Mantar Tüneli (Yemelik) Argesi İçin Nemi Almadan Ortamı Soğutan Klima
-
Higrostat koy nemi kendi ayarlar zaten
Çöl kliması bildiğin vantilatör hocam başka bi süksesi yok ortam sıcaklığını bağıl neme bağlı olarak 5-10 derece serinletir
-
RETRET bunu yazdıZiraatci bunu yazdı
Hangi mantarı uretiyosun agaricus bisphorus mu ? Yakin zamanda bi 50 bin tl ile başlicam satmaya pazar lazim
Üretiyorsun demeyelim, Morchella üretmeyi deneyeceğim küçük bir alan oluşturmaya çalışıyorum, başarılı olursam daha büyük alanda test üretimine başlamayı deneyeceğim diyelim, o da başarılı olursa Allah kerim.
Aslında benim tam maksadım ortamın ısısını ve nemini sabit tutarken düşük oranda hava devirdaimi yapmak.
=D
-
hipokondriyak bunu yazdıRETRET bunu yazdıZiraatci bunu yazdı
Hangi mantarı uretiyosun agaricus bisphorus mu ? Yakin zamanda bi 50 bin tl ile başlicam satmaya pazar lazim
Üretiyorsun demeyelim, Morchella üretmeyi deneyeceğim küçük bir alan oluşturmaya çalışıyorum, başarılı olursam daha büyük alanda test üretimine başlamayı deneyeceğim diyelim, o da başarılı olursa Allah kerim.
Aslında benim tam maksadım ortamın ısısını ve nemini sabit tutarken düşük oranda hava devirdaimi yapmak.
=D
Bunu ve kurbağa işini ciddi düşünüyorum.
-
RETRET bunu yazdıhipokondriyak bunu yazdıRETRET bunu yazdıZiraatci bunu yazdı
=D
Bunu ve kurbağa işini ciddi düşünüyorum.
e diyorum sana topraagm kurbaga ısı pıs ıs ya cok pıs hemde
-
mantar yetiştiriciliğiyle ilgili bişey sormak istiyorum çünkü benimde planlarım arasındadır kendisi. mantarın toptan alıcısını nasıl bulacaz mesela. mantarla solucan arasında gidip geliyorum kararsızım
-
slmarlq bunu yazdı
mantar yetiştiriciliğiyle ilgili bişey sormak istiyorum çünkü benimde planlarım arasındadır kendisi. mantarın toptan alıcısını nasıl bulacaz mesela. mantarla solucan arasında gidip geliyorum kararsızım
Solucana filan bulasma hic mobilim .yazarim snra
-
hipokondriyak bunu yazdıslmarlq bunu yazdı
hayırdır merak ettim. ayrıca sorumu yanıtlayan cıkarsa sevinirim. yetiştirilen mantarı elden çıkarma olayı nasıldır
-
Mantar ve solucan gübresi isinde manyak para var.
-
slmarlq bunu yazdıhipokondriyak bunu yazdıslmarlq bunu yazdı
hayırdır merak ettim. ayrıca sorumu yanıtlayan cıkarsa sevinirim. yetiştirilen mantarı elden çıkarma olayı nasıldır
Hocam herkes girisiyor bir islere nereye satarim diye dusunmuyor mantar dedigin sey hemen yetisiyor 3 ayda bir urun hasat ediyorsun.
Kompostu kendin yapacaksin kultur mantari yetisitireceksin istiriyde mantari marketlerde bile yok hala . Alan yerlerle konusacaksin fiyati ogrenip ona gore gireceksin cabuk bozulan bir urun.
Yumurta isinden ornek vereyim.vet bi arkadasim gezen tavuk yumurtasina girdi cok ilgilenemedi .
Piyasa soyle isliyor sen duzgun alici bulamazsan aracilara muhtac kaliyorsun 1 ay senden 50 kdurusa alirken sana diyor ahmet 40 a veriyor yumurtayi den 39 kurusa 35 kurusa versensenden alayim digeri de gidip fiyat kiriyor piyasa bombok oluyor.
Yetistirmek isin en kolay kismi.
Duzgun fizibilite yapmadan bu islere girilmez sonucta emek bazli gibi gorunse de altyapi maaliyeti var
-
RETRET bunu yazdıglaurung bunu yazdı
çöl tipi klima ile nemi sağlarsın 200 liraya kadar türleri var
hala yeterince soğuk değilse çöl tipi klimanın haznesine giren suyu soğut.
saatini kurabilirsin, sağa sola üfle diyebilirsin, rüzgar gibi üfle veya şu sertlikte üfle diyebilirsin. alf markasına bakmanı öneririm.
bunun biraz gelişmişi iş görür mü diyorsunuz?
Bu ama metrekare hesabı yapman lazım ürettiğin yerin de üstü açıksa güneşin aşırı ısıtmasına karşı bu bir çözüm olmaz. ben mağara gibi bir yer hayal ettim.
mantar sera mantar tüneli nemi almayan klima inverter klima soğuk nemli üfürgeç