettiğin yerin de üstü açıksa güneşin aşırı ısıtmasına karşı bu bir çözüm olmaz. ben mağara gibi bir yer hayal ettim.